7 τρόποι για να αντιμετωπίσεις τη λαιμαργία που σε πιάνει κάθε τρεις και λίγο


7 τρόποι για να αντιμετωπίσεις τη λαιμαργία που σε πιάνει κάθε τρεις και λίγο

Αυτή η λαιμαργία φταίει για όλα 

Σωστές αναπνοές
Ο τρόπος που αναπνέεις, επηρεάζει καθοριστικά τη λαιμαργία. Κάθε φορά που νιώθεις ότι τα βήματά σου σε οδηγούν στο ψυγείο και όταν σε πιάνει αυτή η ακατάσχετη επιθυμία για γλυκό και junk food, εξαιτίας της κακής ψυχολογικής σου κατάστασης, κλείσε με το δείκτη σου τη δίοδο του αέρα από το δεξί ρουθούνι και ανέπνεε μόνο από το αριστερό. Με τον τρόπο αυτό, μειώνονται οι χτύποι της καρδιάς και η πίεση του αίματος, κάτι που σε χαλαρώνει και σε βοηθάει να αποβάλεις αυτή την έντονη επιθυμία για φαγητό.

Τρως επειδή βαριέσαι, χωρίς να νιώθεις πείνα; Αντιμετώπισε αυτή τη νευρική αντίδραση, κάνοντας ακριβώς το αντίστροφο. Κλείσε με το δάχτυλό σου το αριστερό σου ρουθούνι και ανέπνεε μόνο από το δεξί. Αυτό θα σου δώσει ενέργεια και θα αφήσεις στη θέση τους τα πατατάκια.

Σωστή θερμοκρασία του σώματος
Έχεις παρατηρήσει ότι το καλοκαίρι, με τις ζέστες, μειώνεται η επιθυμία σου για φαγητό; Αυτό συμβαίνει γιατί όταν είμαστε ζεστές, τρώμε λιγότερο. Η θερμοκρασία του σώματος, παίζει βασικό ρόλο στη λαιμαργία. Την επόμενη φορά που νιώθεις ότι σε πιάνει η γνωστή μανία για περιττές θερμίδες, ρίξε επάνω σου κανένα σεντονάκι, φόρα κάλτσες, ή οτιδήποτε θα βοηθήσει το σώμα σου να ζεσταθεί. Ακόμα και το να βγεις στο μπαλκόνι, αφήνοντας τον ήλιο να κάνει όλη τη δουλειά, είναι μια καλή λύση.

Βρες κάτι που σε εμπνέει και σου αναπτερώνει το ηθικό
Κάθε φορά που νιώθεις ότι θες να αδειάσεις όλο το ψυγείο, σκέψου τα αγαπημένα σου μότο, αυτά που σου φτιάχνουν τη διάθεση και σε πεισμώνουν, εμποδίζοντάς σε να γίνεσαι αυτοκαταστροφική. Βάλε δυνατά το αγαπημένο σου τραγούδι για να ξεχαστείς. Ο,τιδήποτε σε εμπνέει, θα σε βοηθήσει να εγκαταλείψεις αυτό το βλαβερό χόμπι.

Πείσμωσε
Μην επιλέξεις τροφές πλούσιες σε ζάχαρη όταν δεν είσαι καλά ψυχολογικά. Θες να βάλεις κάτι στο στόμα σου; Πάρε μια φέτα λεμονιού, ακόμα και ένα παγάκι ή μάσησε τσίχλα. Μπορεί τώρα να σου φαίνεται αστείο, αλλά όταν το δοκιμάσεις, θα δεις ότι θα σε ξεγελάσει. Και στην τελική, σήκωσε το ανάστημά σου και πείσμωσε με τον εαυτό σου. Δεν θα σε νικήσει το φαγητό!

Κυρίευσε τους πόθους σου
Ο τρόπος που σκέφτεσαι τρέφει τον πόθο σου για φαγητό, ή απλά τον αποβάλει. Είναι στο χέρι σου ποιο από τα δύο θα συμβεί σε εσένα. Αντί να στρέψεις την προσοχή σου στην κουζίνα, παρατήρησε κάποια φωτογραφία. Ακόμα και η ταβανοθεραπεία, είναι μια καλή επιλογή. Άφησε εκεί το βλέμμα σου για 2 λεπτά. Το μυαλό σου θα επικεντρωθεί σε αυτό και θα σβήσει την προηγούμενη σκέψη σου για φαγητό.

Βγες έξω
Μείνε μακριά από την κουζίνα κάθε φορά που σε πιάνει λαιμαργία. Ο πιο safe τρόπος για να το καταφέρεις και να μη λυγίσεις, είναι να βγεις έξω. Να πας μια βόλτα. Κάπου που να είσαι μακριά από φαγητό. Πόσες φορές τρώμε κάτι επειδή το ζηλέψαμε που το είδαμε, χωρίς να το έχουμε πριν ζητήσει ή λαχταρήσει και χωρίς στην ουσία να το χρειαζόμαστε; Πολλές. Γι’ αυτό, όσο δε βλέπεις λιχουδιές, δεν θα τις φας κιόλας. Βαριέσαι να βγεις έξω; Πήγαινε κάνε ένα ντους, κάτσε στο μπαλκόνι, απλά μη μένεις στην κουζίνα!

Κάνε ασκήσεις
Σου αρέσει ο περίπατος; Βγες έξω και περπάτησε για 20 λεπτά. Βαριέσαι να βγεις έξω; Κάνε λίγες ασκήσεις stretching και διατάσεις στο σπίτι. Η άσκηση νικάει το πάθος για φαγητό. Χρησιμοποίησε το σώμα σου ως σύμμαχο σε αυτή σου την προσπάθεια

Ορισμένες φορές δεν αρκεί απλά να σκεφτείς ότι δεν θα φας αυτή τη σοκολάτα. Αν όμως συνεργαστεί και το σώμα σου με τις σκέψεις σου, το αποτέλεσμα θα είναι υπέρ σου. Σφίξε τις γροθιές σου ενώ σκέφτεσαι ότι δεν θα φας εκείνο το γλυκό, κούνησε το κεφάλι σου αρνητικά, συνοδεύοντας την άρνηση του μυαλού σου να υποκύψει στον πειρασμό. Θα τα καταφέρεις!

Tags ΛΑΙΜΑΡΓΙΑ, φαγητο, λιγουρα, θερμίδες, ΜΕΣΗΜΕΡΙ, καλοκαιρι, ΑΣΚΗΣΕΙΣ, ΑΝΑΠΝΟΕΣ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 3.0923 s (249 Queries.) // Parse time: 0.4641 s // Total time: 3.5564 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X