Σε πλήρη συντονισμό για τα ενεργειακά Κύπρος-Ισραήλ


Σε πλήρη συντονισμό για τα ενεργειακά Κύπρος-Ισραήλ

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε η κοινή διάσκεψη τύπου των ηγετών της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ισραήλ, οι οποίοι έστειλαν εκ νέου μήνυμα προς την κατεύθυνση της ειρήνης, της σταθερότητας, της ευημερίας και της ασφάλειας στη Μέση Ανατολή, εστιάζοντας στα πολλαπλά ανοιχτά ζητήματα που υπάρχουν.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ανέφερε ότι έχουν παρθεί συγκεκριμένες αποφάσεις για το πώς θα ενισχυθούν και θα εξελιχθούν οι σχέσεις Κύπρου-Ισραήλ καθώς επίσης και απτούς όρους για το πώς θα προωθηθεί η ενεργειακή συνεργασία των δύο χωρών.

Αναφερόμενος στον φυσικό πλούτο κάτω από τη θάλασσα όπως είπε από την πλευρά του ο κ Νετανιάχου είπε ότι «θέλουμε να το εξορύξουμε και πιστεύω ότι με να συνεργαστούμε και να συντονιστούμε μεταξύ μας μπορούμε να κάνουμε αυτές τις προσπάθειες πιο συντονισμένα, μπορούμε να το στείλουμε στις αγορές καλύτερα και να βελτιώσουμε τις προοπτικές των κοινωνιών μας».

Επί αυτού, ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, ανέφερε ότι η σημερινή κατάσταση προσφέρει πολλές ευκαιρίες αλλά και κινδύνους, λόγω της απειλής των εξτρεμιστών στη Μέση Ανατολή, απειλή η οποία εκφράζεται με όπλα και επιθέσεις.

«Εμείς είμαστε δεσμευμένοι να βοηθήσουμε τους φίλους μας να αντιμετωπίσουν αυτές τις απειλές και παράλληλα να ενισχύσουμε την άμυνα μας», είπε χαρακτηριστικά ο Βενιαμίν Νετανιάχου, προσθέτοντας ότι Κύπρος και Ισραήλ επιθυμούν την ειρήνη, η οποία για να διατηρηθεί χρειάζεται ασφάλεια και άμυνα.

Ο Βενιαμίν Νετανιάχου κάλεσε επίσης τους πολίτες να κάνουν τουρισμό ο ένας στη χώρα του άλλου αλλά και τους επιχειρηματίες να προχωρήσουν σε επενδύσεις.

Τέλος χαιρέτησε την πρωτοβουλία του Προέδρου Αναστασιάδη, για παρουσίαση των θέσεων του Ισραήλ στην ΕΕ, αναφορικά με το Παλαιστινιακό, λέγοντας ότι πρόκειται για μια πολύ καλή πρωτοβουλία.

Tags Ισραηλ, κυπρος, ενεργεια


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.4857 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3641 s // Total time: 2.8498 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X