Ο γάμος ΔΕΝ σκοτώνει τον έρωτα


Ο γάμος ΔΕΝ σκοτώνει τον έρωτα

Ο γάμος σίγουρα δεν σκοτώνει τον έρωτα! Τον έρωτα τον σκοτώνουν οι ίδιοι οι συντρόφοι! 

Η αλήθεια είναι ότι ένας γάμος έχει ευθύνες, δέσμευση, δυσκολίες, όπως κάθε είδους σχέση και χρειάζεται υπομονή και προσπάθεια και απ´τους δύο να μη φθαρεί και οδηγηθεί στο τέλος. Όμως έχει και πολύ ωραίες στιγμές αγάπης και φροντίδας, συντροφικότητας και δημιουργίας.

Ο θεσμός του γάμου από μόνος του είναι ένας πολύ όμορφος θεσμός, που ενώνει δυο συντρόφους , όπου η αγάπη έχει δημιουργήσει το δικό της βαθύ δεσμό και οδηγεί το άτομο σε σύμπνοια και ολοκλήρωση, αρκεί να είναι επιλογή και των δύο και τα προσωπικά θέματα που φέρνει ο καθένας να έχουν λυθεί προηγουμένως για να μη βγουν στο μεταξύ τους. Αν το ζευγάρι φροντίζει τον γάμο του και τον εαυτό του μέσα σ´αυτόν, δεν προκαλεί τίποτα αρνητικό από μόνος του ο θεσμός του γάμου. Αντιθέτως, σε σχετικές έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί φαίνεται ότι ο γάμος ωφελεί αρκετά την υγεία μας, μειώνει τα καρδιακά προβλήματα, την κατάθλιψη, δημιουργεί οικονομική σταθερότητα και γενικότερα έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Φυσικά υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, στην περίπτωση λευκών γάμων και περιπτώσεων όπου ο χωρισμός είναι η καλύτερη λύση.

Οτιδήποτε φροντίζουμε, το σεβόμαστε και δεν το πιέζουμε , «ανθίζει»… Η αγάπη είναι το βασικό στοιχείο να διατηρηθεί ένας γάμος και φυσικά η συναισθηματική και σεξουαλική επικοινωνία μεταξύ των συζύγων. Άλλωστε αυτό διαφοροποιεί οποιαδήποτε άλλη σχέση από την ερωτική.
Το πάθος μπορεί με τα χρόνια να μην είναι συνεχώς παρόν, αλλά μπορεί να αναγεννάται. Αυτό είναι στο «χέρι» του ζευγαριού και πόσο ασχολείται με την σχέση του ή την δυνατότητα να αντιλαμβάνεται ότι κάτι δεν πάει καλά και να το διορθώνει.

Αν το ζευγάρι νιώθει πως «έδεσε τον γάιδαρό τού» επειδή παντρεύτηκε και παύει να ασχολείται με τον,-την σύντροφό του, γιατί νιώθει πως θα μείνει για πάντα εδώ, τότε έχει μπει ήδη σε μια παγίδα. Ότι είναι ζωντανό αλλάζει, εξελίσσεται και φθείρεται στον χρόνο.
Φυσικά είναι πιθανόν και σχεδόν αναπόφευκτο να αντιμετωπίσει το ζευγάρι έστω μια δυσκολία ή κρίση μεταξύ τους. Όμως η επικοινωνία και η αναγνώριση του συμπτώματος θα φέρει την λύση.

Τί κρατάει ζωντανό έναν γάμο:
• Το σεξ αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του γάμου. Αν η σεξουαλική ζωή είναι κακή, θεωρείται σύμπτωμα στο ζευγάρι και πρέπει να βρεθεί τι σημαίνει αυτό για την σχέση.
• Αν το ζευγάρι έχει παιδιά, θα πρέπει να κανονίζει περιστασιακά να τα κρατάει μια μπέιμπι-σίτερ ή κάποιο συγγενικό πρόσωπο ώστε να βγαίνει και μόνο του. Μια βραδυνή έξοδο, όπου θα αφιερώσουν χρόνο να περιποιηθούν τους εαυτούς τους και να βγουν πιο καλοντυμένοι , βοηθάει πολύ να ξεδίνει το ζευγάρι.
• Η ειλικρινή επικοινωνία, χωρίς ´´κουκουλώματά´´ και ψέματα δημιουργεί αυθεντική σχέση και ενισχύει την εμπιστοσύνη. Το ζευγάρι θα πρέπει να μιλάει για τις ανάγκες και τα θέλω του και να έχει χώρο, για να μη νιώσει μακροπρόθεσμα ότι καταπιέζεται στον γάμο του.
• Δεν ξεχνάμε καθημερινά να λέμε καλημέρα, καληνύχτα, να παίρνουμε αγκαλιά τον σύντροφό μας και να του εκφράζουμε ότι μας νοιάζει. Η αδιαφορία και η συναισθηματική απουσία φθείρουν την σχέση.

Tags Γαμος, ερωτας, αγαπη, συναισθήματα, ΑΛΛΑΓΕΣ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ, συνήθεια, συντροφοσ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 1.9348 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3226 s // Total time: 2.2575 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X