Βραχιόλι παρακολούθησης υγείας απο τη Google


Βραχιόλι παρακολούθησης υγείας απο τη Google

Δεν είναι ρολόι Android και δεν θα ανταγωνιστεί με το Fitbit: αυτό είναι για το συνταγογραφούν οι γιατροί.

Η είσοδος της Google στην αγορά δεν σχεδιάστηκε απλά για να παρακολουθεί τα βήματά σας και ταυτόχρονα να είστε κομψοί: θα παρέχει συνεχώς στους γιατρούς και ερευνητές δεδομένα για τους ασθενείς τους.

Ο Bloomberg αποκάλυψε σήμερα ότι η Google εργάζεται πάνω σε ένα «health-tracking wristband», (συσκευή παρακολούθησης υγείας που φοριέται στον καρπό), αλλά αντί να έχει σαν στόχο το καταναλωτικό κοινό, θα πρέπει να παρέχεται στους ασθενείς από επαγγελματίες του ιατρικού χώρου. «Η προβλεπόμενη μας χρήση είναι αυτό να γίνει μια ιατρική συσκευή που να συνταγογραφείται σε ασθενείς ή να χρησιμοποιηθεί για κλινικές δοκιμές», είπε ο Andy Conrad, επικεφαλής του τμήματος Επιστημών της ζωής της Google.

Μπορείτε να φανταστείτε να μπείτε στο φαρμακείο και να φύγετε με ένα βραχιολάκι; Θα μπορούσε να συμβεί. Σχεδιασμένο από την ερευνητική ομάδα του Google X, το «βραχιόλι»  μπορεί να μετρήσει τους παλμούς σας, τη θερμοκρασία του δέρματός σας, και το ρυθμό της καρδιάς σας, αναφέρει η έκθεση, μαζί με περιβαλλοντικές πληροφορίες όπως επίπεδο ήχου και έκθεση στον ήλιο. (Μάλιστα, αλλά θα μπορούσε να μας πει και την ώρα; Για την ώρα δεν το γνωρίζουμε αυτό).

Η παραπάνω εικόνα δεν είναι στην αρχική έκθεση, αλλά η Engadget και άλλοι το αποδίδουν στη Google. Το βραχιόλι είναι λειτουργικό στον σχεδιασμό, όπως φαίνεται, και δεν έχει σκοπό να ανταγωνιστεί με Android  ή άλλα παρόμοια. Αλλά αν λαμβάνετε μέρος σε ιατρικές δοκιμές ή χρειάζεστε συνεχή παρακολούθηση από το γιατρό σας, θα μπορούσε να είναι ένα πολύ ευεργετικό πράγμα που πρέπει να έχετε στον καρπό σας. Ίσως αυτό θα είναι ένας αξιόλογος σύντροφος για τους έξυπνους φακούς επαφής της Google.

Και η Google κάνει μεγάλα σχέδια για τη συσκευή, έστω και αν δεν θα είναι ευρέως διαθέσιμη στα καταστήματα. «Οραματίζομαι μια μέρα, σε 20 ή 30 χρόνια, όπου οι γιατροί θα το δίνουν σε όλους τους ασθενείς», είπε ο Conrad, οραματιζόμενος ένα μέλλον στο οποίο η τεχνολογία που φοριέται θα είναι πραγματικά πανταχού παρούσα. «Πρόληψη σημαίνει όλη την ώρα».

Tags ρολοι, google


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.7801 s (249 Queries.) // Parse time: 0.4963 s // Total time: 3.2764 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X