Στιγμές… ευτυχίας


Στιγμές… ευτυχίας

Ευτυχία είναι η ψυχική ικανοποίηση του ανθρώπου, προερχόμενη από την εκπλήρωση των επιθυμιών και την επιτυχία των σκοπών του. Δεν υπάρχει μόνιμη ευτυχία, υπάρχουν μόνο στιγμές ευτυχίας.

Οι στιγμές «Ναι» και «Ουπς»!
Έχεις νιώσει εκείνο το συναίσθημα όπου αισθάνεσαι πολύ καλά, ζεις την στιγμή και είσαι πολύ χαρούμενος με τον εαυτό σου; Είναι εκείνες οι στιγμές που νιώθεις ότι μπορείς να τα καταφέρεις. Πέτυχες τον στόχο σου και τώρα όλα είναι καλά. Μπορεί να είναι η πολυπόθητη προαγωγή ή κάτι καθημερινό όπως ένα βλέμμα αγάπης από τον σύντροφό σου. Ή μια συνάντηση με μια αγαπημένη φίλη. Για εμένα αυτές οι στιγμές ονομάζονται στιγμές «Ναι». Συνήθως, συνοδεύω τις στιγμές «Ναι» με μια χειρονομία (προσπαθώ να μην είμαι σε κοινή θέα, κάποιες φορές δεν το καταφέρνω!) τεντώνοντας το χέρι μου ψηλά και λέγοντας Ναιιιιιιι.
Φυσικά, υπάρχουν και οι άλλες στιγμές. Εκείνες που έχεις αργήσει να φτάσεις σε μια σημαντική συνάντηση επειδή γίνεται διαδήλωση. Η στιγμή που μαθαίνεις ότι σε απέλυσαν. Μπορεί να είναι και κάτι πιο μικρό, όταν καις το φαγητό ή δεν βρίσκεις να παρκάρεις. Αυτές είναι οι στιγμές «Ούπς». Οι στιγμές «Ούπς» συνοδεύονται από έναν μορφασμό. Σουφρώνω το πρόσωπο και κατεβάζω τα χείλη μου.
Η ζωή μας είναι μια εναλλαγή από στιγμές «Ναιιιι» και στιγμές «Ούπς».  Πάντα κάτι θα μας πηγαίνει όπως το θέλουμε, συνήθως είναι τα πράγματα τα οποία θεωρούμε δεδομένα, και πάντα κάτι δεν θα συμβαίνει ακριβώς όπως το θέλουμε, συνήθως είναι τα γεγονότα τα οποία συζητάμε και μας απασχολούν.

Οι 2 τρόποι αντίδρασης στις στιγμές «Ουπς»
Α) Να γκρινιάξουμε, να παραπονεθούμε, να χάσουμε την ψυχραιμία μας και να κατηγορήσουμε την κίνηση, το αφεντικό μας, τον φούρνο μας ή τον καιρό. 
Β) Να κάνουμε την εξής ερώτηση στον εαυτό μας: Tι θετικό θα μπορούσα να βγάλω από αυτήν την κατάσταση;
Σου έχει συμβεί ποτέ να πιστεύεις ότι σου συνέβη κάτι πάρα πολύ κακό, κάτι που δεν θα μπορέσεις να το ξεπεράσεις ποτέ, μόνο για να αποδειχθεί αργότερα ότι ήταν κάτι που ουσιαστικά σε οδήγησε σε κάτι καλύτερο; Σκέψου το.
Δεν θα ξεχάσω ποτέ το πόσο είχε στεναχωρηθεί ένας πελάτης μου στο coaching για την προαγωγή που πήρε ο υφιστάμενος του αντί για εκείνον. Ένιωθε ότι η γη είχε χαθεί κάτω από τα πόδια του. Ο θυμός και η απογοήτευση κυριάρχησαν. Μήνες αργότερα, είδε μια αγγελία για μια παρόμοια θέση, από εταιρία στο εξωτερικό. Μετά από συνεντεύξεις προσλήφθηκε, πήρε παραπάνω μισθό από ότι θα έπαιρνε στην αρχική θέση και γνώρισε την σύντροφό του. Το γεγονός ότι δεν πήρε την προαγωγή τελικά του βγήκε σε καλό.

Το παιχνίδι
Οι στιγμές «Ούπς» θα υπάρχουν πάντα. Όλες όμως οι στιγμές μπορούν να γίνουν ευκαιρίες, στιγμές «Ναι».  Στιγμές ευτυχίας. Κάποιες φορές θέλει χρόνο. Θα σου πρότεινα να παίξεις το παιχνίδι «Ναι» και «Ούπς». Καθημερινά πόσες είναι οι στιγμές που θα μπορούσες να αλλάξεις και να δεις κάτι θετικό από μια αρνητική κατάσταση; Στην αρχή είναι δύσκολο, θέλει συνειδητή προσπάθεια. Γράψε σε μια κάρτα την ερώτηση : Tι θετικό θα μπορούσα να βγάλω από αυτήν την κατάσταση; Έχε την κάρτα στο πορτοφόλι σου. Κάθε φορά που ζεις μια στιγμή «Ούπς», διάβασέ την κάρτα δυνατά. Δες τις εναλλακτικές. Αν το κάνεις για 2 εβδομάδες, πολλές στιγμές «Ούπς» θα γίνουν στιγμές «Ναίιιιι», στιγμές ευτυχίας. Καλές στιγμές!

Μπορείς να δεις την Τζιλ Δούκα στο μοναδικό σεμινάριο της Ακαδημίας Σχέσεων στις 4/4/15.
Το ilovestyle.com παρουσιάζει το σεμινάριο της Ακαδημίας Σχέσεων, «H Τέχνη της Αγάπης», το Σάββατο 4 Απριλίου 2015, 10:30-14:30, στα Starbucks Centennial Λευκωσίας, Θεμιστοκλή Δέβρη 48 & Γρίβα Διγενή.

H Τέχνη της Αγάπης: είναι το ταχύρυθμο workshop που θα σε βοηθήσει να αναπτύξεις μια μοναδική σχέση με το ταίρι σου. Ο Νικόλας Ουρανός, Ειδικός Σχέσεων και ιδρυτής της Ακαδημίας Σχέσεων και η  Τζιλ Δούκα, MBA, PCC ομιλήτρια διεθνούς φήμης,  συγγραφείς του best-seller βιβλίου: Αγάπη Τώρα: Τα 7 Μυστικά για τη Σχέση που Ονειρεύεσαι, θα σε βοηθήσουν να ξεμπλοκάρεις και να αφήσεις στο παρελθόν ότι σε κρατάει μακριά από την Αληθινή Αγάπη.

Προλογίζει η Γωγώ Αλεξανδρινού

Εισιτήρια προσφοράς και πληροφορίες στο https://www.eventbrite.com/e/h-tickets-15973456037 και στο www.acadimiasxeseon.gr

Tags ακαδημια σχεσεων, αγαπη τωρα, σεμιναριο


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.3974 s (234 Queries.) // Parse time: 0.2201 s // Total time: 2.6175 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X