Style icon με έναν αλγόριθμο


Style icon με έναν αλγόριθμο

Και όμως γίνεται!  

Μας εκπαιδεύει στο στιλ, μας μαθαίνει φωτογραφία και φροντίζει για την εικόνα μας στο Instagram. Σύμφωνα με το Marie Claire λοιπόν ένας νέος αλγόριθμος στο Instagram υπόσχεται να μας μάθει το styling, το background και όλα εκείνα τα στοιχεία που μπορούν να απογειώσουν τις φωτό μας στην  σφαίρα του απόλυτου like.

Αναπτύχθηκε στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο και αναλύει την φωτογραφία μας ενώ μας προτείνει συγκεκριμένες βελτιώσεις. Όπως γράφουν και στην σχετική αναφορά τους οι επιστήμονες που το εφηύραν  «Οι άνθρωποι θέλουν να δείχνουν όμορφοι. Business ή casual, κομψοί ή σπορτίφ, σέξι αλλά όχι φτηνoί και σίγουρα trendy, όταν ανεβάζουν τις φωτογραφίες τους online. O σκοπός μας είναι να καταλάβουμε και να προβλέψουμε πόσο fashionable δείχνει κάποιος σε μια φωτογραφία και να προτείνουμε τις διορθώσεις εκείνες που θα μπορούν να βελτιώσουν την εικόνα του».
Αυτό που έκαναν οι ερευνητές ήταν να αντλήσουν στοιχεία από το site chictopia.com, ένα site στο οποίο οι άνθρωποι ανεβάζουν φωτογραφίες με τα outfit που επιλέγουν. Χρησιμοποιώντας τα 144,169 posts του site η ομάδα των ερευνητών  μπόρεσε να δημιουργήσει πολύ λεπτομερή στατιστικά για κάθε χρήστη, την φωτογραφία του, το στιλ που υιοθετούσε αλλά και τα σχόλια και τις απαντήσεις που έπαιρνε από τους υπόλοιπους χρήστες του site. Έτσι εντόπισαν τις συνδέσεις και τα μοτίβα μεταξύ των post και της απήχησης που είχαν και τελικά  αυτοί οι έξυπνοι ερευνητές έφτιαξαν τον πιο fashion savvy αλγόριθμο. Έτσι το μόνο που έχει ο χρήστης να κάνει είναι να ανεβάσει την φωτογραφία και αμέσως θα λάβει ένα πλούσιο feedback με προτάσεις από outfit, location που να ταιριάζει με το συγκεκριμένο outfit και άλλα σχετικά στοιχεία.

Tags style icon, instagram


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.5008 s (231 Queries.) // Parse time: 0.3999 s // Total time: 2.9007 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X