Σε νέες διώξεις τραπεζιτών προχωρεί η Νομική Υπηρεσία


Σε νέες διώξεις τραπεζιτών προχωρεί η Νομική Υπηρεσία

Μετά την ποινική δίωξη της Τράπεζας Κύπρου και πέντε πρώην στελεχών της, σε νέες διώξεις τραπεζιτών, πρώην στελεχών της Τράπεζας Κύπρου και της πρώην Λαϊκής, αναμένεται να προχωρήσει σύντομα η Νομική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Η Σημερινή» η νέα υπόθεση για την Τράπεζα Κύπρου θ’ αφορά αδικήματα συνωμοσίας για καταδολίευση και χειραγώγηση της αγοράς και θα βασίζεται στη γνωστή έκθεση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Ως γνωστόν, με βάση την έκθεση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, βρίσκονται, ήδη, ενώπιον του Δικαστηρίου πέντε πρώην στελέχη της Τράπεζας Κύπρου.

Σχετικά με τη δεύτερη περίπτωση, για την οποία θα κατηγορηθούν στελέχη της πρώην Λαϊκής, αυτή θα σχετίζεται με την υπόθεση των αξιογράφων.

Οι έρευνες βρίσκονται στο τελικό στάδιό τους και αφού συμπληρωθεί το ανακριτικό έργο, ο Γενικός Εισαγγελέας θ’ αποφασίσει για το ποιοι και σε ποια αδικήματα θα κατηγορηθούν.

Παράλληλα προχωρεί και η υπόθεση Βγενόπουλου-Μπουλούτα

Αρχές Σεπτεμβρίου θα παρουσιαστούν και οι δύο ενώπιον Ελλαδίτη ανακριτή, στην παρουσία λειτουργών της Νομικής Υπηρεσίας, για να ανακριθούν σχετικά με την υπόθεση, που αφορά ψευδείς δηλώσεις για την κεφαλαιακή επάρκεια της πρώην Λαϊκής και χειραγώγηση μετοχών.

Παράλληλα, και σε σχέση με την υπόθεση Focus, αναμένονται κάποια στοιχεία από την Ελλάδα, που αφορούν τη διαδρομή χρήματος από τη Focus προς το ΑΚΕΛ, προκειμένου να συμπληρωθεί το ανακριτικό έργο.

Από την έρευνα αναμένεται να ριχθεί φως στις χρηματοδοτήσεις από τη Focus σε ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ.

Κυρίως, όμως, αναμένεται να διαπιστωθεί αν όντως πίσω από τις χρηματοδοτήσεις της Focus, «κρυβόταν» ο ισχυρός άνδρας της πρώην Μαρφίν Λαϊκής, Ανδρέας Βγενόπουλος, κάτι που ο ίδιος έχει απορρίψει κατηγορηματικά.

Tags ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.2069 s (234 Queries.) // Parse time: 0.3073 s // Total time: 2.5142 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X