Μπαίνουμε σε συνθήκες καύσωνα


Μπαίνουμε σε συνθήκες καύσωνα

Η θερμότερη ενδομάδα του χρόνου αναμένεται να είναι η πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου. Σύμφωνα με τον Αντρέα Χριστοδούλου, κλιματολόγος-γεωγράφο,η εποχιακή ζώνη χαμηλής πίεσης με επίκεντρο το Δυτικό Πακιστάν καλύπτει σταθερά την Ανατολική Μεσόγειο.

Η ατμοσφαιρική πίεση θα σημειώσει πτώση από 1007 mb το Σάββατο στα 1005 mb την Παρασκευή.

Το Σάββατο αναμένεται ανάπτυξη νεφώσεων στα ορεινά και το εσωτερικό με πιθανότητα μεμονωμένων βροχών στις ψηλότερες περιοχές του Τροόδους. Τις υπόλοιπες μέρες ο καιρός θα γενικά κυρίως αίθριος παντού με περιορισμένη ανάπτυξη τοπικής νέφωσης στο εσωτερικό και τα ορεινά τις θερμότερες ώρες της ημέρας.

Καύσωνας απο την Κυριακή μέχρι την Τετάρτη

Σύμφωνα με τον κλιματολόγο-γεωγράφο, από την Κυριακή μέχρι την τετάρτη οι θερμοκρασίας θα είναι υψηλότερες απο την κανονική. Σύμφωνα με την ανάλυση του Δείκτη Θερμότητας (ΔΘ)* γι αυτή τη βδομάδα θα  επικρατούν συνθήκες καύσωνα (επίπεδο 3) από την Κυριακή μέχρι την Τετάρτη στο εσωτερικό και στις πλείστες παραλιακές περιοχές.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή θα παρατηρηθεί μικρή ανακούφιση από τον καύσωνα με το Δείκτη να πέφτει στο επίπεδο 2 σε όλες τις πεδινές περιοχές. Στις ορεινές περιοχές πάνω από 1200 μ ο Δείκτης Θερμότητας θα φτάνει το μεσημέρι το επίπεδο 2 (μέτρια δυσφορία) μόνο το απόγευμα της Τετάρτης ενώ τις υπόλοιπες μέρες θα βρίσκεται στο επίπεδο 1 (ελαφριά δυσφορία). Στα χαμηλότερα ορεινά θέρετρα γύρω στα 700μ ο Δείκτης δυσφορίας θα βρίσκεται στο επίπεδο 2 (μέτρια δυσφορία) όλη τη βδομάδα.

Πεδίον ανέμου

Κυρίως από βόρειες κατευθύνσεις στις βόρειες και δυτικές περιοχές καθώς και στο εσωτερικό ασθενείς μέχρι μέτριοι. Σε προσήνεμες βόρειες και δυτικές παραλιακές περιοχές τοπικά μέχρι δυνατοί το απόγευμα. Στα νότια και ανατολικά παράλια οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μέχρι μέτριοι ευμετάβλητοι το πρωί ενώ το απόγευμα θα καθίστανται μέχρι ισχυροί τοπικά από δυτικές κατευθύνσεις.

Υγρασία: Τα επίπεδα υγρασίας θα παραμείνουν πάνω από τα κανονικά για την εποχή ιδιαίτερα στα νότια παράλια όπου είναι πιθανό να αναπτυχθούν τοπικές ομίχλες ή χαμηλή νέφωση.

Μόλυνση της Ατμόσφαιρας

Η μόλυνση της ατμόσφαιρας θα βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα καθ’ όλη τη βδομάδα λόγω των επικρατούντων ασθενών  ανέμων που προκαλούν κακή κυκλοφορία του αέρα στις περισσότερες περιοχές. Τα επίπεδα σκόνης αναμένονται να παραμείνουν σε χαμηλά στη διάρκεια της βδομάδα.

Καιρικές συνθήκες στις παραλίες

Η κατάσταση στις παραλίες θα είναι μέτρια μέχρι καλή στις βόρειες και δυτικές ακτές το απόγευμα με ταραγμένη θάλασσα λόγω των τοπικά ισχυρών βορειοδυτικών ανέμων. Στις νότιες και ανατολικές παραλίες οι συνθήκες στις παραλίες θα είναι πολύ καλές μέχρι εξαιρετικές.

Κατάσταση της θάλασσας

Η  θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη και θα παρέχει εξαιρετικές συνθήκες για τους ναυτιλόμενους. Εξαίρεση θα αποτελέσουν βόρειες και δυτικές θαλάσσιες περιοχές όπου η θάλασσα θα είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης στη διάρκεια της ημέρας.

Tags Καύσωνας, κυπρος, αυγουστος


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.2491 s (228 Queries.) // Parse time: 0.4499 s // Total time: 2.6990 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X