Το υπέροχο μουσικό έργο "ΧΟΕΣ" του Γιώργου Θεοφάνους με την εφημερίδα "ΣΗΜΕΡΙΝΗ"


Το υπέροχο μουσικό έργο "ΧΟΕΣ" του Γιώργου Θεοφάνους με την εφημερίδα "ΣΗΜΕΡΙΝΗ"

Με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων από την έναρξη του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-1959

Το μουσικό έργο "ΧΟΕΣ" αποτελεί μια πρωτοβουλία της εφημερίδας "ΣΗΜΕΡΙΝΗ" και πραγματοποιείται με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων από την έναρξη του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-1959. Το έργο αποτελείται από μια σειρά ποιημάτων τα οποία έχει γράψει η πρώην Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κλαίρη Αγγελίδου, έχει μελοποιήσει ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Γιώργος Θεοφάνους και ερμηνεύουν τρία επιτυχημένα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου. Η Μαρινέλλα, ο Κώστας Μακεδόνας και ο Δήμος Αναστασιάδης χρωματίζουν μοναδικά με τις από ψυχής ερμηνείες τους το ανεπανάληπτο αυτό έργο.  Οι ωδές του, αποτελούν φόρο τιμής  σε όλους όσοι θυσιάστηκαν και αφιέρωσαν τη ζωή τους στον αγώνα κατά του αγγλικού ζυγού. Συνολικά 12 τραγούδια, που αποτελούν μέρος του έργου "ΧΟΕΣ", θα κυκλοφορήσουν στο επετειακό CD που θα διατεθεί αποκλειστικά με την κυριακάτικη ΣΗΜΕΡΙΝΗ στις 29 Μαρτίου. Την όλη προσπάθεια στηρίζει το ΡΑΔΙΟ ΠΡΩΤΟ.

Το συλλεκτικό αυτό CD θα διατεθεί μαζί με μια σπάνια 48σέλιδη έκδοση φωτογραφικού και λογοτεχνικού υλικού, στην τιμή των €3.90 επιπλέον.

Η διάθεση του έργου από την εφημερίδα "Η Σημερινή" αποτελεί συνέχιση της πολύχρονης κοινωνικής εταιρικής ευθύνης του Συγκροτήματος ΔΙΑΣ, αφού μέρος των καθαρών εσόδων από τις πωλήσεις των CD’s θα δοθεί ως εισφορά στο ΜΕΛΑΘΡΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΕΟΚΑ.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους συνοδοιπόρους μας που με τη συμβολή τους κατέστησαν δυνατή την κυκλοφορία αυτής της συλλογής.

ΜΕΓΑ ΧΟΡΗΓΟΣ: ALPHA BANK CYPRUS LTD
ΧΟΡΗΓΟΙ: ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ, CYTA, KPMG LTD

 

Tags γιωργος θεοφανους, κλαιρη αγγελιδου, χοες, ΣΗΜΕΡΙΝΗ, εφημεριδα


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.0794 s (233 Queries.) // Parse time: 0.2351 s // Total time: 2.3145 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X