Σε αγωγές εναντίον της Ιεράς Συνόδου, σκοπεί ο Α.Πιτσιλλίδης


Σε αγωγές εναντίον της Ιεράς Συνόδου, σκοπεί ο Α.Πιτσιλλίδης

Σε σειρά από αγωγές για παραβίαση θεμελιωδών δικαιωμάτων του θα προχωρήσει ο θεολόγος Ανδρέας Πιτσιλλίδης μετά την απόφαση για αφορισμό του αλλά σύμφωνα με τα όσα ανέφερε σήμερα στην Ανοιχτή Γραμμή δε θα διστάσει να εξαντλήσει και όλες τις προσφερόμενες εκκλησιαστικές διαδικασίες προκειμένου να δικαιωθεί.

Συγκεκριμένα μέχρι τον Οικουμενικό Πατριάρχη και την επίκληση του δικαιώματος του εκκλήτου προτίθεται να φτάσει ο θεολόγος Ανδρέας Πιτσιλλίδης αν η Ιερά Σύνοδος της Κύπρου του αρνηθεί το αναφαίρετο και θωρακισμένο από τους Ιερούς Κανόνες, όπως λεει, δικαίωμα της έφεσης της απόφασης για αφορισμό του.

Παράλληλα, θα εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα στα πολιτικά δικαστήρια της χώρας και όλες τις διαδικασίες ενώπιον ευρωπαϊκών θεσμών και σωμάτων καταγγέλλοντας την παραβίαση θεμελιωδών δικαιωμάτων και κανόνων φυσικής δικαιοσύνης όπως ότι δεν ενημερώθηκε ότι δικάζεται, δεν του επιδόθηκε κατηγορητήριο και δεν του επετράπη να απολογηθεί με την νομική έννοια του όρου.

Ήδη μέσω δικηγόρου ζήτησε να προστατευθεί το μαρτυρικό υλικό και συγκεκριμένα τα πρακτικά αλλά και το ηχητικό της συνάντησής του με την Συνοδική Επιτροπή την περασμένη Παρασκευή καθώς από την στιγμή της ανακοίνωσης της απόφασης του αφορισμού ο κ.Πιτσιλλίδης δηλώνει εξαπατημένος κατά την διαδικασία  και υποστηρίζει ότι αυτό το υλικό θα τον δικαιώσει. 

Σε τοποθέτηση προέβηκε σήμερα ο θεολόγος και επί σειρά ετών πρόεδρος του Συνδέσμου Θεολόγων καθηγητών Θεόδωρος Κυριακού, ο οποίος χαρακτήρισε την διαδικασία εκτός από αντικαταστατική και εκτός εποχής λέγοντας χαρακτηριστικά ότι πήρε την Κύπρο εκατοντάδες χρόνια πίσω.

Παρόλο που έγινε προσπάθεια για κάποια τοποθέτηση εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου, αυτό δε κατέστη εφικτό. Έγιναν όμως δηλώσεις από τον Μακαριώτατο στο ΡΙΚ.

Δε θα ασχοληθώ με εφέσεις, είπε, και υποστήριξε οτι η απόφαση του αφορισμού πάρθηκε με αγάπη. Κάλεσε δε τον Ανδρεα Πιτσιλλίδη να συνέλθει, να ταπεινωθεί και να ζητήσει έλεος  σημειώνοντας ότι οι αγκάλες των ιεραρχών είναι ανοιχτές, κατά την έκφρασή του.

Tags Ανδρέας Πιτσιλλίδης, ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ, κυπρος


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.8085 s (249 Queries.) // Parse time: 0.4765 s // Total time: 3.2850 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X