Ο όμιλος Guinness ετοιμάζει μπύρα για χορτοφάγους


Ο όμιλος Guinness ετοιμάζει μπύρα για χορτοφάγους

Για να κάνει την μπύρα Guinness πιο θελκτική για άτομα που ακολουθούν χορτοφαγική ή vegan διατροφή, η Ιρλανδική ζυθοποιία αλλάζει τον τρόπο που παράγει την μπύρα της σε vegan friendly. 

Συγκεκριμένα, η Guinness σχεδιάζει να αφαιρέσει από την διαδικασία παραγωγής, μια ειδική ζελατίνη που δημιουργείται από τις κύστες του ψαριού και να την αντικαταστήσει με άλλη η οποία δεν θα έχει ζωώδη προέλευση.

"Η ζελατίνη από ψάρια, χρησιμοποιείται ευρέως στους κόλπους της ζυθοποιίας, ως μέσο διήθησης για πολλές δεκαετίες, αυτό μας αποτρέπει από το να παρουσιάσουμε την Guinness ως φιλική προς τους χορτοφάγους." αναφέρει η εταιρεία.

"Στα συστατικά της μπύρας, αναφέρονται το κριθάρι, ο λυκίσκος, η μαγιά και το νερό – υλικά τα οποία είναι εξίσου φιλικά και για χορτοφάγους. Δεν αναφέρεται όμως σε καμία ετικέτα, ότι μπορεί να περιέχονται ίχνη από κύστες ψαριών και αυτό είναι παραπλανητικό." συνεχίζει ο εκπρόσωπος της εταιρείας.

Η εταιρεία προς το παρόν δεν έδωσε λεπτομέρειες για το πώς θα αντικαταστήσει την ιχθυοζελατίνη. Πάντως σε προηγούμενες δηλώσεις η Guinness είχε δηλώσει ότι έψαχνε μια μέθοδο που θα είναι "εξίσου αποτελεσματική και φιλική προς τους χορτοφάγους... διατηρώντας όμως ταυτόχρονα την ποιότητα της μπύρας."

Προς το παρόν η εταιρεία δήλωσε πώς η νέα μέθοδος φιλτραρίσματος θα εφαρμοστεί μόνο στην Ιρλανδία, για μια δοκιμαστική περίοδο και αν έχει ανταπόκριση θα εφαρμοστεί και στις υπόλοιπες 49 χώρες που παράγεται η μπύρα.

Μια τέτοια προοπτική πάντως, όπως αναφέρει η εταιρεία, θα μπορούσε να εκτοξεύσει τις πωλήσεις της μπύρας, ενώ θα ανοίξει σίγουρα τις πόρτες σε νέες μεγάλες αγορές.

Προς το παρόν στην αγορά κυκλοφορούν  τρεις διεθνείς χορτοφαγικές μπύρες, η Anheuser-Busch, η Heineken και η Miller.

Tags guinness,μπυρα,ΧΟΡΤΟΦΑΓΟΙ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.4237 s (278 Queries.) // Parse time: 0.3696 s // Total time: 2.7933 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X