Συγχαρητήρια Αναστασιάδη στο συγκρότημα ΔΙΑΣ για τις Χοές


Συγχαρητήρια Αναστασιάδη στο συγκρότημα ΔΙΑΣ για τις Χοές

Τα συγχαρητήρια του προς το συγκρότημα ΔΙΑΣ για την οργάνωση της έκθεσης φωτογραφιών και παρουσίαση του μουσικού έργου Χοές, αφιερωμένα στον ιστορικό αγώνα της ΕΟΚΑ, έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.  

Σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ανέφερε ότι αποδέχθηκε την πρόσκληση για προσφώνηση της παρουσίασης του μουσικού έργου Χοές με αφορμή τα 60 χρόνια από την έναρξη του αγώνα των Κυπρίων για αποτίναξη του αγγλικού ζυγού.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα φυλακισμένα μνήματα.

«Στον ιερό αυτό χώρο, όπου δεκατρείς από τους πιο δοξασμένους ήρωες μας κατέβηκαν στον τάφο για να βρουν τα σκαλοπάτια που πάν’ στη λευτεριά, οι 200 ανέκδοτες φωτογραφίες από την προσωπική συλλογή της αγωνίστριας Κλαίρης Αγγελίδου, ξυπνούν την ένδοξη εποποιία του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ, και θυμίζουν σε όλους εμάς το χρέος μας προς τους ήρωες και τους αγωνιστές της ελευθερίας», ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Εξήρε επίσης την πρωτοβουλία του Συγκροτήματος Δίας, και χαιρέτησε τη διάθεση προς τους αναγνώστες της «Σημερινής» τόσο του ειδικού ενθέτου με τις φωτογραφίες και λογοτεχνικό υλικό, όσο και του συλλεκτικού CD, «Χοές».

«Το μουσικό αυτό έργο, που αποτελείται από μια σειρά ποιημάτων της αγαπητής μου και αξιοσέβαστης κας Κλαίρης Αγγελίδου, μελοποίησε ο εκλεκτός συμπατριώτης μας μουσικοσυνθέτης Γιώργος Θεοφάνους και ερμηνεύουν τρία από τα πιο επιτυχημένα ονόματα της ελληνικής μουσικής.  Την Μαρινέλλα, τον Κώστα Μακεδόνα και τον Δήμο Αναστασιάδη. Οι ωδές του Γιώργου Θεοφάνους αποτελούν φόρο τιμής  σε όλους όσους θυσιάστηκαν και αφιέρωσαν τη ζωή τους στον αγώνα κατά των αποικιοκρατών. Οι χοές αντανακλούν στα εναγίσματα, τις προσφορές δηλαδή, καθαγιασμένων τροφών στον τάφο του νεκρού και με χοές τιμούσαν αρχαίοι Έλληνες τις μούσες, τις νύμφες και τις ερινύες», είπε ο Νίκος Αναστασιάδης.

Tags χοες, κυπρος, γιωργος θεοφανους, Νίκος Αναστασιάδης


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.0109 s (228 Queries.) // Parse time: 0.2771 s // Total time: 2.2879 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X