02 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, 2012

Debate!

shareit!

Η πολιτική, οι προεδρικές εκλογές και o ρόλος που έχουν να επιτελέσουν ως Πρώτες κυρίες. Οι σύζυγοι των τριών βασικών υποψηφίων Προέδρων της Δημοκρατίας, Άντρη Αναστασιάδη, Βαρβάρα Πετροπούλου-Λιλλήκα και Ζαχαρούλα Μαλά φωτογραφήθηκαν αποκλειστικά στη Madame Figaro και αποκάλυψαν!

ΑΝΤΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ
Τhe story of my life
ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΣΑ στη Λεμεσό, στην ενορία Αγίας Τριάδας. Ανέμελα χρόνια. Με τα αδέλφια μου παίζαμε ατελείωτες ώρες στη γειτονιά μέχρι που βράδιαζε. Σε ό,τι αφορά στα φοιτητικά μου χρόνια και εκείνα αποτελούν μία γλυκιά ανάμνηση. Βρέθηκα στην Αθήνα, της εποχής του νέου κύματος, με τις συναντήσεις με τους συμφοιτητές στις μπουάτ και τις ενδιαφέρουσες συζητήσεις μας. Βεβαίως, θυμάμαι την Αθήνα και με ένα ρομαντισμό, αφού ήδη είχα έρθει κοντά με το μέλλοντα σύζυγό μου.

Η γνωριμια με τον Νικο Αναστασιαδη
ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ από το γραφείο του πατέρα μου. Με πρόσεξε αμέσως, όπως ο ίδιος εξομολογείται και από εκείνη τη στιγμή άρχισε η πολιορκία. Έμαθε πού βρισκόταν το σπίτι μας και περνούσε απ' έξω συστηματικά, για να ανταλλάξουμε ένα χαμόγελο. Άλλες εποχές τότε. Ήταν πολύ διεκδικητικός και είχε δυναμισμό. Ήταν βεβαίως και γοητευτικός με πολύ χιούμορ. Κάτι που εκτίμησα στον Νίκο, ήταν ο σεβασμός και η αγάπη που είχε προς το θεσμό της οικογένειας.

Μια δικια μας αναμνηση
ΕΧΟΥΜΕ ΖΗΣΕΙ πολλές στιγμές που έχουν σημαδέψει τις ζωές μας, αλλά εκείνη που πάντα ανακαλώ με ιδιαίτερη συγκίνηση είναι, όταν ήρθε να με ζητήσει από τον πατέρα μου. Ήταν όταν είχαμε τελειώσει τις σπουδές μας, που αποφασίσαμε ότι θέλαμε να προχωρήσουμε. Επειδή όμως, ο Νίκος, ήθελε να κάνει και μεταπτυχιακό, τον ενθάρρυνα να ολοκληρώσει και αυτόν τον κύκλο σπουδών. Παντρευτήκαμε μετά από εννέα χρόνια σχέσης!

Η οικογενεια μας
ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΗ ΑΓΑΠΗ και για τα παιδιά και για τα εγγόνια μας και είναι πολύ αφοσιωμένος. Παρόλο που δεν έβλεπε πολύ τα παιδιά μας, ποτέ δεν θα τα ακούσεις να παραπονιούνται. Και αυτό, γιατί πάντα προσπαθούσα να καλύπτω το κενό της απουσίας του. Τα παιδιά και τα εγγόνια του είναι η αχίλλειος πτέρνα του. Για να μπορώ να εξασφαλίζω την ισορροπία μέσα στο σπίτι ήμουν πάντα η αυστηρή. Όταν έλεγα όχι, υπήρχαν στιγμές που έσφιγγα την καρδιά μου, αλλά δεν πρέπει να υπαναχωρείς. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα οι κόρες μας, πήγαιναν σε εκείνον και εξέφραζαν τις επιθυμίες τους. Και ο Νίκος τις έστελνε πίσω σε μένα.

Πολιτικη και οικογενεια
ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΠΟΤΕ την πολιτική ως αντίζηλο, αλλά ως αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Ο Νίκος ήταν αναμεμειγμένος από τα μαθητικά του χρόνια στα κοινά και αργότερα ως φοιτητής δραστηριοποιήθηκε στη νεολαία του Γεώργιου Παπανδρέου στην Αθήνα. Άρα σε κάποια στιγμή το πήρα απόφαση ότι η πολιτική θα είναι μέρος του κοινού μας βίου. Εξάλλου και με το επάγγελμά του να ασχολείτο, πάλι με την ίδια αφοσίωση και ζήλο θα λειτουργούσε, καθώς ήταν ένας πολύ αξιόλογος δικηγόρος.

Ο Νικος Αναστασιαδης
ΘΑΥΜΑΖΩ ΤΟ ΔΥΝΑΜΙΣΜΟ και τη διεκδικητικότητά του. Βάζει στόχους και ξέρει πώς και πότε να τους κυνηγήσει. Διεκδικεί μάλιστα με όλες του τις δυνάμεις αυτό που θεωρεί ορθό, χωρίς να τον απασχολεί το προσωπικό πολιτικό κόστος. Έχει μία ισχυρή προσωπικότητα και είναι πολύ αποφασιστικός. Εκτιμώ το γεγονός ότι υπόσχεται μόνο πράγματα που μπορεί να κάνει. Ως άνθρωπος ξέρει να συγχωρεί, ενώ ο θυμός ή η πικρία του διαρκούν πέντε λεπτά. Δεν μένει σε μικρότητες και δεν κρατά κακίες. Είναι επίσης πολύ δίκαιος. Διαθέτει χιούμορ και είναι πολύ ανθρώπινος.

Η  διεκδικηση της προεδριας
ΤΟ ΟΤΙ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΣΕ την προεδρία δεν μπορώ να πω ότι ήταν μη αναμενόμενο, λόγω της μακρόχρονης ανάμειξής του με την πολιτική. Ξεκίνησε από πολύ χαμηλά και έφτασε στο σημείο που βρίσκεται σήμερα. Όταν μας το ανακοίνωσε και εγώ και τα παιδιά μας, του είπαμε ότι θα είμαστε στο πλευρό του, αντιλαμβανόμενοι το μέγεθος της ευθύνης, που θα τον βαρύνει σε περίπτωση εκλογής.

Γιατι Νικο Αναστασιαδη;
ΕΧΕΙ ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, βάζει στόχους εφικτούς για να την πάρει ένα βήμα παρακάτω, εν τω μέσω των δύσκολων συνθηκών που όλοι βιώνουμε. Επιθυμία του είναι να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να ικανοποιήσει στο βαθμό του δυνατού τις προσδοκίες του λαού.

Ο ρολος της Πρωτης Κυριας
ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΝΤΙΛΗΨΗ η σύζυγος τού Προέδρου της Δημοκρατίας οφείλει να ασχολείται εκτός πολλών άλλων με το κοινωνικό πρόσωπο του Προεδρικού. Να βρίσκεται κοντά στο λαό, να αφουγκράζεται τα προβλήματά του, καθώς και τα προβλήματα ευάλωτων ομάδων του  πληθυσμού και να βάζει το δικό της λιθαράκι στην επίλυση προβλημάτων. Ρόλος της να συμπληρώνει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά και να στέκεται στο πλευρό του, στο δύσκολο έργο που έχει να επιτελέσει.

Ιστορικες προσωπικοτητες
Ο ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ο Νέλσον Μαντέλα, ο Τζον Κένεντι είναι τρεις προσωπικότητες που θαυμάζω, γιατί τους θεωρώ ηγετικές φυσιογνωμίες με αξιοσημείωτη προσφορά.

Παρον και μελλον
ΣΥΜΜΕΡΙΖΟΜΑΙ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ του λαού, κυρίως την αγωνία των νέων για το μέλλον τους, λόγω της αβεβαιότητας που προκαλεί, τόσο το εθνικό μας ζήτημα όσο και η οικονομική κρίση και η ανεργία. Με λυπεί να βλέπω νέους πτυχιούχους, θύματα της ανεργίας ή καταξιωμένους επιστήμονες να αποφασίζουν, να εγκαταλείψουν τον τόπο τους, αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο. Ο Νίκος Αναστασιάδης διαθέτει την τόλμη και την αποφασιστικότητα, ώστε να προχωρήσει στις απαραίτητες τομές που θα δώσουν προοπτική και όραμα στην πατρίδα μας.

ΒΑΡΒΑΡΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ-ΛΙΛΛΗΚΑ
Τhe story of my life
ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΣΑ στη Λευκωσία. Θυμάμαι έντονα τα παιδικά μου χρόνια, τη γειτονιά μου, την Ακρόπολη, που μύριζε αγιόκλημα και γιασεμί. Το κολύμπι στην Κερύνεια και τα σούρουπα στο Πέλλαπαϊς.  Μετά ήρθε το πραξικόπημα και ο πόλεμος που έφεραν, για πρώτη ίσως φορά στη ζωή μας, τόσο έντονο πόνο και δυστυχία. Όσο για τα φοιτητικά χρόνια τα έζησα στο Columbia University, στη Νέα Υόρκη, την πόλη που είναι μία μεγάλη αγκαλιά.

Η γνωριμια με τον Γιωργο Λιλληκα
ΓΝΩΡΙΣΤΗΚΑΜΕ σε ένα επαγγελματικό ραντεβού.  Και αντί να «παντρέψουμε» τα projects μας, παντρευτήκαμε εμείς. Ήταν έρωτας που συνεχίζει… (γέλια) Τα στοιχεία που με κέρδισαν στον Γιώργο ήταν ή ευγένειά του, η εντιμότητά του, το ότι είναι αξιοπρεπής και με αρχές, το δυνατό μυαλό του και το χιούμορ του. Βεβαίως η ανθρωπιά και η τρυφερότητά του, κάτι που διαπίστωσα με την πάροδο του χρόνου.

Μια δικια μας αναμνηση
ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΕΣ οι αναμνήσεις μας… Μία όμως που ξεχωρίζω είναι η μέρα που με γνώρισε στους γονείς του. Η διπλή του περηφάνια, για εκείνους προς εμένα και για μένα προς εκείνους.

Η οικογενεια μας
ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ τη λάμψη στα μάτια του γιου μας, όταν είναι μαζί με τον Γιώργο ή όταν μιλούν στο τηλέφωνο και θα πάρετε την πιο εμπεριστατωμένη απάντηση, για το πώς είναι ως πατέρας. Όσο για το ποιος απ' τους δύο μας είναι ο πιο αυστηρός, εάν ρωτήσετε τον Ορφέα, νομίζω θα σας πει πως είμαι εγώ, γιατί ο μπαμπάς του… έχει πάντα δίκαιο και άρα δεν πρόκειται περί αυστηρότητας, όταν διαφωνεί ή αρνείται κάτι, αλλά περί… σοφίας!

Πολιτικη και οικογενεια
ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΘΗΚΑ την πολιτική ως αντίζηλο. Όσο για τον Ορφέα η ανάμειξη τού πατέρα του στην πολιτική, του προσφέρει εμπειρίες και πηγές προβληματισμού, που μάλλον δεν θα είχε, εάν ο μπαμπάς του δεν ήταν πολιτικός.

Ο Γιωργος Λιλληκας
ΘΑΥΜΑΖΩ το πείσμα του για να πετύχει ό,τι πιστεύει πως είναι σωστό και την αφοσίωσή του στους στόχους του. Τα χρόνια που μεγάλωσε στην Παναγιά, σε συνθήκες δύσκολες, τον έκαναν να μην πτοείται εύκολα. Τον έκαναν αποφασιστικό, με πίστη και επιμονή στους στόχους του και παράλληλα ανθρώπινο. Με κατανόηση και αγάπη, έτοιμο να μοιραστεί τον πόνο και την αγωνία του άλλου. Γιατί εάν ο πολιτικός δεν είναι πρώτα άνθρωπος, τότε δεν μπορεί να είναι πολιτικός. Και ο Γιώργος έχει επιδείξει, σε όλες τις φάσεις της ζωής και της καριέρας του, υψηλό ήθος, αξιοπρέπεια, πίστη προς την πατρίδα και σεβασμό προς τις αξίες. Όλα αυτά, μαζί με τη βαθιά μόρφωση και ακαδημαϊκή κατάρτιση που έχει, ενδυναμωμένα με την πείρα που απέκτησε, τόσο σε πολιτικά πόστα όσο και σαν επαγγελματίας στον ιδιωτικό τομέα, μου επιτρέπουν να τον αποκαλώ ιδανικό πολιτικό.

Η διεκδικηση της προεδριας
ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ την πρόθεσή του να διεκδικήσει το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, του είπα «Αν πιστεύεις πως πρέπει, τότε και οι δύο είμαστε δίπλα σου».

Γιατι Γιωργο Λιλληκα;
ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ και γνώσεις για να χειριστεί τα θέματα της οικονομίας, του Κυπριακού και του φυσικού αερίου. Είναι η διαφορετική επιλογή στο Κυπριακό. Κατέθεσε ήδη καθαρές προτάσεις με χρονοδιαγράμματα υλοποίησης για την οικονομία, την κρίση, το φυσικό αέριο, το κυπριακό, κ.λπ.  Η υποψηφιότητά του πηγάζει από την κοινωνία, γι' αυτό και θα είναι υπόλογος στους πολίτες και όχι στα κόμματα. Δούλεψε στη ζωή του, όχι μόνο σαν Πολιτικός, αλλά και σαν ιδιώτης - επαγγελματίας και έζησε τις αγωνίες και τα προβλήματα ενός πολίτη και επιχειρηματία. Μπορεί να τον εμπιστευτεί κάποιος σαν άνθρωπο, σαν γνώστη των θεμάτων και σαν ένα σύγχρονο δυνατό μυαλό που θα δουλέψει για τα συμφέροντα του τόπου του και μόνο. Που θα φέρει ξανά την ελπίδα στον Κύπριο και θα του επαναφέρει τη χαμένη του αξιοπρέπεια και περηφάνεια.

Ο ρολος της Πρωτης Κυριας
Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ και των καλλιτεχνών μας, η προώθηση της ιστορίας και της κουλτούρας μας, η ανάπτυξη ανθρωπιστικού έργου και η καλλιέργεια του εθελοντισμού θεωρώ ότι εντάσσονται σε αυτό το ρόλο. Εάν ο Γιώργος είναι ο επόμενος Πρόεδρος, πρωτίστως, θα πρέπει να διασφαλίσουμε πως κανένα παιδί δεν θα συνεχίσει να πεινάει, φέρνοντας μαζί διάφορους φορείς, ώστε να στηρίξουμε τα παιδιά που πλήγηκαν περισσότερο από την κρίση. 

Ιστορικες προσωπικοτητες
ΘΑΥΜΑΖΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ που άλλαξαν τον ρου της ιστορίας, όπως ο Πυθαγόρας, ο Hugues de Payens, ο Kένεντι, Mιτεράν και ο Τάσσος Παπαδόπουλος.

Παρον και μελλον
ΕΙΝΑΙ ΥΨΙΣΤΗ δυστυχία να βλέπεις παιδιά να πεινούν ή τα όνειρά τους να καταρρέουν… και να βλέπεις τους γονείς να μην μπορούν να κάνουν τίποτα για να τα προστατεύσουν… εκτός από το να ψηφίσουν ορθολογιστικά. Εάν ο Γιώργος Λιλλήκας εκλεγεί στην Προεδρία της Δημοκρατίας υπόσχομαι με όλη μου την ψυχή στα νέα παιδιά και τις μητέρες, που δυσκολεύονται να στηρίξουν την οικογένειά τους πως θα έρθουν καλύτερες ημέρες. Δεν πρέπει όμως να αρκεστούν σε υποσχέσεις… απλές λέξεις που μπορούν να λεχθούν με ευκολία. Για να αποδείξει ο Γιώργος πως το εννοεί… κατέθεσε ήδη τις προτάσεις του γι' ανάκαμψη της οικονομίας σε 12-14 μήνες και για διόρθωση των κακών νοοτροπιών και πρακτικών προς επίτευξη αξιοκρατίας και ίσης μεταχείρισης.

ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ ΜΑΛΑ
Τhe story of my life
ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΣΑ σε ένα χωριό της Πάφου. Τόσο εγώ όσο και τα αδέλφια μου είχαμε πολύ υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στην οικογένεια και βοηθούσαμε σε όλες τις δουλειές.  Στο πότισμα των λεμονόδεντρων και πορτοκαλόδεντρων στο περιβόλι, αν και τις περισσότερες ώρες τις περνούσαμε πλατσουρίζοντας στα αυλάκια με το νερό. Πέραν τούτων όμως, εγώ ήμουν διαρκώς και μ' ένα βιβλίο στο χέρι. Στη συνέχεια σπούδασα στην Αθήνα και ύστερα έκανα το μεταπτυχιακό μου στο Λονδίνο στην αρχαιολογία.

Η γνωριμια με τον Σταυρο Μαλα
ΜΕ ΤΟ ΣΥΖΥΓΟ ΜΟΥ ήμασταν συμμαθητές στο Λύκειο. Εκείνος στο πρακτικό τμήμα, εγώ στο κλασικό. Γνωριστήκαμε κατά τη διάρκεια μίας προεκλογικής εκστρατείας, στην οποία η κολλητή μου ήταν ανθυποψήφια του Σταύρου, οπότε στην αρχή είχαμε μία ανταγωνιστική σχέση. Πολύ γρήγορα όμως, η σχέση μας εξελίχθηκε σε πολύ μεγάλο έρωτα. Ο δυναμισμός κι η επιβλητικότητά του, σε τέτοια ηλικία, με κέρδισαν αμέσως. Μιλούσε στις σχολικές συγκεντρώσεις με παρρησία και αυτοπεποίθηση, αλλά ταυτόχρονα και με μία ευαισθησία και γλυκύτητα που καθήλωνε.

Μια δικια μας αναμνηση
Η ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ ΑΝΑΜΝΗΣΗ που έχω πάντα στην καρδιά μου, από το σύζυγό μου, είναι η γέννηση των τεσσάρων παιδιών μας. Ήταν διαρκώς δίπλα μου. Θα κρατήσω για πάντα στη μνήμη μου την αγωνία και τη συγκίνηση στα μάτια του εκείνες τις ώρες.

Η οικογενεια μας
ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ! Έχει πολύ καλή επικοινωνία με τα παιδιά και δεν κουράζεται να τους μιλά για όλα τα θέματα. Ο Σταύρος είναι πιο σταθερός στις αρχές και τα όρια που βάζουμε στα παιδιά μας. Εγώ είμαι κάπως πιο διαλλακτική, γιατί πιστεύω και στην καταλυτική δύναμη της κοινωνίας. Δυστυχώς ή ευτυχώς, ως γονείς, οι περισσότεροι είμαστε αναγκασμένοι να ακολουθούμε κάποιες κοινωνικές τάσεις, όπως η μόδα και ο τρόπος διασκέδασης.

Πολιτικη και οικογενεια
ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, όντως οι περισσότερες υποχρεώσεις της οικογένειες έχουν μετατεθεί σε μένα, αλλά δεν παραπονιέμαι ούτε εγώ, ούτε τα παιδιά που κι αυτά έχουν αναλάβει μεγαλύτερες ευθύνες. Άλλωστε έχουν μεγαλώσει αρκετά τώρα, είναι και τα ίδια πολύ δραστήρια και εκλαμβάνουν ως πολύ θετικό το παράδειγμα, που τους δίνει ο πατέρας τους.

Ο Σταυρος Μαλας
ΘΑΥΜΑΖΩ ΤΟΝ ΔΥΝΑΜΙΣΜΟ, την οργανωτικότητα, τη διορατικότητα και την οξυδέρκειά του, που συνδυάζει πολύ αρμονικά με την απλότητα και την ανθρωπιά. Είναι ευαίσθητος, έντιμος και ειλικρινής. Τον ενδιαφέρει πολύ ο απλός άνθρωπος, συμπάσχει με όσους υποφέρουν και δίνει το παν, για να βοηθήσει με τρόπο που να ωφελεί το κοινό καλό. Αντιτίθεται έντονα στην ευνοιοκρατία και την αναξιοκρατία.

Η διεκδικηση της προεδριας
ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ότι θα διεκδικήσει το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας προσπάθησα να τον μεταπείσω. Ζούμε σε ιδιαίτερα δύσκολες συγκυρίες, που μετατρέπουν αυτές τις εκλογές στις πιο δύσκολες από ποτέ για τον υποψήφιο που στηρίζεται από το κυβερνών κόμμα. Ο Σταύρος, όμως, δεν υπήρξε ποτέ φυγόπονος και τα επιχειρήματά του με έπεισαν ότι αξίζει τον κόπο να αναλάβει αυτή την εκστρατεία.

Γιατι Σταυρο Μαλα;
ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ! Δεν έχει καμία σχέση με τις διεργασίες και διαπλοκές κομμάτων και πολιτικών προσώπων, όπως βλέπουμε να συμβαίνει συνήθως. Έχει κρυστάλλινες απόψεις, δεν μιλά με μισόλογα και δεν έχει τίποτα να κρύψει. Χειρίζεται τα πολιτικά ζητήματα με την ευχέρεια του τεχνοκράτη και τα ανθρώπινα ζητήματα με την ευαισθησία του απλού ανθρώπου.

Ο ρολος της Πρωτης Κυριας
ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑ πρέπει να συνεχίσει να είναι καλή σύζυγος, καλή μάνα και ιδιαίτερα ενεργός πολίτης στην κοινωνία. Εάν εκλεγεί ο Σταύρος Μαλάς στην Προεδρία της Δημοκρατίας, θα ήθελα πολύ να τονωθεί ο τομέας του πολιτισμού, των τεχνών και των γραμμάτων, που καλλιεργεί το πνεύμα και δημιουργεί αντιστάσεις στις δύσκολες εποχές που ζούμε.

Ιστορικες προσωπικοτητες
ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΕΣ οι ιστορικές προσωπικότητες που θαυμάζω, όπως ο Ιωάννης Καποδίστριας, ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο Νέλσον Μαντέλα, η Μελίνα Μερκούρη κ.ά.

Παρον και μελλον
ΜΕ ΣΤΕΝΟΧΩΡΕΙ ΠΟΛΥ που η κυπριακή κοινωνία βιώνει σήμερα μία άνευ προηγουμένου οικονομική κρίση, η οποία αναπόφευκτα θα αφήσει πληγές, ειδικά στη νέα γενιά. Φοβάμαι πραγματικά για το μέλλον των νέων μας, που χάνουν την ελπίδα τους και γίνονται εύκολα θύματα προπαγάνδας και αποπροσανατολισμού. Τα παιδιά μας πρέπει να είναι ο φάρος που θα καθοδηγεί την όποια στρατηγική εξόδου από την κρίση. Τα προσωπικά, κομματικά και άλλα συμφέροντα, πρέπει να μπουν στην άκρη για το καλό των νέων που δεν πρέπει να χάσουν την εμπιστοσύνη τους προς την πολιτεία. Η αγωνία που έχουμε όλοι οι κύπριοι γονείς είναι κατά πόσον ο επόμενος Πρόεδρος, θα φανεί αντάξιος των προσδοκιών μας και θα αγωνιστεί για το καλύτερο δυνατό μέλλον των παιδιών μας. Μόνο τον Σταύρο Μαλά εμπιστεύομαι για κάτι τέτοιο, γιατί είναι εντελώς ανιδιοτελής, ικανός και οραματιστής.

RECENT TWEETSTweets from a list by ilovestyle.com