Έρευνα για ενδεχόμενη σύγκρουση συμφερόντων της Γιωρκάτζη


Έρευνα για ενδεχόμενη σύγκρουση συμφερόντων της Γιωρκάτζη

Έρευνα για ενδεχόμενη σύγκρουση συμφερόντων της Χρυστάλλας Γιωρκάτζη θα διενεργήσει αρμοδίως η Ελεγκτική Υπηρεσία μετά τις καταγγελίες της Άντρης Αντωνιάδου.

Ο Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης, διευκρίνισε ότι θα ελεγχθεί κατά πόσο η Διοικήτρια της Κεντρικής συμμετείχε στην Αρχή Εξυγίανσης, αντίθετα με το τι είχε δηλώσει πέρσι το Νοέμβριο.

Η Άντρη Αντωνιάδου, στην επιστολή παραίτησής της, κατηγορεί την κα Γιωρκάτζη ότι με τις αποφάσεις και τις ενέργειές της καθυστερεί αδικαιολόγητα και θέτει σε κίνδυνο την υπόθεση αγωγής της ίδιας της Λαϊκής κατά του Ανδρέα Βγενόπουλου και άλλων πρώην αξιωματούχων της Μαρφίν Λαϊκής.

Οι κατηγορίες αποκρούονται από την Κεντρική Τράπεζα. Τα κόμματα αισθάνονται δικαιωμένα για τις ανησυχίες, που διατύπωναν, σε σχέση με όσα αποκαλύπτει στην επιστολή της η παραιτηθείσα διαχειρίστρια. Ο πολιτικός κόσμος εξαπολύει πυρά κατά της κας Γιωρκάτζη, η οποία βρίσκεται στο κέντρο νέων σφοδρών επικρίσεων.

Η κυβέρνηση δεν παίρνει θέση, αλλά οι βολές της αντιπολίτευσης φθάνουν μέχρι και το Προεδρικό, το οποίο είναι ιδιαιτέρως ενοχλημένο. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές οι αρνητικές εξελίξεις, αποτελούν πισωγύρισμα στην προσπάθεια, που καταβάλλεται για την οικονομία.

Ο ΥΠΟΙΚ, Χάρης Γεωργιάδης, δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν επεμβαίνει στις αρμοδιότητες μιας ανεξάρτητης αρχής, ούτε και πρόκειται να εμπλακεί στις δημόσιες αντιπαραθέσεις. Επιθυμία και απαίτηση της Κυβέρνησης, είπε, είναι να συνεχιστούν, με γρήγορο και αποτελεσματικό τρόπο, οι δικαστικές διαδικασίες και οι διαδικασίες πώλησης περιουσιακών στοιχείων της πρώην Λαϊκής Τράπεζας.

Στο μεταξύ στην αντιπαράθεση έχουν εμπλακεί δικηγορικά γραφεία, ο Σύνδεσμος Καταθετών της πρώην Λαϊκής και ο Γενικός Εισαγγελέας.

Ο Κώστας Κληρίδης εκφράζει ανησυχίες για ενδεχόμενο επηρεασμό των ανακρίσεων, που διενεργούνται σχετικά με το οικονομικό έγκλημα. Παράλληλα προειδοποιεί ότι, παρόλο που η Νομική Υπηρεσία δεν αναμειγνύεται σε αστικές αγωγές, βρίσκεται σε εγρήγορση και, αν παρουσιασθούν προβλήματα, θα είναι αμείλικτη.

Τόσο η παραίτηση της Άντρης Αντωνιάδου, όσο και οι κατηγορίες κατά της Κεντρικής Τράπεζας, που τη συνοδεύουν, θα τεθούν την ερχόμενη Τρίτη ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών.

Tags ΓΕΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΚΤΗΣ, ΧΡΥΣΤΑΛΛΑ ΓΙΩΡΚΑΤΖΗ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.6506 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3709 s // Total time: 3.0215 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X