5 τρόποι για να απολαύσεις τη σοκολάτα χωρίς ενοχές


5 τρόποι για να απολαύσεις τη σοκολάτα χωρίς ενοχές

Απόλαυσε την αγαπημένη σου αμαρτία αλλά χωρίς ενοχές

1. Μαύρη σοκολάτα
Ας ξεκινήσουμε με τη μεγάλη μας λαχτάρα.. να φάμε ένα τεράστιο κομμάτι σοκολάτας. Ένα μεγάλο κομμάτι μαύρης σοκολάτας αντιστοιχεί μόλις σε 151 θερμίδες και τα θετικά της δε σταματούν εκεί. Τα φλαβονοειδή που περιέχει η μαύρη σοκολάτα κάνουν καλό στην καρδιά και μπορούν να μειώσουν την κακή χοληστερόλη. Παράλληλα η μαύρη σοκολάτα μπορεί να προλάβει κάποια είδη καρκίνου, όπως είναι αυτός του δέρματος. Περιέχει λιγότερη ζάχαρη και περισσότερα αντιοξειδωτικά από ότι η σοκολάτα γάλακτος ή η λευκή σοκολάτα.

2. Κράκερ αλειμμένα με μαύρη σοκολάτα
Για να φτιάξεις το γευστικό αυτό σνακ θα χρειαστείς 4 μικρά κράκερ και 2 κουταλιές της σούπας μαύρη σοκολάτα σε τρίμμα.

Βάλε το τρίμμα σοκολάτας στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα, μέχρι να λιώσει και στη συνέχεια άλειψε με τη σοκολάτα τα κράκερ. Άφησέ τα για 10 λεπτά μεχρι να σκληρύνει η σοκολάτα και καταβρόχθισέ τα. Αν θέλεις παραπάνω σοκολάτα, βούτηξε τα κράκερ μέσα σε αυτή, αντί να τα αλείψεις και το αποτέλεσμα θα είναι ακόμα πιο γευστικό.

3. Ρόφημα μαύρης σοκολάτας με κρέμα από σόγια
Για να το φτιάξεις θα χρειαστείς 4 κουταλιές της σούπας γάλα σόγιας με χαμηλά λιπαρά, 2 κουταλιές της σούπας σιρόπι μαύρης σοκολάτας και 1 και 1/4 της κούπας ανθρακούχο νερό.

Σε ένα μεγάλο ποτήρι ανακάτεψε το γάλα σόγιας και το σιρόπι σοκολάτας. Στη συνέχεια ρίξε και το ανθρακούχο νερό και ξανανακάτεψε. Το ρόφημά σου είναι έτοιμο!

4. Ξηροί καρποί σόγιας καλυμμένοι με μαύρη σοκολάτα
Μία χούφτα γεμάτη με τέτοιους ξηρούς καρπούς θα σου δώσει μόνο 140 θερμίδες και 5 γραμμάρια πρωτεϊνης. Για να τους φτιάξεις πάρτε ξηρούς καρπούς, ζέστανε τρίμμα μαύρης σοκολάτας στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 λεπτά και στη συνέχεια βούτηξε τους ξηρούς καρπούς μέσα στην καυτή σοκολάτα. Άφησέ τους να κρυώσουν λίγο και απόλαυσέ τους.

5. Μπανάνα καλυμμένη με μαύρη σοκολάτα
Για να φτιάξεις το παραπάνω αριστούργημα θα χρειαστείς 2 κουταλιές της σούπας τρίμμα μαύρης σοκολάτας, 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι, 1 κουταλάκι του γλυκού ανάλατο βούτυρο, λίγο αλάτι και μία μικρή μπανάνα καθαρισμένη και κομμένη σε κομματάκια. Για να φτιάξεις το γλυκό σου θα πρέπει καταρχάς να λιώσεις τη σοκολάτα μαζί με το μέλι, το βούτυρο και το αλάτι. Βάλε τα όλα, αφού λιώσουν μαζί, σε ένα μπολάκι και βούτηξε τα κομματάκια μπανάνας στο καυτό μείγμα σοκολάτας, βουτύρου και μελιού!

Tags Σοκολατα, ΕΝΟΧΕΣ, απολαυση, θερμίδες, ΜΑΥΡΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ, ρόφημα


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 3.2385 s (230 Queries.) // Parse time: 0.4050 s // Total time: 3.6435 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X