Ξεφορτωθείτε τα κιλά του καλοκαιριού


Ξεφορτωθείτε τα κιλά του καλοκαιριού

Παρόλο που θα έλεγε κανείς ότι το καλοκαίρι ενδείκνυται για αδυνάτισμα, δεν είναι καθόλου σπάνιο το φαινόμενο να επιστρέφουμε από τις διακοπές του καλοκαιριού με μερικά επιπλέον κιλά στις αποσκευές μας…

Τι φταίει και τελικά αναγκαζόμαστε να μπούμε σε δίαιτα μόλις οι διακοπές τελειώσουν; Προφανώς το καλοκαίρι χαλαρώνουμε, βγαίνουμε από τη ρουτίνα και το πρόγραμμά μας και αυτό μας κάνει επιρρεπείς τόσο σε διατροφικές ατασθαλίες όσο και σε κατάχρηση του αλκοόλ. Από την άλλη οι μόνες μορφές άσκησης που περιέχουν οι διακοπές μας είναι γαρνιρισμένες με θερμίδες. Μην έχετε ενοχές για το όμορφο καλοκαίρι που περάσατε. Φροντίστε απλά να ακολουθήσετε και πάλι έναν ισορροπημένο τρόπο διατροφής και να ξεφορτωθείτε τα κιλά του καλοκαιριού… πριν σας βρουν αυτά των Χριστουγέννων!

Έτσι, τώρα που οι διακοπές τελείωσαν οργανώστε τη μέρα σας και ακολουθήστε μικρά και σταθερά βήματα που θα σας οδηγήσουν στα επιθυμητά αποτελέσματα:

Καταναλώστε πρωινό
Η κατανάλωση πρωινού θα σας βοηθήσει να ενεργοποιήσετε και πάλι τον μεταβολισμό σας, παράλληλα όμως, θα σας δώσει ενέργεια να αντιμετωπίσετε τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητάς σας. Μελέτες αποδεικνύουν πως η κατανάλωση πρωινού γεύματος σχετίζεται με καλύτερη συγκέντρωση στη δουλειά και με υψηλότερα επίπεδα ενέργειας και δραστηριότητας μέσα στην ημέρα. Ένας δροσιστικός χυμός σε συνδυασμό με ένα μπολ δημητριακών ολικής άλεσης με γάλα, ή γιαούρτι με βρώμη και μέλι είναι ιδανικές λύσεις για πρωινό!

Επιλέξτε τρόφιμα και ροφήματα φτωχά σε θερμίδες σε κάθε γεύμα
Προτιμήστε τα φρέσκα φρούτα και τα άπαχα γαλακτοκομικά ως σνακ στο καθημερινό σας διαιτολόγιο. Σχεδιάστε τα κυρίως σας γεύματα έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στα πρότυπα της Μεσογειακής διατροφής, συνεπώς, καταναλώστε όσπρια και θαλασσινά όσο πιο συχνά μπορείτε στην εβδομάδα. Προτιμήστε πουλερικά αντί κόκκινου κρέατος. Αποφεύγετε να τρώτε γρήγορα «στο πόδι», και σιγουρευτείτε πως δεν σας κάνει παρέα ο υπολογιστής, το κινητό ή η τηλεόρασή σας όταν τρώτε! Στις εξόδους σας, αντικαταστήστε τα δημοφιλή κοκτέιλ του καλοκαιριού με τοπικό κρασί. Στη διάρκεια της μέρας καταναλώστε ροφήματα που θα σας δροσίσουν όπως το παγωμένο τσάι και τα αναψυκτικά με λίγες ή καθόλου θερμίδες, και φυσικά καταναλώστε άφθονο νερό. Η ιδανική κατανάλωση νερού ανέρχεται στα δύο λίτρα για τις γυναίκες και στα τρία λίτρα για τους άντρες.

Σηκωθείτε από τον καναπέ
Το πόσες θερμίδες ξοδεύει κανείς τη μέρα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες π.χ. το φύλο, την ηλικία, το βάρος, το ύψος κλπ. Η φυσική δραστηριότητα είναι ο μόνος παράγοντας ο οποίος μεταβάλλεται και που η αύξησή της θα σας βοηθήσει να καταφέρετε ένα ακόμη μεγαλύτερο αρνητικό ισοζύγιο σε σχέση με τις θερμίδες που προσλαμβάνετε από την τροφή. Η φυσική δραστηριότητα χωρίζεται στην ακούσια και εκούσια δραστηριότητα που έχει κανείς για τις απλές λειτουργίες του οργανισμού, τη δραστηριότητα που επιτελεί στην εργασία του αλλά και στη δραστηριότητα του ελεύθερου χρόνου του. Ιδιαίτερα όσοι έχετε ένα καθιστικό επάγγελμα, φροντίστε στον ελεύθερο χρόνο σας να σηκωθείτε από τον καναπέ και να κάνετε οποιοδήποτε άθλημα σας ευχαριστεί, σας ξεκουράζει ψυχολογικά αλλά σας γυμνάζει παράλληλα. Τρεις με τέσσερις ώρες την εβδομάδα οργανωμένη μέτρια προς έντονη άσκηση ή σαράντα λεπτά γρήγορο καθημερινό περπάτημα, θα σας φέρει πιο κοντά στα επιθυμητά αποτελέσματα από τον πρώτο κιόλας μήνα!

Καταγράφετε τις μετρήσεις σας
Το ζύγισμα είναι καλό να γίνεται τις πρωινές ώρες με άδειο στομάχι και ελαφριά ένδυση περίπου δύο με τέσσερις φορές το μήνα. Εάν η αυτό-παρακολούθηση σας αγχώνει και σας χαλά τη διάθεση, καταγράψτε αντί του βάρους σας, τις περιφέρειες μέσης και γλουτών. Η ζυγαριά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνεται εμμονή και πηγή άγχους. Εξάλλου η υγεία και η ευεξία σας δεν αντικατοπτρίζεται στο νούμερο των κιλών σας!

Καλή επιτυχία!

Tags υγεια, Δίαιτα, Διατροφή, κιλα καλοκαιρου


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.5614 s (228 Queries.) // Parse time: 0.3315 s // Total time: 2.8929 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X