Επιδότηση προστατεκτομής Κυπρίων χωρίς ηλικιακά κριτήρια


Επιδότηση προστατεκτομής Κυπρίων χωρίς ηλικιακά κριτήρια

Με πλήρη σεβασμό στην αρχή της ισότητας, το Υπουργείο Υγείας προχώρησε απαλείφοντας τα ηλικιακά κριτήρια που εφαρμόζονταν ως προς την κάλυψη των ιατρικών εξόδων ρομποτικής προστατεκτομής που διενεργείται στο εξωτερικό, διορθώνοντας, κατά αυτό τον τρόπο, τη στρέβλωση που υπήρχε ως προς την πρακτική που μέχρι πρότινος ακολουθείτο.

Μετά από διορθωτικές ενέργειες που έγιναν με πρωτοβουλία της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Δρος Χριστίνας Γιαννάκη και λαμβάνοντας υπόψη τα στατιστικά στοιχεία του καρκίνου του προστάτη στην Κύπρο αλλά και τις συστάσεις της Επιτρόπου Διοικήσεως, το Υπουργείο Υγείας άλλαξε την πρακτική του κατά τρόπον που δεν εστιάζεται πλέον στην ηλικία του ασθενούς αλλά, ανεξαρτήτως ηλικίας, επιδοτεί το ποσό των 7.500 Ευρώ για τη ρομποτική ριζική προστατεκτομή.

Η οποιαδήποτε διαφορά προκύψει μετά την κατακύρωση των προσφορών θα καταβάλλεται από τον ίδιο τον ασθενή, ο οποίος ενημερώνεται, συναινεί και υπογράφει το σχετικό έντυπο. Η διαδικασία προσφοράς και κατακύρωσης γίνεται με διαφάνεια σύμφωνα πάντα με τις υποδείξεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας.

Βάσει της νέας πολιτικής του Υπουργείου Υγείας, οι αποφάσεις που λαμβάνονται για αποστολή στο εξωτερικό των ασθενών για ρομποτική προστατεκτομή, στο πλαίσιο της εφαρμογής του Σχεδίου Οικονομικής Αρωγής για  Υπηρεσίες Υγείας που δεν προσφέρονται στο Δημόσιο Τομέα, δεν λαμβάνει υπόψη το ηλικιακό όριο των 65 ετών, αλλά άλλα κριτήρια, όπως η φυσική κατάσταση του ασθενή, ο χρόνος ανάρρωσης, η σοβαρότητα του προβλήματος, καθώς και η ποιότητα ζωής του ασθενή.

Tags ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ, κυπρος, αντρες, εγχειρηση, ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 1.8164 s (251 Queries.) // Parse time: 0.4069 s // Total time: 2.2234 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X