Στην αντεπίθεση ο Ρικκος Ερωτοκρίτου


Στην αντεπίθεση ο Ρικκος Ερωτοκρίτου

Μετά το το κατηγορητήριο που κατέθεσε χθές ο Γενικός Εισαγγελέας εναντίον του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα και άλλων, ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου θα απαντήσει στις κατηγορίες εν μέσω ανακοίνωσης και όχι μέσω δημοσιογραφικής διάσκεψης όπως ανακοινώθηκε αρχικά.

Ο Γενικός Εισαγγελέας, Κώστας Κληρίδης, καταχώρισε χθες στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας κατηγορητήριο εναντίον του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, Ρίκκου Ερωτοκρίτου, του δικηγόρου Ανδρέα Κυπρίζογλου, του δικηγορικού γραφείου Andreas Neocleous & Co. LLC και του δικηγόρου Παναγιώτη Νεοκλέους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας οι κατηγορίες, οι οποίες παρατίθενται στο Κατηγορητήριο για τους τέσσερεις περιλαμβάνουν: Δεκασμό δημοσίου λειτουργού, δωροληψία για επίδειξη εύνοιας από δημόσιο λειτουργό, δωροδοκία οικείων αξιωματούχων, συναλλαγές με αντιπροσώπους, οι οποίες υποδηλώνουν διαφθορά, κατάχρηση εξουσίας, συνωμοσία για ανατροπή της πορείας της δικαιοσύνης και συνωμοσία προς καταδολίευση.

H πρώτη ακρόαση της υπόθεσης ορίστηκε για την Τρίτη, 26 Μαΐου, για παραπομπή στο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας. Τη Δευτέρα, 25 Μαΐου, ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου, όπου θα εξεταστεί το αίτημα του Γενικού Εισαγγελέα για απόλυσή του από τη θέση.

Στον απόηχο των εξελίξεων, ΔΗΚΟ και ΑΚΕΛ ζήτησαν την παραίτηση του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, ζητώντας, παράλληλα, την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος απάντησε ότι ο Γενικός Εισαγγελέας έχει, ήδη, αποταθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο, και είναι θέμα καθαρά του Ανωτάτου να αποφασίσει.

Στο μεταξύ, ο Πρόεδρος σε δηλώσεις του στο περιθώριο της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της ΟΕΒ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις κομμάτων που καλούν τον Πρόεδρο να ζητήσει την παραίτηση του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα και ερωτηθείς ποιες θα είναι οι επόμενες του κινήσεις, είπε ότι «τις επόμενες κινήσεις τις έχει ήδη προχωρήσει ο Γενικός Εισαγγελέας. Συνεπώς, δεν είναι με το να ζητώ να παραιτηθεί που ολοκληρώνεται μια διαδικασία για την οποίαν το Σύνταγμα προβλέπει πώς και με ποιον τρόπο γίνεται.

Tags ΡΙΚΚΟΣ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.4661 s (233 Queries.) // Parse time: 0.3384 s // Total time: 2.8045 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X