5 τρόποι να προστατέψετε το γάμο σας από την απιστία


5 τρόποι να προστατέψετε το γάμο σας από την απιστία

Πριν φτάσεις στο σημείο της απιστίας, φρόντισε να μην γίνει!

1. Σταματήστε τα σενάρια
Θα πρέπει να πάψετε να φτιάχνετε σενάρια για το ότι η σχέση σας απειλείται συνεχώς από τους άλλους ανθρώπους. Οι ιστορίες που δημιουργείτε στο μυαλό σας ενδεχομένως να έχουν μια βάση, αλλά, αν δεν είναι απόλυτα ρεαλιστική, το πιο πιθανό είναι να σας στερήσουν τη γαλήνη σας, αλλά και τη δυνατότητά σας να είστε δεμένοι με το άλλο σας μισό.

2. Μην αφήνετε τα μικροπροβλήματα να διογκώνονται
Οι υγιείς σχέσεις χρειάζονται φροντίδα και προσοχή. Είναι πολύ πιο εύκολο να αντιμετωπίσετε ένα θέμα σας ή να επιλύσετε μια διαφωνία σας, όταν ακόμα είναι μικρά και ελεγχόμενα. Ακόμα κι αν θεωρείτε ότι κάτι είναι ανούσιο, όταν αυτό συνεχίζει να σας ενοχλεί ή να σας αναστατώνει για περισσότερο από μία ημέρα, τότε θα προκαλέσει ρήξη μεταξύ σας. Καλό είναι αρχικά να το ξεκαθαρίσετε μέσα σας, και στη συνέχεια να το επικοινωνήσετε στο/η σύντροφό σας.

3. Αναλάβετε τις ευθύνες σας στα σοβαρά προβλήματα
Σχεδόν κάθε ζευγάρι έχει ένα «καυτό» θέμα που διχάζει τη σχέση του. Μπορεί να αφορά τα χρήματα, το σεξ, την ανατροφή των παιδιών ή οτιδήποτε άλλο - αλλά είναι ένα από τα μεγάλα σας προβλήματα, μιας και «σκοντάφτετε» πάνω του όλη την ώρα. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να αναλάβετε την ευθύνη για την αντίδρασή σας κάθε φορά που έρχεται στο προσκήνιο το συγκεκριμένο θέμα. Γιατί, το γεγονός ότι είτε δεν το χειρίζεστε σωστά είτε αρνείστε να το επιλύσετε είναι που το κάνει να εξακολουθεί να είναι πρόβλημα. Να θυμάστε ότι έστω και μια μικρή αλλαγή στη συμπεριφορά σας μπορεί να κάνει τη διαφορά και να δημιουργήσει ένα θετικό κλίμα συνεργασίας με τον έτερον ήμισυ.      

4. Ενισχύστε την αυτοπεποίθησή σας
Προφανώς γνωρίζετε ότι πίσω από τα διάφορα σενάρια συνομωσίας και απειλής της σχέσης σας κρύβεται η ανασφάλειά σας. Ενδεχομένως να διατείνεστε ότι δεν έχετε θέματα χαμηλής αυτοεκτίμησης, αλλά τόσο οι έντονες ανησυχίες σας όσο και το συνεχές σας άγχος δείχνουν το αντίθετο. Γίνετε ειλικρινείς με τον εαυτό σας και προσπαθήστε να ενισχύσετε την αυτοπεποίθησή σας όπου αισθάνεστε ότι υστερεί. Μια πιο υγιής εικόνα του σώματός σας, η αίσθηση της προσωπικής αξίας και η συνολική εκτίμηση και αγάπη για τον εαυτό σας είναι στοιχεία που θα σας κάνουν να νιώσετε καλύτερα και σίγουρα δεν θα περάσουν απαρατήρητα από το/η σύντροφό σας.

5. Δώστε βάση στην επικοινωνία σας
Αντί να προσπαθείτε συνεχώς να επιτηρείτε τη συμπεριφορά των άλλων γυναικών και αντρών (είτε πρόκειται για δημιούργημα της φαντασίας σας είτε όχι), επικεντρωθείτε στην επικοινωνία και το δεσμό με το/η σύντροφό σας. Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, η απιστία έρχεται ως αποτέλεσμα της απόστασης και της έλλειψης επικοινωνίας στο ζευγάρι. Οπότε, εντοπίστε πού βρίσκονται τα κενά στη σχέση σας και δουλέψτε τα. Θα δείτε ότι, εκτός του ότι θα ενδυναμώσει τη σχέση σας, θα την κάνει και ακόμα πιο απολαυστική και παθιασμένη!

Tags Γαμος, απιστία, σεξ, συντροφοσ, προδοσία, προστασια


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.3269 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3447 s // Total time: 2.6715 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X