Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία για το πενταπλό στην Αγ. Νάπα


Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία για το πενταπλό στην Αγ. Νάπα

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις.

Ένα μυστηριώδες πρόσωπο με το όνομα «Τζο», το οποίο προχωρεί σε κρίσιμες επικοινωνίες τη στιγμή της εγκληματικής επίθεσης και μία έκθεση πραγματογνώμονα που παρήγαγε ένα τρισδιάστατο μοντέλο της «σκηνής του εγκλήματος» είναι ορισμένα από τα άγνωστα μέχρι στιγμής στοιχεία της δικογραφίας για την πενταπλή δολοφονία που σημειώθηκε τον Ιούνιο του 2012 στην περιοχή της Αγίας Νάπα στην Κύπρο με θύματα σωματοφύλακες γνωστού κύπριου επιχειρηματία, όπως αποκαλύπτει «Το Βήμα».

Ήταν μία από τις πιο αιματηρές επιθέσεις του οργανωμένου εγκλήματος στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια.

«To Βήμα» συνάντησε στις φυλακές της Λευκωσίας τον 32χρονο Δημήτρη Μαμαλικόπουλο που έχει καταδικασθεί -ο ίδιος αρνείται κάθε συμμετοχή- για τη δολοφονική επίθεση ενώ αποκαλύπτει και το επίμαχο βίντεο με την εν ψυχρώ δολοφονία.

Παράλληλα παρουσιάζει άγνωστα μέχρι σήμερα στοιχεία του δικαστικού φακέλου της υπόθεσης τα οποία δημιουργούν νέα δεδομένα και ερωτηματικά για μια υπόθεση που απασχολεί διαρκώς τα τελευταία χρόνια τις ελληνικές και κυπριακές αρχές.

Η αιματηρή επίθεση
Τα ξημερώματα της 23ης Ιουνίου 2012 στην οδό Καταλυμάτων στην Αγία Νάπα δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ τρεις κύπριοι και δύο ρουμάνοι φρουροί του γνωστού κύπριου επιχειρηματία Θεοφάνη Θεοφάνους Καλοψιδιώτη.

Στο βίντεο που έχει στα χέρια του «Το Βήμα» εικονίζεται ένας άντρας με τζόκεϊ καπέλο και λευκά ρούχα να πλησιάζει από τα δεξιά το αυτοκίνητο των θυμάτων και να τους δολοφονεί εν ψυχρώ με 14 σφαίρες που ρίχθηκαν σε τέσσερα μόλις δευτερόλεπτα.

Ως δράστες συνελήφθησαν δύο Έλληνες, 32 και 42 ετών, που είχαν επαφές με τον αντιεξουσιαστικό χώρο και οι οποίοι ανέφεραν ότι είχαν ταξιδέψει στην Κύπρο για λόγους αναψυχής.

Ως επιβαρυντικά στοιχεία φέρεται ότι είναι η παρουσία τους δίπλα από το σημείο του φόνου, ενώ τα στοιχεία τους ανέκυψαν από το ΙΧ που είχαν νοικιάσει αλλά και από το ξενοδοχείο όπου διέμεναν με τα πραγματικά ονόματά τους.

Ποιος έδωσε την εντολή;
Όμως ακόμη και σήμερα υπάρχουν σημαντικά ερωτηματικά. Δεν έχει προκύψει ποιος είναι ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας, δεν έχει βρεθεί το όπλο του φόνου ενώ έχει διατυπωθεί σειρά αμφιβολιών για τη συμμετοχή του 32χρονου στη δολοφονία.

Όπως προκύπτει από τη δικογραφία της υπόθεσης, έχει διαπιστωθεί ότι ο συλληφθείς 32χρονος τη χρονική περίοδο της δολοφονικής επίθεσης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με κινητό το οποίο είχε καταχωρήσει με το όνομα «Jo» στην τηλεφωνική συσκευή του, χωρίς όμως να διαπιστωθεί ποιο είναι αυτό το άτομο για τον οποίο πιθανολογήθηκε ότι «έδινε κατευθύνσεις στον δράστη». Ο Δ. Μαμαλικόπουλος ανέφερε ότι «δεν θυμόταν ποιο πρόσωπο ήταν καταχωρισμένο με αυτό το όνομα και ότι δεν θυμόταν τον σχετικό αριθμό».

Ωστόσο σε έκθεση ενός μηχανικού ηλεκτρονικών υπολογιστών και πληροφορικής με εκπαίδευση στις ΗΠΑ και στη Βρετανία, ο οποίος προχώρησε σε τρισδιάστατη απεικόνιση και σάρωση του χώρου της επίθεσης -κοντά στην κεντρική εκκλησία της Αγίας Νάπα-, διαπιστώνεται ότι «από την ανάλυση του βίντεο της επίθεσης δεν μπορεί να τεκμηριωθεί η εμπλοκή του 31χρονου κατηγορουμένου σε αυτήν.

Αποτυπώνεται σε τουλάχιστον πέντε-έξι κάμερες άλλων καταστημάτων να κινείται στην περιοχή αλλά δεν υπάρχει αποδεικτικό στοιχείο ότι είναι αυτός που απεικονίζεται στη σκηνή του φόνου. Επιπλέον ούτε το όπλο του φόνου έχει βρεθεί ούτε τεκμήρια που να συνδέουν τον 32χρονο με την επίθεση». Σε άλλες τεχνικές αναλύσεις επιχειρείται να συνδεθεί μία σκιά που φαίνεται σε κάμερες και αποδίδεται στον 32χρονο.

«Αρνούμαι να καταβάλλω ένσημα, κέρδισα χρήματα από τον ΟΠΑΠ»
Ο ίδιος στην απολογία του ανέφερε: «Δηλώνω αθώος. Κατηγορούμαι ότι ήλθα στην Κύπρο τρεις φορές για ολιγοήμερες διακοπές επειδή έμενα στην Αγία Νάπα και όχι σε άλλη πόλη. Κατηγορούμαι ότι πήγαινα όπως τόσος άλλος κόσμος στον χώρο στάθμευσης της εκκλησίας και στο θεατράκι πίσω από αυτήν.

Λέχθηκε ότι δεν είχα οικονομική δυνατότητα να έλθω στην Κύπρο. Έχω αναφέρει ότι είμαι τεχνίτης οικοδομών, εργάζομαι από μόνος και αρνούμαι καταβάλω προς το κράτος ένσημα. Αρνούμαι να πληρώνω φόρους και οτιδήποτε άλλο στο κράτος. Αρνούμαι να πληρώσω την ένστολη βία. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχω χρήματα να πηγαίνω όπου θέλω. Είχα αναφέρει ότι κέρδισα και κάποια χρήματα από τον ΟΠΑΠ.

Δεν μπορώ να καταλάβω πώς μπορεί κάποιος να καταλήξει ότι εγώ ήμουν στη θέση να προβώ κάτι τέτοιο. Δεν έχω υπηρετήσει στρατό λόγω της ιδεολογίας και των πεποιθήσεών μου. Δεν έχω πιάσει ποτέ όπλο στη ζωή μου. Τι πρέπει να κάνω; Θα πρέπει να δείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας;».

Όπως επισημαίνει ο δικηγόρος κ. Τρύφωνας Βασίλαινας, που εκπροσωπεί νομικά τον 32χρονο, «είναι απορίας άξιο πώς μπορεί ο πελάτης μου να συνδέεται με την πράξη ενός επαγγελματία εκτελεστή που έχει τη δυνατότητα να σκοτώσει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα πέντε εκπαιδευμένους σωματοφύλακες. Δεν έχει καμία γνώση σε όπλα ενώ έχει πρόβλημα σταθερότητας στο χέρι με το οποίο υποτίθεται ότι πυροβόλησε τους άτυχους ανθρώπους».

Tags θανατος, αγια ναπα, δολοφονία


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 3.0528 s (228 Queries.) // Parse time: 0.2864 s // Total time: 3.3392 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X