Βαριές κατηγορίες εναντίον Πιτσιλλίδη από Ιερά Σύνοδο


Βαριές κατηγορίες εναντίον Πιτσιλλίδη από Ιερά Σύνοδο

Σε μια δεκαπεντασέλιδη έκθεση, η οποία διέρρευσε τα τελευταία 24ωρα στον Tύπο, με τίτλο \"Συνοπτική έκθεση θέσεων Αντρέα Πιτσιλλίδη και σύντομα σχόλια για το σκεπτικό επιλογής των συγκεκριμένων αποσπασπάτων\",  η τριμελής επιτροπή της Ιεράς Συνόδου αμφισβητεί σθεναρά τις θέσεις που δημόσια εξέφρασε ο θεολόγος, γύρω από τις εκτρώσεις, το γάμο, την ομοφυλοφιλία, τη νηστεία, τα μνημόσυνα και άλλα πολλά.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή αμφισβητεί ότι η ομοφυλοφιλία μπορεί να οφείλεται σε γονιδιακές και ορμονικές επιλογές της φύσης χαρακτηρίζοντας κάποιες απόψεις του κυρίου Πιτσιλίδη ως «παρερμνηνείες ή στρεβλώσεις της Θείας Αποκάλυψης".

"Ο Χριστός, όχι μόνο κάνει λόγο για το βδέλυγμα της ομοφυλοφιλίας, αλλά και βεβαιώνει την καταδίκη της από τον Θεό.  Πώς λοιπόν ο Α.Π. συγχέει τα φύλα και δικαιολογεί την επαίσχυντη πράξη της ομοφυλοφιλίας, διαστρεβλώνοντας τον όρο “άνθρωπος”;  Επιπρόσθετα, η ομοφυλοφιλία, τόσο με την ειδεχθή πράξη της αρσενοκοιτίας, όσο και με την αποτρόπαιη πράξη της θηλυμανίας, καταδικάζονται από τον Απόστολο Παύλο, ο οποίος τις κατατάσσει, ως το κακό παρακολούθημα της αποστασίας του ανθρώπου", αναφέρεται.

Σε ο,τι αφορά τις εκτρώσεις, η επιτροπή απορρίπτει τη θέση του κ. Πιτσιλλίδη ότι ουσιαστικά η ζωή ξεκινά μετά την 54η ημέρα κύησης, ξεκαθαρίζοντας ότι πιστεύει στην «εξ άκρας συλλήψεως».

Η επιτροπή διαφωνεί επίσης με τον Ανδρέα Πιτσιλλίδη, και για το ότι εξομολόγηση μπορεί να είναι η αλληλοσυγχώρεση μεταξύ δύο ανθρώπων καθώς και με την άποψή του ότι με το να ανοίξει κάποιος το στόμα του και να σου βάλει τη λαβίδα στο στόμα δεν σημαίνει πως αυτό αποτελεί από μόνο του «Θεία Ευχαριστία».

Η ίδια θεωρεί πως η συγχώρεση προϋποθέτει τη μεσολάβηση εκπροσώπου της Εκκλησίας.

Για τα μνημόσυνα η Επιτροπή διαφωνεί με την άποψη ότι δεν έχει σημασία πότε τελούνται αυτά, αν δηλαδή τελούνται στις 40 μέρες ή σε άλλο διάστημα και πως αυτά γίνονται περισσότερο για παρηγοριά των ζωντανών παρά για τους ιδίους τους αποβιώσαντες.Ανάμεσα στις εκφράσεις που χρησιμοποιούνται στην  έκθεση περιλαμβάνονται: «Άπαγε της βλασφημίας», «πλανάται πλάνη οικτράν», ενώ επιστρατεύονται και τα Σόδομα και τα Γόμορρα για να στηριχθούν οι θέσεις της Επιτροπής, η οποία κρούει τον κώδωνα σε όσους ασπάζονται τις θέσεις του Ανδρέα Πιτσιλλίδη.

 

Tags Ανδρέας Πιτσιλλίδης, ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.2249 s (252 Queries.) // Parse time: 0.3918 s // Total time: 2.6167 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X