Η Γιορτή του Σύγχρονου Χορού... πλησιάζει [το Μάρτιο στη Λεμεσό]


Η Γιορτή του Σύγχρονου Χορού... πλησιάζει [το Μάρτιο στη Λεμεσό]

15 καθιερωμένοι & νεότεροι χορογράφοι δημιουργούν στη φετινή Πλατφόρμα Σύγχρονου Χορού

Η Πλατφόρμα Σύγχρονου Χορού έγινε κιόλας 15 χρονών! Ξεκινώντας δειλά-δειλά, στην αρχή με λίγες ομάδες, ο θεσμός της Πλατφόρμας ήρθε να προσφέρει ένα βήμα δημιουργίας στις πρώτες εκείνες ομάδες που άνοιξαν το δρόμο για το Σύγχρονο Χορό στην Κύπρο. Η πρωτοβουλία αυτή του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού με τη συνεργασία του θεάτρου Ριάλτο, αποδείχτηκε καθοριστική στην περαιτέρω ανάπτυξη του Σύγχρονου Χορού στην Κύπρο. Σήμερα, ένας μεγάλος αριθμός καλλιτεχνών - χορογράφων, χορευτών, σκηνογράφων, μουσικών κ.ά.- ασχολούνται συστηματικά με αυτό το είδος του χορού, που εξελίχτηκε και αναπτύχθηκε σημαντικά τα τελευταία χρόνια.  

Ο θεσµός της Πλατφόρμας αναδεικνύει τον πλούτο της δημιουργίας, της φαντασίας, της έµπνευσης των Κυπρίων χορογράφων καθώς και τη σκληρή δουλειά, τις ικανότητες και την τεχνική δεξιότητα των Κυπρίων χορευτών, στοιχεία που συμβάλλουν στην αναβάθµιση του χορού. Παράλληλα, η Πλατφόρµα ανοίγει παράθυρο, στους κύπριους δηµιουργούς, αφού τις εκδηλώσεις της παρακολουθούν, εκπρόσωποι διεθνών Φεστιβάλ και καταξιωμένες προσωπικότητες από την διεθνή χορευτική κοινότητα, οι οποίοι ανταλλάσσονται με τους δημιουργούς, αλλά και προσκαλούν ομάδες στις δικές τους χώρες και φεστιβάλ.  

Οι Παράλληλες εκδηλώσεις που οργανώνει και φέτος η Στέγη Σύγχρονου Χορού, στο πλαίσιο της ενότητας “Dance Throughout the Year” ολοκληρώνει τη σφαιρική ματιά στα τεκταινόμενα του σύγχρονου χορού στην Κύπρο.

Δες αναλυτικά το πρόγραμμα για τις παράλληλες εκδηλώσεις στο Time Out Cyprus

Tags διασκεδαση, χορός, θεατρο ριάλτο, 15 πλατφόρμα σύγχρονου χορού


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.3933 s (252 Queries.) // Parse time: 0.3580 s // Total time: 2.7512 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X