A.M. SNiPER: Ποιος είναι ο Κύπριος με τα εκατομμύρια views στο Youtube;


A.M. SNiPER: Ποιος είναι ο Κύπριος με τα εκατομμύρια views στο Youtube;

Γνωρίστε τον

Τα πρώτα δείγματα για την επιτυχημένη πορεία του στη διεθνή μουσική βιομηχανία άρχισαν να καταγράφονται από την εφηβεία. Με καταγωγή από το Λονδίνο και την Αγία Νάπα, αλλά και με «μουσικά» γονίδια, ήταν φυσικό να δώσει ως έφηβος όλη του την ενέργεια στην τέχνη του DJing, παίζοντας τα καλοκαίρια σε γνωστά clubs της περιοχής και σε πειρατικούς ραδιοσταθμούς στο Λονδίνο, μία εμπειρία που τον μύησε από πολύ νωρίς στη Hip Hop και τη Rap μουσική.

Γεννήθηκε στην Αγγλία, αλλά μεγάλωσε τόσο εκεί όσο και στην Κύπρο, την ιδιαίτερη πατρίδα του. Κι όλα αυτά είναι πολύ λίγα όταν αναφερόμαστε στον Άντονι Μελάς ή, όπως είναι πλέον παγκόσμια γνωστός, A.M. SNiPER. Αναζητώντας κανείς πληροφορίες για τον A.M. SNiPER στο διαδίκτυο, η πρώτη του αντίδραση είναι σίγουρα να νιώσει περήφανος για την καταγωγή του. Πώς είναι δυνατόν ένας νεαρός από την Κύπρο, να έχει κάνει τόσα πολλά σε τόσο λίγα χρόνια, να έχει συνεργαστεί με μεγαθήρια της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας, να γράφει στίχους και παράλληλα να γνωρίζει τεράστια επιτυχία και ως σόλο καλλιτέχνης;

Εμβαθύνοντας λίγο περισσότερο στη μουσική του πορεία, το 2006 καταγράφεται το πρώτο του σημαντικό επίτευγμα ως σόλο καλλιτέχνης καθώς σε ένα σταθμό από την περιοδεία του Jay-Z, στην Αθήνα, ο SNiPER, ο Memphis Bleek και ο DJ Green Lantern ηχογράφησαν το «mixtape» άλμπουμ «The Scope’s on You Volume 1» μέσα σε μόνο τρεις ημέρες! Επιπλέον, το single «Around the world», με παραγωγό τον Sniper, ακούστηκε σε όλη την Ευρώπη από το MTV και βρέθηκε στην κορυφή των HMV UK download charts για τέσσερις εβδομάδες. Ακολούθησε η κυκλοφορία του «The Scope’s on You Volume 2», γνωρίζοντας ανάλογη επιτυχία.

Για πρώτη φορά γεύεται τη viral επιτυχία ως σόλο καλλιτέχνης μέσω του διαδικτυακού διαγωνισμού «Dat Body», εμφάνιση που αναρτήθηκε στο YouTube, ξεπερνώντας τα 2.000.000 views. Αργότερα κυκλοφόρησε και το soundtrack του διαγωνισμού, δίνοντας στον SNiPER Χρυσό Δίσκο για τις πωλήσεις του στην Κύπρο το 2010, ενώ βρέθηκε και στην κορυφή διάφορων μουσικών διαδικτυακών πλατφόρμων. Έκτοτε, ο ίδιος δημιούργησε και τη δική του εταιρία παραγωγής, την 3fifty7, κυκλοφορώντας και το πρώτο του EP με την υπογραφή της εταιρίας του. Το EP είχε τον τίτλο «11», μια επιλογή που δεν ήταν καθόλου τυχαία, καθώς κυκλοφόρησε στις 11 Νοεμβρίου του 2011, ενώ τα τραγούδια «NOiSE», «DiSTORTED» και «SYSTEM» ξεπέρασαν και πάλι τα 2.000.000 views στο YouTube.


Ο SNiPER αποχαιρέτησε το 2012 με την κυκλοφορία του τραγουδιού «IT’s BiG», το οποίο συμπεριλαμβάνεται στο EP «Audio Postcards EP», το οποίο κυκλοφόρησε το Δεκέμβρη του 2014. Τόσο το 2013 όσο και το 2014 ο SNiPER κατέγραψε σημαντικές επιτυχίες στο ενεργητικό του. Το «IT’s BiG» παρέμεινε για 10 εβδομάδες στα βρετανικά Urban charts, φτάνοντας μέχρι και τη δεύτερη θέση, ενώ βρέθηκε και στην κορυφή των Cyprus iTunes Charts!
Παράλληλα με τη δισκογραφία, δεν λείπουν και οι live εμφανίσεις του, όπου μοιράστηκε τη σκηνή με τους Βρετανούς ράπερ Tinie Tempah και Wretch 32, ενώ ηχογράφησε και μαγνητοσκόπησε καινούργιο υλικό με τη συμμετοχή του επίσης Βρετανού ράπερ Wiley.
Το περασμένο καλοκαίρι ο SNiPER κυκλοφόρησε το single «Bus Pass» με τη συμμετοχή του Wiley. To τραγούδι αγαπήθηκε τόσο από τη Μεγάλη Βρετανία όσο και από όλο τον κόσμο, τετραπλασιάζοντας τα νούμερα της επίσημης σελίδας στο Facebook και μπαίνοντας στις playlists σταθμών από την Ελλάδα μέχρι την Αγγλία, από την Κύπρο μέχρι τις Ηνωμένες Πολιτείες και από το Λίβανο μέχρι την Ιαπωνία! Το «Bus Pass» δεν πέρασε καθόλου
απαρατήρητο, καθώς ακουγόταν συνεχώς στα ραδιόφωνα με αποτέλεσμα να γίνει Νο27 στα Ευρωπαϊκά Airplay Top40! 
Από την άλλη, το single του «Nowhere» με τη συμμετοχή της Zahra Palmer, ανέβηκε στην κορυφή των iTunes σε Κύπρο και Ελλάδα, φτάνοντας το No. 9 στα Music Week UK Pop Charts, αλλά και το No. 10 στα Music Week UK Urban Club Chart, κάνοντας είσοδο και σε charts της Ευρώπης.

Τι να πρωτοπεί, λοιπόν, κανείς για τον SNiPER, όταν οι επιτυχίες του μιλούν από μόνες τους; Κι αυτό γίνεται πράξη από το 2011, ενώ οι περσινές exclusive live εμφανίσεις του σε διάφορα άλλα events μαζί με τους Tyga, Memphis Bleek, Rick Ross, Basshunter, DJ Target, Krept & Konan, P Money και Rough Copy, άφησαν εποχή στη UK Urban σκηνή.

Σημαντικό κομμάτι της δουλειάς του είναι και το φανατικό του κοινό που τον ακολουθεί πιστά, ιδιαίτερα η νέα γενιά, υποστηρίζοντας το ύφος της μουσικής του, τον τρόπο ζωής του, τα πιστεύω του, κάτι που ο ίδιος απολαμβάνει και τους το ανταποδίδει κάθε φορά με νέες επιτυχίες.
Παράλληλα, αυτό που κάνει εντύπωση είναι ότι παρά το γεγονός πως ο ίδιος κάνει παρέα με διάσημα ονόματα όπως ο 50 Cent, ο Chris Brown και ο Rio Ferdinand, και συνεργάζεται με ανθρώπους όπως ο Jay-Z σε διάφορα επίπεδα, επιλέγει να μένει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, δουλεύοντας σκληρά, αφοσιωμένος στη μουσική του…
 
 

Tags a.m. sniper, διασημοι, gossip, rapper, κυπρος


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.1530 s (227 Queries.) // Parse time: 0.3709 s // Total time: 2.5239 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X