Ανεβαίνει στη σκηνή ο "Φορτουνάτος ο Κύπριος"


Ανεβαίνει στη σκηνή ο "Φορτουνάτος ο Κύπριος"

Το Φανταστικό Θέατρο παρουσιάζει σε παγκόσμια πρεμιέρα τη δραματοποίηση του αναγεννησιακού μυθιστορήματος \"Φορτουνάτος\", με ήρωα έναν Κύπριο από την Αμμόχωστο

Ο Φορτουνάτος (Fortunatus) είναι ένα Γερμανικό κείμενο που εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1509 στο Augsburg και έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον για την Κύπρο. Μεταξύ παραμυθιού και πρώιμου μυθιστορήματος, ο Φορτουνάτος είναι μια αφήγηση με πολλή περιπέτεια, ταξίδια σε ολόκληρο τον τότε γνωστό κόσμο, μεταφυσικά στοιχεία και έντονο κοινωνικό-πολιτικό σχόλιο.

Ανήκει στα πιο δημοφιλή αναγνώσματα της εποχής του και των επόμενων αιώνων και θεωρείται το πρώτο ευρωπαϊκό λογοτεχνικό έργο, (μετά την αρχαιότητα) που αναφέρεται στην Κύπρο.

Μέσα από την ιστορία αυτή, που μεταφράστηκε και κυκλοφόρησε στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης το 16ο και 17ο αιώνα, διαφαίνεται η θέση της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή συλλογική συνείδηση την περίοδο της πρώιμης αναγέννησης.

Η παράστασή μας προσεγγίζει το κείμενο με σύγχρονο τρόπο, και με στόχο να ξανα-φανταστεί, μέσα από τη θεατρική εμπειρία, τη σύντομη στιγμή της Ευρωπαϊκής αναγέννησης στη χώρα μας. Περισσότερα στο Time Out Cyprus

Tags Φορτουνάτος ο Κύπριος, Θεατρο, παρασταση, θεατρική παράσταση, εκδηλωση, go out


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.8244 s (229 Queries.) // Parse time: 0.2424 s // Total time: 3.0667 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X