Σε ψήφιση το νομοσχέδιο για τα θύματα των developers


Σε ψήφιση το νομοσχέδιο για τα θύματα των developers

Σε κλίμα συναίνεσης από τα κόμματα οδηγείται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για τους εγκλωβισμένους αγοραστές ακινήτων.

Στην Ολομέλεια αναμένεται να κατατεθεί τροπολογία του ΔΗΚΟ, η οποία θα επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να καταβάλουν τα μεταβιβαστικά τέλη με δόσεις. Το ΑΚΕΛ εξέφρασε την πρόθεσή του να καταθέσει πρόταση νόμου για προστασία από εκποίηση των αγοραστών, που έχουν καταβάλει άνω του 80% του οφειλομένου ποσού για το ακίνητό τους.

Τα κόμματα εξέφρασαν την ικανοποίησή τους, ιδιαίτερα για την πρόνοια του νομοσχεδίου να προστατεύονται από εκποίηση οι αγοραστές, που έχουν αποπληρώσει πλήρως ή είναι συνεπείς με τις υποχρεώσεις τους για το ακίνητό τους, αλλά δεν έχουν πάρει τίτλο.

Σύμφωνα με το Κτηματολόγιο για την πλειοψηφία των 48.000 περιπτώσεων, για τις οποίες δεν έχουν ακόμα εκδοθεί τίτλοι, έχουν κινηθεί ή θα κινηθούν σύντομα, οι διαδικασίες, για την όσο το δυνατό συντομότερη έκδοση τίτλου ιδιοκτησίας. Εξαίρεση αποτελούν περίπου 2.000 περιπτώσεις αναπτύξεων, που ενώ έχουν αδειοδοτηθεί, δεν έχουν ολοκληρωθεί ποτέ.

Βεβαιότητα για έγκριση του νομοσχεδίου, που αφορά στην τιτλοποίηση ακινήτων εγκλωβισμένων ιδιοκτητών, παρά τις διαφωνίες, εξέφρασε ο Υπουργός Εσωτερικών. Ο Σωκράτης Χάσικος διαβεβαίωσε πως δεν θα προχωρούν οι διαδικασίες εκποιήσεων για όσους ιδιοκτήτες δεν εξασφάλισαν τίτλο ιδιοκτησίας.

Το νομοσχέδιο αποτελεί προαπαιτούμενο για εκταμίευση της επόμενης δόσης, ύψους 500 εκ. ευρώ στο πλαίσιο του προγράμματος προσαρμογής της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Tags βουλη, developers


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.4410 s (234 Queries.) // Parse time: 0.3401 s // Total time: 2.7811 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X