Νέο σκάνδαλο στο ΤΕΠΑΚ – Συνελήφθη η Ελπίδα Κεραυνού


Νέο σκάνδαλο στο ΤΕΠΑΚ – Συνελήφθη η Ελπίδα Κεραυνού

Νέο σκάνδαλο στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Η Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ, Ελπίδα Κεραυνού Παπαηλιού συνελήφθη νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας, και ανακρίνεται σε σχέση με αδικήματα που προέκυψαν από έλεγχο της Νομικής Υπηρεσίας, σε σχέση με παρεμβάσεις σε διαδικασία προαγωγής λεκτόρων του Πανεπιστημίου.

Η κα. Κεραυνού φέρεται, με βάση καταγγελία, να παρενέβη μεταξύ Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2014 στο έργο επιτροπής αξιολόγησης που είχε λάβει οδηγίες να μελετήσει τις προαγωγές λεκτόρων του ΤΕΠΑΚ.

Η απόφαση για διερεύνηση της υπόθεσης από την αστυνομία, που οδήγησε και στη σύλληψη της κ. Κεραυνού, λήφθηκε το πρωί σε σύσκεψη στη Νομική Υπηρεσία.

Συγκεκριμένα διερευνώνται εναντίον της 8 αδικήματα που αφορούν κατάχρηση εξουσίας, επηρεασμό αρμόδιας Αρχής, δόλο και κατάχρηση εμπιστοσύνης από δημόσιο λειτουργό, παραμέληση υπηρεσιακού καθήκοντος, πρόκληση εκτέλεσης εγγράφων με ψευδείς παραστάσεις, καταρτισμό εγγράφου χωρίς εξουσία, κυκλοφορία εγγράφου που καταρτίστηκε χωρίς εξουσία και συνομωσία προς διάπραξη κακουργήματος.

Αφού αξιολογηθεί το περιεχόμενο της κατάθεσης της κας Κεραυνού, θα αποφασιστεί κατά πόσο θα οδηγηθεί ενώπιον δικαστηρίου για διάταγμα κράτησης.

Tags ΕΛΠΙΔΑ ΚΕΡΑΥΝΟΥ, σύλληψη, ΤΕΠΑΚ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.4490 s (249 Queries.) // Parse time: 0.4422 s // Total time: 2.8912 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X