Analithos: Κοσμήματα με ελληνική υπογραφή [Εικόνες]


Analithos: Κοσμήματα με ελληνική υπογραφή [Εικόνες]

Φέρουν την υπογραφή της Άννυς  Αθανασάκου-Καλογήρου και συνδυάζουν τον μινιμαλισμό με την boho αισθητική, προσδίδοντας σε αυτή που τα φοράει, αέρα κομψότητας!  

Αποφάσισε να κάνει την αγάπη της για το κόσμημα, επάγγελμα και καλά έκανε καθώς τα κοσμήματα της ξεχωρίζουν για τη μοναδικότητα τους. Η Άννυ  Αθανασάκου-Καλογήρου δημιούργησε το brand analithos που προέρχεται από το όνομά της και τη λέξη λίθος- καθώς χρησιμοποιεί κυρίως ημιπολύτιμες πέτρες- και κατάφερε με έναν ιδιαίτερο τρόπο να αποτυπώσει στα κοσμήματα της το φως, τον ήλιο, την θάλασσα και την ιστορία της Ελλάδας. Η ταλαντούχα δημιουργός μίλησε στο ILOVESTYLE για τη δουλειά της αλλά και για τα όνειρα της.

Ποιο είναι το ύφος τον κοσμημάτων σου;

Θα έλεγα το Minimalist Classicism Casual Bohemian.

Σε ποια γυναίκα απευθύνεσαι; 

Στην καθημερινή (εργαζόμενη ή μη) γυναίκα, που όπως οι αρχαίες Ελληνίδες, θέλει να αισθάνεται όμορφή και κομψή κάθε μέρα, όλη μέρα, σε όλες τις περιστάσεις.

Τι αποτελεί πηγή έμπνευσης για τα κοσμήματα σου;

Η καθημερινή γυναίκα που όπως κι εγώ, θέλει να αισθάνεται όμορφα σε όλες τις περιστάσεις της ζωής της με τα κοσμήματα που φοράει, οι ιδιότητες των ημιπολύτιμων λίθων (πιστεύω σε αυτές όπως και οι αρχαίοι Έλληνες). Επίσης, το φως, ο ήλιος, η θάλασσα αλλά και η ιστορία της πατρίδας μου.

Πως θέλεις να αισθάνεται μια γυναίκα όταν φοράει τις δημιουργίες σου;

Θέλω να αισθάνεται όμορφα και ότι φοράει κάτι ιδιαίτερο (είναι περιορισμένα τα κομμάτια μου και κάποιες φορές μοναδικά) και να δέχεται τις θετικές επιδράσεις των ημιπολύτιμων λίθων. Επίσης, προσπαθώ να συνδυάζω υψηλή ποιότητα & προσιτές τιμές, ώστε να αισθάνεται ικανοποιημένη όταν αγοράζει ένα κόσμημα analithos.

Πως ξεκίνησες να φτιάχνεις κοσμήματα;

Εργαζόμουν σε Τράπεζα και πάντα στη δουλειά φορούσα faux κυρίως κοσμήματα για τα στολίζω και να αλλάζω το ντύσιμό μου (δεν μπορούσα να αγοράζω κοσμήματα με ημιπολύτιμες πέτρες λόγω υψηλής τιμής). Όταν σταμάτησα να εργάζομαι στην Τραπεζα Κύπρου στην Αθήνα τον Δεκέμβριο του 2012 (μετά από 20 χρόνια σχεδόν στον τραπεζικό χώρο, άρχισα να φτιάχνω όμορφα κοσμήματα για εμένα. Αρχικά άρεσαν στις φίλες μου τα κοσμήματα που έφτιαχνα και στη συνέχεια άρχισα να τα πουλάω με μεγάλη επιτυχία σε private soiree. Παράλληλα, αυτό ήταν και ένα είδος ψυχοθεραπείας κατά κάποιο τρόπο για μένα, δηλαδή το να ασχολούμαι με κάτι τόσο δημιουργικό που αρέσει ταυτόχρονα ώστε να θέλουν να το αγοράσουν, τη στιγμή που ήμουν άνεργη λόγω της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, ειδικά μετά από τόσα χρόνια δουλειάς κυρίως σε τράπεζες. Συμπερασματικά, εαν μου έλεγε κάποιος πριν από 4 χρόνια ότι θα κάνω αυτή τη δουλειά σήμερα, δεν θα τον πίστευα.

Ποια είναι η γυναίκα που κρύβεται πίσω από τα κοσμήματα analithos;

Είμαι 45 ετών, παντρεμένη με 2 παιδιά στην εφηβεία, που αποφάσισε όμως να κάνει στροφή στην καριέρα της (κι ας είναι λόγω των περιστάσεων), όπως υποστηρίζουν και οι Αμερικανοί ότι πρέπει να κάνει κάποιος της ζωή του και δεν το έχει μετανιώσει καθόλου.

Τι ονειρεύεσαι για το brand σου;

Αντιλαμβάνομαι ότι ο χώρος του κοσμήματος και της μόδας γενικότερα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικός. Αλλά πιστεύω πολύ στην ποιότητα των κοσμημάτων μου και στα μοναδικά μου σχέδιά (παρόλο που δεν έχω σχετικές σπουδές). Πιστεύω ότι ξεχωρίζουν. Θα προσπαθώ πάντα να εμπνέομαι και να δημιουργώ μοναδικά κομμάτια για μοναδικούς ανθρώπους. Αλώστε ο καθένας μας είναι μοναδικός.

INFO: Μπορείς να βρεις τις δημιουργίες analithos στο https://www.analithos.gr  info@analithos.gr, https://www.facebook.com/analithos

Προς το παρόν, τα κοσμήματα analithos μπορεί κάποιος να τα αγοράσει μόνο στη διεύθυνση: https://www.etsy.com/shop/Analithos?ref=hdr_shop_menu

Tags Analithos, Άννυ Αθανασάκου-Καλογήρου


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 0.0003 s (1 Queries.) // Parse time: 0.0237 s // Total time: 0.0240 s // Source: cache

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X