Έλενα Φτελέχα: Μας ξεναγεί στο σπίτι της!


Έλενα Φτελέχα: Μας ξεναγεί στο σπίτι της!

Δείτε τις φωτογραφίες

Η Έλενα Φτελέχα μας ανοίγει το σπίτι της στη Λευκωσία και μας μιλά για την καθημερινότητά της, τη σχέση της με τη μόδα, καθώς και για την ενασχόλησή της με τις οικογενειακές επιχειρήσεις, Terranova, Piazza Italia και την κλινική μαλλιών HDC.

Aγαπώ πολύ τη Λευκωσία, αφού εδώ γεννήθηκα και εδώ έχω ζήσει όλη μου τη ζωή. Τα υπέρ για μένα, είναι ο κόσμος της, οι δικοί μου άνθρωποι που είμαι συναισθηματικά δεμένη μαζί τους και οι επιλογές που μου προσφέρει. Παρόλο που πρέπει να παραδεχτώ ότι αγαπώ πολύ τη θάλασσα και τα καλοκαίρια μου τα περνώ παραλιακά.

•Το σπίτι μου είναι το μικρό μου βασίλειο. Μου αρέσει πολύ να διαβάζω, να βλέπω ποιοτικές ταινίες με την οικογένειά μου, καθώς και να περνώ ώρες στην κουζίνα μαγειρεύοντας.

•Μου αρέσει πολύ και η μαγειρική και η ζαχαροπλαστική. Με ξεκουράζει το να αφεθώ στη δημιουργία ενός ωραίου γεύματος. Μου αρέσει η ποικιλία γεύσεων, γι' αυτό πειραματίζομαι με διάφορα είδη κουζίνας από όλο τον κόσμο. Τα οικογενειακά μας προγεύματα του Σαββατοκύριακου είναι ιδιαίτερα προσεγμένα, αφού τις καθημερινές όλοι βιαζόμαστε και τρώμε κάτι στο πόδι. Για το αν είμαι καλή μαγείρισσα, ας με κρίνουν οι άλλοι. Γενικά εισπράττω κολακευτικά σχόλια.

•Αγαπημένη γωνία, είναι ο μικρός μου κήπος που με ξεκουράζει το καλοκαίρι και το τζάκι μου το χειμώνα, το οποίο ανάβουμε κάθε βράδυ είτε είμαστε μόνοι μας, είτε με φίλους.

•Το στυλ του σπιτιού μου χαρακτηρίζεται από τη διαχρονικότητα του κλασικού και με αντιπροσωπεύει απόλυτα, αφού εγώ προσωπικά επιμελήθηκα τη διακόσμηση του χώρου μου. Μου πήρε χρόνια να το κάνω όπως θέλω, αφού μαζεύω υπομονετικά μικρούς θησαυρούς από κοντινούς και μακρινούς προορισμούς που ταξιδεύω.

•Γενικά δεν μπορώ να λειτουργήσω σε ένα χώρο που να μην λάμπει από καθαριότητα και να μην είναι τα πάντα τακτοποιημένα στην εντέλεια, γιατί μου αποσπούν την προσοχή. Πρέπει όμως να είμαι ειλικρινής, όταν τα δίδυμα αγόρια μου ήταν μικρά, το σπίτι μου έμοιαζε περισσότερο με παιδότοπο. Τότε δεν με ένοιαζε καθόλου, η χαρά που μου πρόσφεραν ήταν πολύ μεγαλύτερη.

•Πρέπει να σας πω, ότι κινητήρια δύναμη και το μυαλό πίσω από κάθε επαγγελματική επιχειρηματική κίνηση, είναι ο σύζυγός μου. Και με μεγάλη μου χαρά, σας ανακοινώνω και επίσημα ότι φέτος έχει προταθεί από γνωστό περιοδικό ως μάνατζερ της χρονιάς. Εγώ παρόλο που είμαι κοινωνιολόγος, είμαι πολύ χαρούμενη που ασχολούμαι με τη μόδα και βοηθώ στις οικογενειακές μας επιχειρήσεις.

•Υπάρχουν 7 καταστήματα Terranova παγκύπρια, σε όλες τις κύριες πόλεις, σε κεντρικούς δρόμους, με εξαίρεση τη Λευκωσία και τη Λεμεσό που έχουν από δύο. Στη Λεμεσό στο My mall και στην Ανεξαρτησίας, ενώ στη Λευκωσία στη Λήδρας και στην οδό Σταυρού στο Στρόβολο. Το Piazza Italia καθότι είναι πιο νεοφερμένο στην Κύπρο, σχεδόν δύο χρόνια μόνο, απαριθμεί δύο καταστήματα στη Λευκωσία, στη Λήδρας και στη Σταυρού, προς το παρόν.

• Φέτος το χειμώνα οι μεγάλοι σχεδιαστές και τα high street καταστήματα προτείνουν μια παλέτα ζεστών, ουδέτερων χρωμάτων και διαχρονικούς unisex συνδυασμούς. Αυτό που θεωρείτο στρατιωτικό και σαφάρι πράσινο, έρχεται με μια μικρή παραλλαγή στην απόχρωση του κυπαρισσί. Το στυλ και οι γραμμές ποικίλουν με επιρροές από μποέμ, καθώς και από τους μοντερνιστές της δεκαετίας του '60 και '70. Γενικά οι εμφανίσεις φέτος νιώθω ότι χαρακτηρίζονται από μια ζεστή πολυτέλεια.

•Ο κάθε ένας από εμάς μπορεί να ντυθεί με την τελευταία λέξη της μόδας, σε προσιτές τιμές και αυτό είναι το μεγάλο μας πλεονέκτημα, καθώς και το ότι έχουμε νέες παραλαβές κάθε βδομάδα. Γενικά, παρακολουθώντας  τους fashion bloggers στα social media, η τάση είναι να μπορείς να παντρέψεις το οικονομικό με το ακριβό. Πραγματικά, με λίγη φαντασία μπορείς να δημιουργήσεις απίστευτα trendy looks.

•Καθημερινά ντύνομαι ανάλογα με την περίσταση, άνετα κομψά και με παιχνιδιάρικους συνδυασμούς χρωμάτων, ανάλογα με τη διάθεσή μου. Από την γκαρνταρόμπα μου, όπως και της κάθε γυναίκας, δεν πρέπει να λείπει το μικρό μαύρο φόρεμα, όπως μας δίδαξε η Coco Chanel, το λευκό κλασικό πουκάμισο, το τζιν και το μαύρο μπλέιζερ.

•Oπως είπε και ο Tom Ford σε πρόσφατη συνέντευξή του, πρέπει να επαναπροσδιορίζουμε τη στυλιστική μας ταυτότητα κάθε πέντε χρόνια, ανάλογα με το πώς αλλάζει το σώμα και το πρόσωπό μας. Φέτος δεν νιώθω την ανάγκη για μεγάλες αλλαγές. Λίγο πολύ θα κινηθώ στο καθιερωμένο μου στυλ με κάποιες μικρές παραλλαγές που προστάζει η φετινή μόδα, όπως λίγο πιο χαμηλά τακούνια και κάπως πιο ανέμελο και φυσικό look στα μαλλιά.

•Με το σύζυγό μου είμαστε μαζί από τα φοιτητικά μου χρόνια στην Αγγλία. Ήταν κεραυνοβόλος έρωτας και τώρα μετά από τόσα χρόνια μετεξελίχτηκε όπως όλες οι υγιείς μακροχρόνιες σχέσεις σε πραγματική αγάπη που βασίζεται στον αλληλοσεβασμό. Μετά από τόσα που ζήσαμε, εύκολα και δύσκολα, μπορώ να πω ότι είμαστε πολύ δεμένοι και αγαπημένοι.

•Πραγματικά προσπαθώ, με πρόγραμμα και πολλή οργάνωση να ισορροπήσω μεταξύ εργασίας και οικογένειας. Τα πρωινά είναι αφιερωμένα στη δουλειά και τα απογεύματα στα παιδιά μου. Πρέπει να είσαι φίλος με τα παιδιά σου, για να μπορείς να συζητάς μαζί τους και να υπάρχει όμορφη επικοινωνία. Όμως κάπου χάνονται οι ρόλοι και η πειθαρχία που πρέπει να μπορείς να επιβάλεις ως γονιός εάν παραστεί ανάγκη.

•Όπως κάθε γυναίκα φροντίζω την εμφάνισή μου, έχοντας πάντα σαν γνώμονά μου τη φυσικότητα και την απλότητα. Η πρωινή γυμναστική έχει γίνει μέρος της καθημερινότητάς μου, χρόνια τώρα. Μου αρέσει να εναλλάζω το είδος της εκγύμνασής μου για να μη βαριέμαι, κάνω personal training, pilates, power yoga, TRX, μου αρέσει πολύ και το τρέξιμο.

•Η διατροφή μας στο σπίτι, ως επί το πλείστον είναι υγιεινή, απλά εγώ τρώω μικρά και συχνά γεύματα, κάθε τρεις ώρες και πίνω πολλή νερό. Δεν πίνω αναψυκτικά, ούτε καφέ και θα αρκεστώ σε ένα ποτήρι κρασί με το δείπνο μου όταν βγούμε έξω.

•Στην κλινική HDC παρέχουμε λύσεις για όλα τα στάδια τριχόπτωσης. Σε αυτούς που είναι στα αρχικά στάδια παρέχονται τριχολογικές θεραπείες με σκοπό να μειωθεί ή να σταθεροποιηθεί η τριχόπτωση. Σε αυτούς που έχουν χάσει κάποια μαλλιά προσφέρεται μεταμόσχευση μαλλιών, η οποία είναι μια ιατρική επεμβατική διαδικασία με πραγματικά εξαιρετικά αποτελέσματα και φυσικότατη εμφάνιση.

•Αξίζει να σημειωθεί ότι το HDC θεωρείται μια από τις καλύτερες κλινικές στον κόσμο με το 90% των πελατών της να προέρχονται από το εξωτερικό. Καταλήγοντας θα ήθελα να αναφέρω ότι προσφέρονται και μη επεμβατικές διαδικασίες σε άτομα με προχωρημένη φαλάκρα, όπως επίσης και διάφορα καλυπτικά μαλλιών, τα οποία οι Αμερικάνοι ονομάζουν, 'The 60 seconds hair transplant'.

•Τα σχέδιά μας για το μέλλον είναι η επέκταση των καταστημάτων Terranova και Piazza Italia και μάλιστα είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε με το μεγαλύτερο κατάστημα Terranova, 800 τετραγωνικών μέτρων στην επαρχία Λάρνακας, με σκοπό να ανοίξει τον Μάρτιο του 2016. Ο σύζυγός μου και εγώ, έχουμε υπόψη μας κάποια άλλα brands, που ίσως προχωρήσουμε με την υλοποίησή τους στο μέλλον.       

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην παραπάνω gallery

Πηγή: Περιοδικό “OK!”    
 

Tags showbiz κύπρος, gossip, Σπιτι, Έλενα Φτελέχα


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 0.0003 s (1 Queries.) // Parse time: 0.0397 s // Total time: 0.0400 s // Source: cache

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X