Γονείς διδύμων για Παπακώστα: Άλλο χάρη και άλλο συγχώρεση


Γονείς διδύμων για Παπακώστα: Άλλο χάρη και άλλο συγχώρεση

Το ζήτημα του ενδεχομένου απονομής προεδρικής χάριτος  στον πρώην Υπουργό Άμυνας και καταδικασθέντα για την υπόθεση της φονικής έκρηξης στο Μαρί, Κώστας Παπακώστας, σχολίασαν μετά το πέρας συνάντησης τους με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, οι γονείς των διδύμων που έχασαν τη ζωή τους το μαύρο πρωινό της 11ης Ιουλίου 2011.

Η κα Πόπη Χριστοφόρου διερωτήθηκε για ποιο πράγμα ζητείται χάρη. Για να βγει, είπε, ένας ασθενής από το νοσοκομείο; «Ο καλύτερο τόπος για έναν ασθενή»,  πρόσθεσε, «είναι το νοσοκομείο». 
Την ίδια ώρα, ανέφερε ότι οι συγγενείς  των θυμάτων δεν έχουν αντιληφθεί τι χάρη ζητείται.

«Με ξένα κόλλυβα», ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Χριστοφόρου, «κάνουν όλοι μνημόσυνο».

Ο πατέρας των διδύμων, Μιχάλης Χριστοφόρου τόνισε ότι  δεν πρέπει όλη η υπόθεση να αντικρίζεται μονόπλευρα, αλλά να λαμβάνονται υπόψη και οι  συγγενείς.

Αναφερόμενος στις εκκλήσεις ευρωβουλευτών και βουλευτή για απονομή προεδρικής χάριτος στον Κώστα Παπακώστα, και στις αναφορές τους περί χριστιανικής πίστης, ο κ. Χριστοφόρου διερωτήθηκε κατά πόσο βλέπον τα πράγματα μονόπλευρα.  «Πού είναι», διερωτήθηκε, «η αξιοπρέπεια και πού είναι η χριστιανική πίστη»;

Πρόσθεσε δε ότι η απόφαση βρίσκεται στην κρίση του Προέδρου Αναστασιάδη.

Όσον αφορά το περιεχόμενο της συζήτησης της αντιπροσωπείας των συγγενών των θυμάτων του Μαρί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η Πόπη Χριστοφόρου ανέφερε ότι έχουν συζητηθεί αρκετά από τα προβλήματα που χρήζουν επίλυσης, τονίζοντας  ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν τους έχει απογοητεύσει.

Υπενθυμίζεται ότι σε χθεσινή ανακοίνωσή τους,  με αφορμή την πρόσφατη έκκληση για αποφυλάκιση του πρώην Υπουργού Άμυνας, Κώστα Παπακώστα, για λόγους υγείας, οι συγγενείς καλούν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, και το Γενικό Εισαγγελέα, Κώστα Κληρίδη, να μην του παραχωρήσουν χάρη, αντίθετα ζητούν να ενεργήσουν προς την κατεύθυνση της διερεύνησης των ευθυνών όλων όσοι δεν έχουν λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη.

Ο κ. Παπακώστας, τονίζουν, έχει καταδικαστεί από τα δικαστήρια της Δημοκρατίας και ουδείς δικαιούται να αμφισβητεί τη δεσμευτικότητα ή/και την ορθότητα των αποφάσεων αυτών.

Είναι υποκρισία, τονίζουν, το γεγονός ότι, παρόλο που ο κ. Παπακώστας αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας κατά τη θητεία του ως Υπουργός Άμυνας, εντούτοις δεν παραιτήθηκε, την επομένη, όμως, της καταδίκης του επικαλέστηκε τα προβλήματα αυτά για να ελαφρύνει τη θέση του.

Αποτελεί σχήμα οξύμωρο, επισημαίνουν, ο κ. Παπακώστας να ζητά προεδρική χάρη για λόγους υγείας, ενόσω βρίσκεται στο νοσοκομείο, εφόσον εκεί τυγχάνει της καλύτερης δυνατής φροντίδας.

Αναφέρουν ότι οι οικογένειες των πεσόντων δεν ενεργούν εκδικητικά εναντίον οποιουδήποτε, αλλά ενδεχόμενη απονομή χάριτος στον κ. Παπακώστα, σε συνδυασμό με τη μη δίωξη του Δημήτρη Χριστόφια, θα αποτελέσει ευθεία προσβολή τόσο της μνήμης των 13 πεσόντων, όσο και της νοημοσύνης των οικογενειών, αλλά και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου.

Tags διδυμοι, μαρι, ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ, μητερα


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.2589 s (228 Queries.) // Parse time: 0.3586 s // Total time: 2.6175 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X