Με 49 σχολεία-εργοτάξια αρχίζει η νέα σχολική χρονιά


Με 49 σχολεία-εργοτάξια αρχίζει η νέα σχολική χρονιά

Στα 49 ανέρχονται τα έργα αναβάθμισης σε σχολεία, η υλοποίηση των οποίων θα συνεχιστεί και κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, έναντι 46 που αναμένεται να ολοκληρωθούν πριν το πρώτο σχολικό κουδούνι.

Ο Υπουργός Παιδείας, που πραγματοποίησε σήμερα περιοδεία σε σχολεία-εργοτάξια της πρωτεύουσας, διαβεβαίωσε ότι η επέκταση των έργων δεν θα επηρεάσει την απρόσκοπτη λειτουργία τους.
''Είχαμε πάρει όλες τις διαβεβαιώσεις και το έχουμε διαπιστώσει κατά την εδώ παρουσία μας ότι τα έργα θα είναι απομονωμένα και δεν θα επηρεάζουν με κανένα τρόπο, είτε τη λειτουργία, είτε την ασφάλεια των σχολείων'', είπε ο Υπουργός Παιδείας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας, έργα αναβάθμισης θα συνεχιστούν κατά τη διάρκεια του έτους σε 28 Δημοτικά Σχολεία, σε 12 Γυμνάσια και Λύκεια, 5 Τεχνικές Σχολές, 3 Δημόσια Νηπιαγωγεία, καθώς και στο Ειδικό Σχολείο Ευαγγελισμός στο Γέρι, ενω μικρής κλίμακας έργα, που αφορούν κυρίως διαμορφώσεις χώρου και συντηρήσεις, θα συνεχιστούν σε άλλα 30 σχολεία.

''Θέλω να δώσω το μήνυμα ότι αυτά τα έργα πρέπει να μας ικανοποιούν, διότι αφορούν την αναβάθμιση των σχολείων μας. Θα έπρεπε να ανησυχούμε, εάν δεν υλοποιούνταν έργα στα σχολεία'', ανέφερε ο κ. Καδής.
Ο Κώστας Καδής επισήμανε ότι η πλειοψηφία των βιβλίων βρίσκεται ήδη στα σχολεία, ενώ δεν αναμένεται να υπάρξει πρόβλημα στελέχωσης, γεγονός που καθιστά τη φετινή χρονιά, την καλύτερη των τελευταίων χρόνων.

Απόψεις, αλλά και προβληματισμούς αντάλλαξε, μάλιστα, με τους εκπαιδευτικούς, ενόψει και της εφαρμογής των νέων μεταρρυθμίσεων.

''Αναμένουμε από τους εκπαιδευτικούς να αγκαλιάσουν αυτή την προσπάθεια, αυτό τους ζητήσαμε, ώστε οι νέες πολιτικές που επιχειρούμε να εφαρμόσουμε για τη βελτίωση του εκπαιδευτικού μας συστήματος, να εφαρμοστούν όσο πιο ομαλά γίνεται'', σημείωσε ο Υπουργός.

Μια πρωτότυπη, στο μεταξύ, πρόταση που αφορά τις σχολικές στολές έθεσε στο τραπέζι το Υπουργείο Παιδείας.

''Να γίνει μια προσπάθεια οι ίδιοι οι μαθητές μας να σχεδιάσουν τις στολές τους, οι μαθητές των τεχνικών σχολών, και οι μαθητές όλων των σχολείων να επιλέξουν μέσω διαδικασίας ψηφοφορίας τις στολές που θα φορούν'', σημείωσε ο Υπουργός.

Η εισήγηση, ενδεχομένως να εφαρμοστεί, εαν και εφόσον βρει πρόσφορο έδαφος από τους εκπροσώπους των γονέων.

Tags ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.6010 s (233 Queries.) // Parse time: 0.3043 s // Total time: 2.9053 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X