Απεβίωσε σε ηλικία 69 ετών ο Κύπριος κροίσος Chris Lazari


Απεβίωσε σε ηλικία 69 ετών ο Κύπριος κροίσος Chris Lazari

Απεβίωσε σε ηλικία 69 ετών τα ξημερώματα της Κυριακής  από καρδιακή προσβολή στο σπίτι του στο βόρειο Λονδίνο,  ο γνωστός Κύπριος δισεκατομμυριούχος Chris Lazari σύμφωνα με την εφημερίδα των αποδήμων της Κύπρου στο Λονδίνο.

Ο Chris Lazari διέπρεψε στον τομέα των ακινήτων του Ηνωμένου Βασιλείου.Γεννήθηκε το 1946 με καταγωγή από την Δωρά Λεμεσού και αφήνει πίσω του σύζυγο τρία παιδιά και επτά εγγόνια.

Έφτασε στο Λονδίνο στα 16 του χρόνια με 5 λίρες στη τσέπη αλλά με μια τεράστια όρεξη για δουλειά και δίψα για επιτυχία.

«Στα  20 μου, άρχισα να επενδύω στην αγορά μικρών ακινήτων στο Λονδίνο για να εξασφαλίσω το μέλλον της οικογένειας μου και, σιγά –σιγά, επενδύοντας τα κέρδη από τον οίκο μόδας που διατηρούσα, έκτισα το σημερινό μου πορτοφόλιο ακινήτων», δήλωσε σε συνέντευξή του στο InBnews.

Σύμφωνα με την ετήσια Λίστα Πλουσίων που δημοσιεύει κάθε χρόνο η εφημερίδα Sunday Times, το 2015 η περιουσία του Κρις Λαζαρή ανερχόταν σε 1,450 δισεκατομμύρια στερλίνες. Ήταν δεύτερος στη λίστα των πλουσιότερων Ελλήνων και Κυπρίων της Βρετανίας (πίσω από τον σερ Στέλιο Χατζηιωάνου) και 65ος συνολικά στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Μία απο τις μεγαλύτερες του διακρίσεις ήταν στην εκδήλωση PROPS στο Λονδίνο, όπου είχε το προνόμιο να παραλάβει το «Lifetime Achievement Award» που του απονεμήθηκε για την προσφορά και τα επιτεύγματα του στον τομέα ακινήτων της Μεγάλης Βρετανίας.

Τον μεγάλο επιχειρηματία τίμησε και το IN Business το 2012.
Για την κυπριακή παροικία στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν ο εργατικός και αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας που ήταν έτοιμος να βοηθήσει την Κύπρο με όποιον τρόπο μπορούσε.

Στο πλούσιο φιλανθρωπικό του έργο περιλαμβάνεται η ενεργή στήριξή του στον Ραδιομαραθώνιο για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Ο Κρις Λαζαρή ήταν συμμαθητής και στενός φίλος του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.

Tags chris lazari, θανατος


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.1982 s (234 Queries.) // Parse time: 0.2172 s // Total time: 2.4154 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X