Η νύχτα με τις μάσκες... ομορφιάς


Η νύχτα με τις μάσκες... ομορφιάς

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τις μάσκες ύπνου

Μια νέα τάση, "made in Korea", εξαπλώνεται ραγδαία! Είναι οι sleeping packs, οι καινοτόμες μάσκες που διανυκτερεύουν και , όσο εμείς κοιμόμαστε,  δουλεύουν αθόρυβα για να μας βοηθήσουν να ξυπνήσουμε το επόμενο πρωί με μια επιδερμίδα αληθινά ανανεωμένη.

Τα τελευταία χρόνια, ιδίως μετά την παγκόσμια επιτυχία των BB creams, των πολυ-λειτουργικών κρεμών με χρώμα που, ως γνωστόν, γεννήθηκαν μεν στη Γερμανία αλλά φορέθηκαν φανατικά από τις Κορεάτισες, τα μάτια όλης της βιομηχανίας καλλυντικών έχουν στραφεί στην Κορέα, μια χώρα που όπως όλα δείχνουν, εξελίσσεται σε ηγετικό παίκτη της ομορφιάς. Οι γυναίκες της Ασιατικής αυτής χώρας έχουν αληθινή μανία με τα καλλυντικά –περισσότερο κι από τις Γιαπωνέζες… Για παράδειγμα, και μόνο το “layering”, το θρυλικό σύστημα 17 βημάτων (!) στην περιποίηση της επιδερμίδας που λέγεται ότι ακολουθούν, αρκεί για να καταλάβει κανείς γιατί μέσα σε λίγα χρόνια η Κορέα έγινε κέντρο καινοτομιών στην κοσμητολογία και πατρίδα μερικών από τα ισχυρότερα και ταχύτερα διαδιδόμενα beauty trends… Από τις ΒΒ, τα λάδια καθαρισμού και τις λοσιόν προετοιμασίας (prep lotions) , τις αντιρυτιδικές κρέμες με έκκριμα σαλιγκαριών ως τα cushion compacts , τα hi-tech σφουγγαράκια, εμποτισμένα με μέικαπ -το πρώτο που έφτασε στην Ελλάδα είναι το Miracle Cushion της Lancôme-, όλα ξεκίνησαν από εκεί. Εμείς θα περιοριστούμε στη νέα τάση "made in Korea" που σαρώνει τη Δύση: Ακούει στο όνομα Sleeping Packs ή αλλιώς, …χορταστικές μάσκες ύπνου!

Μάσκες ύπνου

Δεν μιλάμε βέβαια για τη γαλάζια μάσκα της Χόλι Γκολάιτλι από το “Breakfast at Tiffany’s”, αλλά για μια σειρά καινοτόμων προϊόντων νύχτας που εμφανίστηκαν στην Κορέα στα τέλη της δεκαετίας του 2000, με ελαφριά υφή αλλά μεγάλη κάλυψη.

Τι είναι: Το τελευταίο βήμα φροντίδας πριν τον βραδινό ύπνο. Οι συνθέσεις αυτές δεν είναι ενυδατική κρέμα, δεν είναι κρέμα νύχτας δεν είναι μάσκα. Είναι ένας συνδυασμός και των τριών. Μη φανταστείτε όμως ότι είναι βαριές , ότι κολλάνε ή ότι, απλώνοντάς τις, θα… τρομάξετε τους γύρω σας! Συνήθως έχουν υφή gel που απορροφάται στη στιγμή, χωρίς να αφήνει τα ίχνη της στο μαξιλάρι…

Τι κάνουν: Θα μπορούσαμε να πούμε, έχουν ρόλο …υγραντήρα για την επιδερμίδα. Εμπλουτισμένες κυρίως με ενυδατικά αλλά και με αντιοξειδωτικά ή αντιγηραντικά συστατικά , τροφοδοτούν την επιδερμίδα με μια χορταστική δόση ενυδάτωσης, τις ώρες που μπορεί πράγματι να την αξιοποιήσει. Είναι γνωστό ότι στο διάστημα από 11 έως 2 τη νύχτα, λειτουργούν στο μάξιμουμ οι επανορθωτικοί μηχανισμοί, ο ρυθμός ανανέωσης των κυττάρων είναι ταχύτερος, η θερμοκρασία του σώματος υψηλότερη και οι πόροι πιο ανοικτοί, επομένως, η επιδερμίδα είναι περισσότερο δεκτική στα ενεργά συστατικά των προϊόντων περιποίησης.

Το μυστικό τους: Αυτό που τις διαφοροποιεί από τις κλασικές κρέμες νύχτας είναι ότι τα πολυμερή που συνήθως περιέχουν δημιουργούν ένα διαπερατό φιλμ στην επιφάνεια της επιδερμίδας που της επιτρέπει να αναπνέει αλλά εμποδίζει την υγρασία να εξατμιστεί-τη νύχτα, με την αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος , η επιδερμίδα αφυδατώνεται με ταχύτατους ρυθμούς- και συγχρόνως, βοηθά τα ενεργά συστατικά που έχουν προηγηθεί (του ορού ή της κρέμας νύχτας) να εισχωρήσουν στις βαθύτερες στιβάδες και να δράσουν ακόμα καλύτερα.

Τι θα δούμε: Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά το επόμενο πρωί. Η επιδερμίδα είναι πιο απαλή, ελαστική, φωτεινή, δροσερή και φυσικά πιο ενυδατωμένη.

Πώς χρησιμοποιούνται: Μια ή δύο φορές την εβδομάδα, απλώνετε ένα λεπτό στρώμα μάσκας σε καθαρή επιδερμίδα-ακόμα καλύτερα αν έχει προηγηθεί μια ήπια απολέπιση. Εναλλακτικά, εφαρμόζετε τη μάσκα μετά την συνηθισμένη νυχτερινή περιποίηση. Οι μάσκες ύπνου λειτουργούν σαν μίνι κούρες ανανέωσης και για το λόγο αυτό είναι ιδανικές στις αλλαγές των εποχών, π.χ. από το χειμώνα στην άνοιξη.

Tags face, beauty, Face Masks, προσωπο, ΜΑΣΚΕΣ, Ομορφια


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 3.6154 s (229 Queries.) // Parse time: 0.2662 s // Total time: 3.8816 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X