112 μοτοσυκλετιστές νεκροί στην άσφαλτο από το 2007


112 μοτοσυκλετιστές νεκροί στην άσφαλτο από το 2007

Κατά τα έτη 2007-2013 σημειώθηκαν 112 θάνατοι οδηγών και επιβατών μοτοσικλετών στο κυπριακό οδικό δίκτυο, ενώ την ίδια ώρα υπήρχαν εκατοντάδες σοβαροί και ελαφριοί τραυματισμοί.

Σε ανακοίνωση του οργανισμού REACTION αναφέρεται ότι “με φόντο τους σοκαριστικούς αριθμούς για τα κυπριακά δεδομένα οι μοτοσικλετιστές αποτελούν μια από τις ομάδες υψηλού κινδύνου στην οδική ασφάλεια και στη χώρα μας για αυτό και ο οργανισμός κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την αναχαίτιση του φαινομένου πριν πάρει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις”.

Στα πλαίσια της δραστηριοποίησης του REACTION σε τοπικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο στην οδική ασφάλεια αποφασίστηκε ομόφωνα από το Διοικητικό Συμβούλιο η εντατικοποίηση των δράσεων για την ασφάλεια των μοτοσικλετιστών ιδιαιτέρα ενόψει του καλοκαιριού.

Ομόφωνα το ΔΣ του οργανισμού ενέκρινε και την πρόταση του Προέδρου του Συμβουλίου  για ένταξη στην ομάδα οδικής ασφάλειας, ειδικού συμβούλου για θέματα των μοτοσικλετιστών.

Μετά από σχετική πρόσκληση, ο Ιάκωβος Αγγελίδης αποδέχτηκε και συμμετέχει στην Ειδική Ομάδα Οδικής Ασφάλειας του REACTION ως ειδικός σύμβουλος για τα θέματα οδικής ασφάλειας των μοτοσικλετιστών.

Ο κ. Αγγελίδης είναι ο Πρόεδρος του Star Club Cyprus Chapter 1999 (μιας λέσχης με 15χρονη παρουσία στην κοινωνία των μοτοσικλετιστών) και ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Λεσχών Μοτοσικλέτας Κύπρου ΔΡΑΣΗ (συμμετέχουν 10 λέσχες μοτοσικλέτας). Παράλληλα είναι ο επικεφαλής του ΜΟΕ (Μηχανοκίνητος Ουλαμός Επιχειρήσεων), μιας ειδικής ομάδας που συστάθηκε από τον οργανισμό REACTION και το Star Club για συγκεκριμένες δράσεις και αποστολές.

Ταυτόχρονα, ο κ. Αγγελίδης, για 15 χρόνια υπήρξε ο Εμπνευστής και παραμένει ο Υπεύθυνος Συντονιστής της “Παγκύπριας Διαδρομής Αγάπης” του Συνδέσμου “Ένα Όνειρο Μια Ευχή”, στην  οποία συμμετέχουν εκατοντάδες μοτοσικλετιστές.

Ο Πρόεδρος του REACTION, Μάριος Σταύρου, χαιρέτισε τη συμμετοχή του κ. Αγγελίδη στην ομάδα οδικής ασφάλειας του REACTION και τόνισε ότι πλέον η ομάδα ενισχύεται με τεχνογνωσία, εμπειρία και αντικειμενικότητα σε σχέση με τους μοτοσικλετιστές.

Από την πλευρά του ο κ.  Αγγελίδης δήλωσε  ότι είναι πανέτοιμος να προσφέρει τις γνώσεις και τις εμπειρίες του για το καλό των μοτοσικλετιστών και ταυτόχρονα κάλεσε τους συναδέλφους του να στηρίξουν τις προσπάθειες που πρόκειται να εντατικοποιηθούν.

Εξάλλου σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το "MOTOSAFEU 2015-2020", ένα πρόγραμμα που θα εφαρμοστεί σε πέντε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με κέντρο την Κύπρο και έχει στόχο την ενίσχυση σε όλα τα επίπεδα, την ενδυνάμωση και την ασφάλεια των μοτοσικλετιστών.

Tags ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΕΣ, δυστύχημα, κυπρος


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.6912 s (251 Queries.) // Parse time: 0.5097 s // Total time: 3.2009 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X