Η γεύση στα ελληνικά!


Η γεύση στα ελληνικά!

Τι θα Φάμε Σήμερα Μαμά; Η σεφ συγγραφέας και γκουρού της ελληνικής κουζίνας και της υγιεινής διατροφής Νταϊάν Κόχυλα, συνεργάζεται με τα Lidl και σου φτιάχνει το καθημερινό μενού, στην πιο νόστιμη εκπομπή που προβάλλεται από την τηλεόραση Sigma!

Στη γεύση υπάρχουν κάποιες σταθερές αξίες. Όπως για παράδειγμα η ελληνική κουζίνα, η οποία δεν ξεχωρίζει μόνο για την πρωτοτυπία και τη νοστιμιά της, αλλά και για υλικά της. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η μεσογειακή διατροφή, στην οποία εντάσσεται και η ελληνική κουζίνα, αποτελεί παγκοσμίως τη νέα τάση σε ό,τι αφορά στην υγιεινή διατροφή. Ανάμεσα στις πιο γνωστές εκπροσώπους των ελληνικών γεύσεων παγκοσμίως είναι και η Νταϊάν Κόχυλα. Σεφ, συγγραφέας και γκουρού της ελληνικής κουζίνας και της υγιεινής διατροφής, κατάφερε να μυήσει χιλιάδες ανθρώπους στα μυστικά της ελληνικής κουζίνας. Κατάγεται από την Ικαρία, μεγάλωσε στη Νέα Υόρκη, μοιράζει το χρόνο της μεταξύ Ελλάδας και Αμερικής, έχει γράψει δεκαοκτώ βιβλία, είναι λέκτορας σε δύο πανεπιστήμια για θέματα υγιεινής διατροφής, σύμβουλος-σεφ σε τέσσερα κορυφαία εστιατόρια σε Νέα Υόρκη, Νew Jersey, Σικάγο και Τορόντο, ενώ τώρα παρουσιάζει τη νέα εκπομπή μαγειρικής που προβάλλεται από το Sigma, "Τι θα Φάμε Σήμερα Μαμά;" που γίνεται σε συνεργασία με τα καταστήματα Lidl. Συναντηθήκαμε με την Νταϊάν Κόχυλα, σε ένα στούντιο που θύμιζε λαχανόκηπο με τα μεθυστικά αρώματα του δυόσμου και του θυμαριού να ξυπνάνε αναμνήσεις. Τις αναμνήσεις μίας γυναίκας που, αν και μεγάλωσε στη Νέα Υόρκη, έγινε η μεγαλύτερη πρέσβειρα της ελληνικής κουζίνας.

Πώς ξεκίνησε η σχέση σας με τη μαγειρική;
Από ένα συνδυασμό τύχης, μοίρας και αγάπης.
Με πατέρα μάγειρα φαντάζομαι ήταν και θέμα DNA…
Όντως κάτι τέτοιο συνέβη. Ανακάλυψα ότι έχω το γονίδιο της μαγειρικής, όταν στα δεκαοκτώ μου άνοιξα για πρώτη φορά φύλο, για να φτιάξω σπανακόπιτα. Και τα κατάφερα. Ακόμη και σήμερα ο σύζυγός μου, μου λέει πως η σπανακόπιτά μου ήταν η αιτία, που μου ζήτησε να τον παντρευτώ. (γέλια)
Θυμάστε τον εαυτό σας μικρή, να παρακολουθείτε τον πατέρα σας στην κουζίνα;
Έχω μαζέψει πολλές τέτοιες αναμνήσεις και από τον πατέρα και από τη μητέρα μου. Μυρωδιές, γεύσεις και εικόνες που σχετίζονται με τη μαγειρική.
Αν και μεγαλώσατε στη Νέα Υόρκη, καταφέρατε να διατηρήσετε ανέπαφες τις ελληνικές σας ρίζες και το ενδιαφέρον σας για την ελληνική κουζίνα. Πώς τα καταφέρατε;
Μεγάλωσα μέσα στην Ικαριώτικη συνοικία της Νέα Υόρκης. Οι Ικαριώτες είμαστε πολύ δεμένοι μεταξύ μας. Το δέσιμο με το νησί είναι απίστευτο και αυτό το βλέπεις ακόμη και στα παιδιά της τέταρτης γενιάς. Σε ό,τι αφορά εμένα, φοίτησα σε ελληνικό σχολείο και πάντα περιτριγυριζόμουν από Έλληνες.
Η πρώτη σας δουλειά ποια ήταν;
Σερβιτόρα σε ένα ελληνικό diner.
Το πρώτο σας βιβλίο πότε το γράψατε;
Το 1989 και μέχρι στιγμής έχω γράψει συνολικά δεκαοκτώ βιβλία για την ελληνική κουζίνα.
Τι είναι αυτό που σας γοητεύει στην ελληνική κουζίνα;
Είναι απολαυστική και υγιεινή. Είναι μία κουζίνα που φτιάχνεται για να μοιράζεται με φίλους. Είναι προσιτή και έχει βαθιές ρίζες και ιστορία.
Είναι κάποια υλικά που χρησιμοποιούνται στην ελληνική κουζίνα και τα οποία θεωρείτε μοναδικά στον κόσμο;
Φυσικά. Είναι το ελαιόλαδο, η μαστίχα, η φέτα, τα φρέσκα μυρωδικά και άλλα πολλά, που αν αρχίσω να τα περιγράφω, δεν θα τελειώσουμε ποτέ. (γέλια)
Σίγουρα θα τα μάθουμε όλα στην εκπομπή σας. Αλήθεια πώς ξεκίνησε η συνεργασία με τα Lidl;
Με την Lidl μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος για το φαγητό και την πολύ καλή ποιότητα των υλικών, που χρησιμοποιούμε για το μαγείρεμα. Έτσι, όταν συζητήσαμε για αυτή τη συνεργασία, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε αμέσως. Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τον κόσμο να καταλάβει, ότι μία πλήρης, υγιεινή αλλά και απολαυστική διατροφή, είναι κάτι που ο καθένας μπορεί να χαίρεται, εφαρμόζοντας απλές, πρακτικές συνταγές με τις σωστές πρώτες ύλες και την κατάλληλη προετοιμασία. Γι' αυτό και τα υλικά που χρησιμοποιώ στην εκπομπή Τι θα Φάμε Σήμερα Μαμά; καθώς και ο εξοπλισμός της κουζίνας προέρχονται, κυρίως, από τα καταστήματα Lidl.
Η εκπομπή Τι θα Φάμε Σήμερα Μαμά; πώς προέκυψε;
Ήταν μία ιδέα του παραγωγού και προέκυψε μετά από διάφορες συζητήσεις. Στόχος μας ήταν να φτιάξουμε κάτι εντελώς διαφορετικό. Γι' αυτό και το Τι θα Φάμε Σήμερα Μαμά; έχει στοιχεία της δικής μου πραγματικότητας. Με αυτό τον τρόπο προσεγγίζουμε το θέμα της καθημερινότητας, αλλά και των διλημμάτων που κάθε νοικοκυρά αντιμετωπίζει, σε σχέση, με το καθημερινό μαγείρεμα.
Τι θέλετε να δείξετε στις Κύπριες μαμάδες μέσα από την εκπομπή;
Πώς είναι εύκολο να μαγειρεύει κάποιος νόστιμα και υγιεινά,  χρησιμοποιώντας μια μεγάλη γκάμα σωστών πρώτων υλών. Παρακολουθώντας την εκπομπή μία μητέρα, θα μάθει σίγουρα να μαγειρεύει εύκολα και υγιεινά για τα παιδιά της και να διασκεδάζει ταυτόχρονα. (χαμογελά)
Η συνεργασία σας με το Sigma είναι και μία ευκαιρία να εξερευνήσετε την κυπριακή κουζίνα;
Σίγουρα. Έχω πολλούς φίλους από την Κύπρο και κατά καιρούς έχω δοκιμάσει τη λούντζα, το σπιτικό χαλούμι, τις σιεφταλιές, τα δάχτυλα και πολλά άλλα φαγητά και γλυκά, τα οποία έχω λατρέψει.
Τα επόμενά σας επαγγελματικά σχέδια, ποια είναι;
Η προώθηση του καινούργιου μου βιβλίου, The Country Cooking of Greece και οι συμβουλευτικές δουλειές που κάνω για διάφορα πανεπιστήμια όπως τα Harvard, Yale, Umass, Amherst, οι οποίες έχουν να κάνουν με την ελληνική κουζίνα. Αυτό που στην ουσία κάνω είναι, να δείξω την υγιεινή ελληνική κουζίνα εντάσσοντάς την στα μενού σίτισης. Θεωρώ ως αποστολή μου να φέρω την επόμενη γενιά των Αμερικανών κοντά στις νόστιμες και  υγιεινές γεύσεις της Ελλάδας. Άλλωστε η κουζίνα μας είναι ό,τι καλύτερο για τους Αμερικανούς, οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα παχυσαρκίας.
Κάνετε τόσα διαφορετικά πράγματα. Αν σας ζητούσα να δώσετε έναν τίτλο στον εαυτό σας, ποιος θα ήταν αυτός;
The global face of Greek cuisine!

INFO: Η ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΜΑ; ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 18.05 ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΣΙΓΜΑ.

Tags νταιαν κοχυλα, σεφ, μαγειρική, Τηλεοραση, γευση, κουζινα


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.2041 s (233 Queries.) // Parse time: 0.3195 s // Total time: 2.5236 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X