Πρόεδρος: Σύντομα στο Ανώτατο το αίτημα παύσης Γιωρκάτζη


Πρόεδρος: Σύντομα στο Ανώτατο το αίτημα παύσης Γιωρκάτζη

Θέμα χρόνου είναι να υποβληθεί σχετικό αίτημα προς το Ανώτατο Δικαστήριο για παύση της Χρυστάλλας Γιωρκάτζη, δήλωσε σε συνέντευξη του στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι του Sigma, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ερωτηθείς συγκεκριμένα, για το πού βρίσκεται η υπόθεση ο Νίκος Αναστασιάδης ανέφερε:

«Ο Γενικός Εισαγγελέας ετοιμάζει το σχετικό αίτημα προς το Ανώτατο Δικαστήριο».

Ερωτηθείς κατά πόσο ο ίδιος εξακολουθεί να θεωρεί ότι προκύπτει σύγκρουση συμφερόντων για την Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι με βάση τα δεδομένα ναι, ωστόσο εκείνοι που θα αποφασίσουν κατά πόσο έχει διαπραχθεί βαρύ παράπτωμα, είναι τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου.

Δώσαμε όλα τα εφόδια για τις έρευνες της οικονομίας

Σε ερώτηση για το πού βρίσκονται οι έρευνες της Νομικής Υπηρεσίας για την οικονομία, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι από μέρους του έγιναν όλα όσα μπορούσαν να γίνουν ρίχνοντας το μπαλάκι στη Νομική Υπηρεσία. Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε ότι διπλασιάστηκε ο αριθμός των ανακριτών, δαπανήθηκαν σημαντικά ποσά για να αγοραστεί ο αναγκαίος εξοπλισμός συγκλήθηκαν πέραν των 7 συσκέψεων ενώ αγοράζονται και υπηρεσίες από συγκεκριμένο οίκο του εξωτερικού.

Εξέφρασε παράλληλα την ικανοποίηση του για την αποδοχή του αιτήματος προς τις ελληνικές αρχές για λήψη καταθέσεων από πρώην αξιωματούχους της Λαϊκής Τράπεζας.

«Πιστεύω ότι ο Γενικός Εισαγγελέας, που έχει την ευθύνη κυρίως, επιδεικνύει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ξέρω ότι συγκαλεί συνεχώς συσκέψεις και δεν έχω αμφιβολία ότι σύντομα θα πάρει τα αναγκαία μέτρα δηλαδή θα ασκηθούν ποινικές διώξεις εκεί και όπου πρέπει», ανέφερε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Ερωτηθείς για το αν αποκαταστάθηκαν οι σχέσεις του με τον Γενικό Εισαγγελέα μίλησε περί παρεξηγήσεων οι οποίες ανήκουν στο παρελθόν.

"Τα αυγά και το τηγάνι"

Σε ερώτηση που αφορούσε τις αιχμές του Αβέρωφ Νεοφύτου για τις επιδόσεις του Υπουργικού Συμβουλίου, ο οποίος είχε πει ότι «είναι ώρα να σπάσουν αυγά», και ότι κάποιοι εξ αυτών παράγουν ενώ κάποιοι άλλοι όχι, η απάντηση ήταν χαρακτηριστική.

«Αν τα σπάσετε τα αυγά χωρίς να έχετε το τηγάνι στη φωτιά μπορεί απλούστατα να λερώσετε το πάτωμα. Σπάζεις αυγά την ώρα που είσαι έτοιμος να μαγειρέψεις», είπε ο Πρόεδρος.

Τέλος ξεκαθάρισε ότι για την ώρα δεν υπάρχει θέμα ανασχηματισμού.

 

Tags Νίκος Αναστασιάδης, Xρυσταλλα Γιωρκάτζιη


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 1.9993 s (228 Queries.) // Parse time: 0.3515 s // Total time: 2.3507 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X