Παρελθόν ο Χαννίδης με βούλα Υπουργικού


Παρελθόν ο Χαννίδης με βούλα Υπουργικού

Γνωμάτευση Γεν. Εισαγγελέα και οριστική απόφαση από το Υπουργικό  

Τέλος σε έναν μεγάλο κύκλο έξι μηνών ο οποίος περιελάμβανε δηλώσεις και αντιδηλώσεις, διαφωνίες -δημόσιες και ιδιωτικές- αλλά και πολλά παρασκηνιακά παιχνίδια έβαλε το Υπουργικό Συμβούλιο, με την επικύρωση της απόφασης του ΔΣ του ΚΟΤ για διακοπή του συμβολαίου του Μάριου Χαννίδη.

Ο τέως γενικός διευθυντής του ΚΟΤ, ενημερώθηκε από τον υπουργό Ενέργειας για την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, λίγο μετά το μεσημέρι της Τρίτης (3/3) όταν το σώμα έλαβε την τελική του απόφαση επί του θέματος.

Όσα προηγήθηκαν
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι προηγήθηκε σχετική επιστολή από τον κ. Λακκοτρύπη προς τον Γενικό Εισαγγελέα, μέσω της οποίας ζητούσε γνωμάτευση κατά πόσον οι ενέργειες του ΔΣ για διακοπή του συμβολαίου του κ. Χαννίδη ήταν εντός πλαισίων νομιμότητας, κανονισμών και διαδικασιών χρηστής διοίκησης. Μάλιστα, ο κ. Λακκοτρύπης χρησιμοποίησε λεκτικό που ο ίδιος ο κ. Χαννίδης χρησιμοποίησε στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με εκφράσεις όπως: «στα πλαίσια της νομιμότητας και της χρηστής διοίκησης».
 

Ο Κώστας Κληρίδης σε σύντομο χρονικό διάστημα απάντησε στο αίτημα του κ. Λακκοτρύπη ανάβοντας το πράσινο φως αναφορικά με τις ενέργειες του ΔΣ του ΚΟΤ.

Ο Γιώργος Λακκοτρύπης με τη σειρά του έθεσε –όπως θεώρησε ορθό εξαρχής να πράξει- το θέμα ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο έχοντας και τη γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα επικύρωσε την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΚΟΤ.

Πιο ειδικά αναφέρεται πως ο Γενικός Εισαγγελέας στη γνωμάτευσή του τονίζει ότι η διαδικασία που ακολούθησε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΟΤ για τον τερματισμό της σύμβασης του Γενικού Διευθυντή, Μάριου Χαννίδη, ήταν στα πλαίσια νομιμότητας και της χρηστής διοίκησης, έχοντας ακολουθήσει εξειδικευμένη πρόνοια περί άμεσου τερματισμού των υπηρεσιών του, η οποία υφίσταται στη σύμβαση εργοδοσίας του.

Ο κ. Κληρίδης στην επιστολή του προς τον κ. Λακκοτρύπη αναφέρει πως αξιολογεί ως ορθή την κίνηση του υπουργού Ενέργειας να θέσει ενώπιον του Υπουργικού το θέμα προς επικύρωση, όπως αντιστοίχως γίνεται και στις περιπτώσεις επικύρωσης διορισμού. Πρέπει να σημειωθεί πως παρά τις τεταμένες σχέσεις και τις πιέσεις από διάφορες πλευρές ο Γιώργος Λακκοτρύπης νηφάλια αντιμετώπισε το θέμα, ακολουθώντας ορθές διαδικασίες επί του «καυτού» όπως εξελίχθηκε ζητήματος, διασφαλίζοντας έτσι και το συμφέρον της Δημοκρατίας έναντι οποιασδήποτε νομικής διαδικασίας ή ερμηνείας.

Οι προκλήσεις, τα ερωτηματικά
και τα διαχρονικά προβλήματα
Πλέον, ο Οργανισμός καλείται να επικεντρωθεί σε σημαντικά θέματα και τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κυπριακός τουρισμός, με το 2015 να προμηνύεται δύσκολο σε επίπεδο αφίξεων. Εξάλλου, έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος στη διελκυστίνδα μεταξύ Χαννίδη-ΔΣ.

Την ίδια ώρα το ΔΣ του ΚΟΤ θα πρέπει να αποφασίσει πως θα καλύψει το κενό της γενικής διεύθυνσης, αφού οι ευρύτερες παθογένειες του Οργανισμού σε συνδυασμό με την απουσία γενικού διευθυντή πλέον πιθανόν να επιδεινώσουν την κακή εικόνα που σε πολλά σημεία παρουσιάζει ο ΚΟΤ.

Παράλληλα, δεν υπάρχουν πλέον δικαιολογίες που μπορούν να σταθούν από πλευράς ΔΣ του ΚΟΤ σχετικά με κακή επικοινωνία με τον γενικό διευθυντή, προβληματική σχέση στην οποία έχουν αποδοθεί πολλές παραλήψεις, κενά και δυσλειτουργίες του Οργανισμού. Πάντως, τα όποια προβλήματα του ΚΟΤ ούτε ξεκίνησαν επί ημερών Μάριου Χαννίδη, ούτε βεβαίως θα τερματιστούν με την αποχώρησή του. Τόσο το ΔΣ όσο και η πολιτεία ευρύτερα επιβάλλεται να εξετάσουν τους τρόπους με τους οποίους ο Οργανισμός θα καταστεί πιο παραγωγικός, πιο αποτελεσματικός και σαφώς πιο διαφανής σχετικά με τις διαδικασίες που ακολουθεί σε επίπεδο ανάθεσης έργων με τρίτους.

Tags ΜΑΡΙΟΣ ΧΑΝΝΙΔΗΣ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.7524 s (234 Queries.) // Parse time: 0.2887 s // Total time: 3.0411 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X