Στην Τουρκία το κλειδί για το άνοιγμα 3 κύριων οδοφραγμάτων


Στην Τουρκία το κλειδί για το άνοιγμα 3 κύριων οδοφραγμάτων

Στην Τουρκία βρίσκεται το κλειδί, ακόμη και για τη διάνοιξη οδοφραγμάτων, τα οποία η Κυπριακή Δημοκρατία θέτει ως προτεραιότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Η Σημερινή», ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε κατά τη χθεσινή συνάντησή του με την Επιτροπή των Ημικατεχόμενων Δήμων ότι η διάνοιξη των τριών κύριων οδοφραγμάτων, που ζητεί η ε/κ πλευρά, δηλαδή Πύργου, Πυροΐου και Δερύνειας, απαιτεί τη σύμφωνο γνώμη της Τουρκίας, αφού η τ/κ πλευρά ισχυρίζεται ότι και οι τρεις προαναφερθείσες περιοχές εμπίπτουν σε στρατιωτικές ζώνες πρώτου βαθμού.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν απέκλεισε, ωστόσο, την ανακοίνωση για διάνοιξη κάποιων οδοφραγμάτων την Πέμπτη, παραπέμποντας στα όσα θα ακούσει σε κατ' ιδίαν συνάντηση ενημερωτικού χαρακτήρα, που θα έχει σήμερα με τον διαπραγματευτή της ε/κ πλευράς, Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε κατηγορηματικά ότι «δεν υπάρχει περίπτωση η ε/κ πλευρά να συναινέσει στη διάνοιξη άλλου οδοφράγματος, που θέλει η τ/κ πλευρά, την ίδια ώρα που τα αιτήματα της Λευκωσίας για άλλα οδοφράγματα δεν απαντώνται, με τη δικαιολογία ότι εγείρονται θέματα ασφαλείας και στρατιωτικών ζωνών».

Αναφορά που παρέπεμπε, προφανώς, στη διάνοιξη του οδοφράγματος Λεύκας - Απλικίου, το οποίο αποτελεί πάγιο αίτημα της τ/κ πλευράς, αφού θα έχει σημαντικά οφέλη κυρίως για
τους Τ/κ.

Tags ΟΔΡΟΦΡΑΓΜΑΤΑ, τουρκια, κυπρος


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.1533 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3841 s // Total time: 2.5374 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X