To κινητό "χαλάει" το πρώτο ραντεβού


To κινητό "χαλάει" το πρώτο ραντεβού

Επιστήμονες ισχυρίζονται σε πρόσφατη μελέτη πως η ύπαρξη της συσκευής σε κάποιο ορατό σημείο, ακόμα και χωρίς να χρησιμοποιείται, μπορεί  να καταστρέψει ένα ρομαντικό βράδυ.

Είναι φυσικό η χρήση του κινητού σε ένα τετ α τετ ραντεβού να προκαλεί ένα μικρο εκνευρισμό στον συνοδό, ίδιως αν το τηλεφώνημα παίρνει ώρα. Τώρα, νέα ερευνα που πραγματοποίησαν ψυχολόγοι από το Πανεπιστήμιο του Essex, αναφέρει ότι δεν είναι μόνο η υπερβολική χρήση του κινητού που μπορεί να αποτελεί δείξει αδιαφορία αλλά και η τοποθέτηση  της συσκευής στο τραπέζι.

Για τις ανάγκες της, έρευνας, οι ειδικοί ζήτησαν από 37 ζευγάρια αγνώστων να κάνουν μια δεκάλεπτη κουβέντα με θέμα ένα ενδιαφέρον γεγονός που βίωσαν τον τελευταίο μήνα. Το κάθε ζευγάρι έπρεπε να καθίσει σε ένα τραπέζι, αντικρυστά και ανάμεσα στους μισούς τοποθετήθηκε ένας υπολογιστής, ενώ στην περίπτωση των υπολοίπων ένα κινητό τηλέφωνο.

Αυτό που συμπέραναν οι επιστήμονες ήταν πως η επικοινωνία μεταξύ των μελών της πρώτης ομάδας ήταν πολύ καλύτερη απ' ό,τι αυτή της δεύτερης. Οι ερευνητές θεωρούν πως αυτό συμβαίνει διότι και μόνο στη θέα της συσκευής ο άνθρωπος που φλερτάρουμε αισθάνεται ότι δεν τον βρίσκουμε ενδιαφέρον. Είναι δηλαδή μία ένδειξη απόρριψης και αδιαφορίας.

Ο επικεφαλής της μελέτης Andrew Przybylski, εξήγησε «Η παρουσία της συγκεκριμένης συσκευής ενδέχεται να κάνει το συνομιλητή μας να νιώσει πως σκεφτόμαστε άλλα άτομα ή γεγονότα, που δεν σχετίζονται άμεσα με τη συγκεκριμένη περίσταση». Τέλος, όπως εξήγησε ο Przybylski, όταν υπάρχει κινητό πάνω στο τραπέζι οι συνομιλητές αισθάνονται άβολα να συζητήσουν πιο προσωπικά θέματα.

Tags ραντεβου, σχεσεις, love affair


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.4817 s (234 Queries.) // Parse time: 0.1981 s // Total time: 2.6797 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X