Πώς να χάσετε τα κιλά των διακοπών


Πώς να χάσετε τα κιλά των διακοπών

Μετά το τέλος του καλοκαιριού και αφού έχουμε πια επανέλθει όλοι στην καθημερινή μας ρουτίνα ήρθε η ώρα να ασχοληθούμε με πράγματα που είχαμε αναβάλει. Ένα από αυτά είναι η απώλεια βάρους.

Μην πανικοβάλλεστε από την πιθανή πρόσληψη 2-3 κιλών κατά τη διάρκεια των διακοπών. Όμως μην τα υποτιμάτε κιόλας. Σκεφτείτε οτι σε 5 χρόνια θα μπορούσατε να έχετε πάρει 10 κιλά μόνο από τις καλοκαιρινές περιόδους, ενώ κατά μέσο όρο, κάθε ενήλικας παίρνει 1 κιλό κάθε έτος. Σύμφωνα με έρευνες, κατά τη διάρκεια των διακοπών το 80% των ανθρώπων αυξάνει το βάρος του τουλάχιστον κατά 2 κιλά, ενώ μόλις το 20% καταφέρνει να παραμείνει στα ίδια επίπεδα.

Η μεγάλη επιτυχία της δίαιτας που θα ακολουθήσετε βασίζεται στο οτι θα υιοθετήσετε μια σωστή διατροφική συμπεριφορά. Έτσι θα διατηρήσετε το επιθυμητό βάρος σας σταθερό και μετά τη διακοπή της δίαιτας. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί αν ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές:

• Σημειώνετε καθημερινά τι τρώτε. Με την καταγραφή θα έχετε μια συνολική εικόνα για την ημερήσια κατανάλωση φαγητού.
• Προγραμματίστε τι θα φάτε την επόμενη μέρα. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγετε την εύκολη λύση του έτοιμου φαγητού και τις διατροφικές παρασπονδίες.
• Ξεκινήστε την ημέρα σας με πρωινό. Αποτελεί το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας, καθώς ενεργοποιεί το βασικό μεταβολικό ρυθμό και βάζει σε «τάξη» τα γεύματα της υπόλοιπης ημέρας.
• Η διατροφή σας πρέπει να είναι ισορροπημένη και εξατομικευμένη, όσον αφορά τις ποσότητες, και να περιλαμβάνει καθημερινά την σωστή αναλογία γαλακτοκομικών προϊόντων, μειωμένα λιπαρά, φρούτα και λαχανικά. Αυτό μπορεί να γίνει με τη βοήθεια του διαιτολόγου σας.
• Τα όσπρια και τα λαδερά φαγητά πρέπει να περιλαμβάνονται στη διατροφή μας, και να είναι μαγειρεμένα με μικρή ποσότητα ελαιόλαδου.
• Πρέπει πάντα να καταναλώνετε σαλάτα μαζί με το κυρίως γεύμα. Με αυτό τον τρόπο παίρνετε τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά των λαχανικών και πιθανόν να νιώσετε κορεσμό με μικρότερη ποσότητα τροφής.
• Μην ξεχνάτε την άσκηση, η οποία θα βοηθήσει σημαντικά στην απώλεια των κιλών.
• Να τρώτε αργά. Αφιερώστε χρόνο ώστε να απολαύσετε το φαγητό σας. Προσπαθήστε το γεύμα σας να διαρκεί τουλάχιστον 20 λεπτά και απολαύστε το. Καθίστε στο τραπέζι για να φάτε και μην παρακολουθείτε τηλεόραση την ώρα του φαγητού.
• Σταματήστε να τρώτε όταν νιώσετε χορτάτοι και σηκωθείτε από το τραπέζι για να γλιτώσετε από τον πειρασμό του τσιμπολογήματος.
• Εάν μια μέρα κάνετε μια διατροφική παρανομία μην εγκαταλείπετε την προσπάθεια. Απλά συνεχίστε κανονικά την δίαιτα σας με το επόμενο γεύμα που έχετε προγραμματίσει.
• Μάθετε να ελέγχετε το βάρος σας σε όλη τη διάρκεια του χρόνου. Ο συχνός έλεγχος του σωματικού βάρους είναι σημαντικός παράγοντας στην προσπάθεια διατήρησης ενός υγιούς σωματικού βάρους.

Μαργαρίτα Σωκράτους
Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος BSc (Hons), RD
Σπετσών 18, διαμ 102, Αγιοι Ομολογητές, 1082
Τηλ. 22 108231
Info@ieatwise.com
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας  www.ieatwise.com

Tags ΡΟΥΤΙΝΑ, ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ, ΚΙΛΑ ΔΙΑΚΟΠΩΝ, καλοκαιρι, ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΙ, ΤΙΠΣ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.5687 s (251 Queries.) // Parse time: 0.4279 s // Total time: 2.9966 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X