4 συμβουλές για να σκέφτεστε πιο θετικά


4 συμβουλές για να σκέφτεστε πιο θετικά

Κάντε πιο εύκολη και ήρεμη την καθημερινότητά σας με 4 απλά βήματα

Προσπαθήστε να ελπίζετε για το καλύτερο
Η θετική σκέψη για τα μελλούμενα θα σας δώσει τη δυνατότητα να βρείτε τη χρυσή τομή σε κάθε «σύννεφο» που ισχύει σήμερα ή ίσχυε μέχρι χθες και να είστε αισιόδοξοι ότι το αύριο θα είναι καλύτερο. Δείτε την εικόνα ενός φοιτητή που μελετάει για κάποιες εξαντλητικές εξετάσεις. Μπορεί το να προσπαθεί να διαβάσει και να απομνημονεύσει όλες αυτές τις πληροφορίες, να του φαίνεται σαν το τέλος του κόσμου. Αλλά πάρτε αυτήν την ενέργεια, και βάλτε δίπλα την εικόνα του βαθμού και πώς μπορεί αυτή η διαδικασία να τον βοήθησε τελικά να χτίσει το μέλλον του. Το να εργάζεται κανείς σκληρά, τις περισσότερες φορές παράγει αποτέλεσμα. Η ζωή δεν είναι ένα λαχείο -είναι αυτό που φτιάχνουμε εμείς.

Σταματήστε να κατηγορείτε τους άλλους για τα προβλήματά σας
Είναι τόσο εύκολο να κατηγορούμε τους άλλους για τη θέση μας σ’αυτή τη ζωή. Οι άνθρωποι κατηγορούν την οικονομία, τους πολιτικούς, τα αφεντικά, και γενικά, τους "τρίτους" για τα προβλήματά τους. Μόλις πραγματικά αποδεχθείτε ότι μπορείτε να ελέγχετε το ποιος είστε, θα διαπιστώσετε ότι η αισιοδοξία και η επιτυχία έρχονται με φυσικό τρόπο. Θυμηθείτε, η ευκαιρία συνήθως βρίσκεται στις «κοιλάδες», όχι στις «κορυφές».

Συγχωρήστε
Σίγουρα είναι πιο εύκολο στα λόγια παρά στην πράξη, αλλά θα πρέπει να συγχωρούμε αυτούς που επηρέασαν τις ικανότητές μας και τις αποφάσεις μας ή μπήκαν εμπόδιο στη ζωή μας. Ο ευκολότερος ίσως τρόπος για να συγχωρήσετε και να προχωρήσετε, είναι να αναλογιστείτε το γεγονός ότι το παρελθόν είναι παρελθόν.

Απλά κοιτάξτε το με αυτόν τον τρόπο: Το άτομο που δύσκολα μπορείτε να συγχωρήσετε, πιθανόν να ήθελε όσο κι εσείς να διαγράψει το παρελθόν. Εν ολίγοις, κάνετε ειρήνη με το παρελθόν σας, έτσι ώστε να μη χαλάτε το παρόν. Μόλις το καταφέρετε αυτό, θα κλείσετε τα κεφάλαια αυτά και θα μπορείτε να ζείτε μια πιο θετική και ευτυχισμένη ζωή.

Γίνετε καλύτερος ακροατής
Όταν ακούτε, διευρύνετε την ικανότητά σας να λαμβάνετε περισσότερες γνώσεις για τους άλλους, αντί να κλείνεστε στον κόσμο σας με τις ενοχλητικές σας σκέψεις. Μπορείτε, επίσης, να κερδίσετε έτσι την εμπιστοσύνη και το σεβασμό των άλλων. Η γνώση και η εμπιστοσύνη είναι μια απόδειξη ότι είστε ασφαλείς και θετικοί με τον εαυτό σας, ακτινοβολώντας έτσι θετική ενέργεια.

Tags σκεψεις,ΘΕΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ,ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ,αγχος,στρες,αγαπη,ΗΡΕΜΙΑ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 0.0006 s (1 Queries.) // Parse time: 0.0133 s // Total time: 0.0139 s // Source: cache

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X