Tips για να σταματήσετε το ροχαλητό


Tips για να σταματήσετε το ροχαλητό

Όσο και να το πολεμήσει κάποιος το ροχαλητό παραμένει πολύ μα πολύ ενοχλητικό. Προσπαθήσατε να το σταματήσετε; Σας βρήκαμε τους σωστούς τρόπους για να το κάνετε! 

Τα συμπτώματα που σχετίζονται με το ροχαλητό
Ένα ελαφρύ ροχαλητό σπανίως μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα. Μπορεί να συμβάλει ώστε να έχετε στεγνό στόμα κατά τη νύχτα και επιδεινώνεται ανάλογα με τη θέση του ύπνου και με το εάν έχετε πιει αλκοόλ. Όμως, δεν δημιουργεί προβλήματα στην υγεία σας. Αλλά, αν εξελιχθεί σε άπνοια κατά τον ύπνο, τότε αυτό μπορεί να είναι σοβαρό. Η άπνοια ύπνου σχετίζεται με την υπνηλία κατά την ημέρα και μπορεί να συμβάλει σε άλλα προβλήματα υγείας, όπως η υπέρταση, ο διαβήτης, η κολπική μαρμαρυγή, καρδιακή ανεπάρκεια, καρδιακή προσβολή, και εγκεφαλικό επεισόδιο.
Επιλογές θεραπείας για το ροχαλητό
Υπάρχουν διάφορες επιλογές για την αντιμετώπιση του ροχαλητού και κυμαίνονται από τα απλά διορθωτικά μέτρα μέχρι τα φάρμακα, τον ιατρικό εξοπλισμό και την χειρουργική επέμβαση. Παρακάτω θα δείτε μερικές απλές λύσεις που ίσως σας βοηθήσουν να αναπνέετε καλύτερα κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Σταματήστε το κάπνισμα. Το κάπνισμα συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο για ροχαλητό. Εάν καπνίζετε, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να το κόψετε, έτσι θα μειώσετε τον ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και θα δείτε ότι θα σταματήσετε να ροχαλίζετε.

Καταπιείτε λίγο ελαιόλαδο. Αυτή η θεραπεία πραγματικά λειτουργεί για μερικούς ανθρώπους. Αν καταπιείτε λίγο ελαιόλαδο (ίσως ένα κουταλάκι του γλυκού), πριν πάτε για ύπνο, λιπαίνετε αποτελεσματικά τους ιστούς του λαιμού σας. Αυτό μπορεί να αποτρέψει τη δόνηση των ιστών και να επιφέρει τη μείωση του ροχαλητού.

Χάστε κιλά. Η απώλεια βάρους, αν είστε υπέρβαροι ή παχύσαρκοι, μπορεί να βελτιώσει την αναπνοή σας και κατ επέκταση το ροχαλητό.
Μειώστε την κατανάλωση αλκοόλ. Το αλκοόλ είναι μυοχαλαρωτικό. Προκαλεί τη χαλάρωση των ιστών του λαιμού. Αυτό μπορεί να συμβάλλει στον κίνδυνο της εμφάνισης του ροχαλητού αλλά και της άπνοιας ύπνου. Ως εκ τούτου, συνιστάται να αποφεύγεται η κατανάλωση αλκοόλ για αρκετές ώρες πριν τον ύπνο.

Μην κοιμάστε ανάσκελα. Η λάθος στάση στον ύπνο επιδεινώνει το ροχαλητό. Εάν έχετε συνηθίσει να κοιμάστε ανάσκελα, προσπαθήστε να υιοθετήσετε μια άλλη στάση, όπως στο πλάι. Με την αλλαγή της στάσης στον ύπνο σας υπάρχει πιθανότητα να μειωθεί, μέχρι και να σταματήσει το ροχαλητό σας.

Κάντε πλύσεις με φυσιολογικό ορό. Μια από τις καλύτερες επιλογές είναι να αυξήσετε την υγρασία στη μύτη σας και να  την αποσυμφορήσετε. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μειωθεί το ροχαλητό, που μπορεί να οφείλεται στη ρινική απόφραξη ή στην αλλεργική ρινίτιδα. Μπορείτε να φτιάξετε τον δικό σας ορό, χρησιμοποιώντας αλάτι και σόδα και να κάνετε πλύσεις.

Σηκώστε το κεφαλάρι του κρεβατιού σας. Αυξάνοντας το κεφαλάρι του κρεβατιού κατά 30 μοίρες, μπορείτε να αντισταθμίσετε τις επιπτώσεις της βαρύτητας στους αεραγωγούς. Ένα ρυθμιζόμενο κρεβάτι ή απλά βάζοντας δύο μαξιλάρια, μπορεί να είναι χρήσιμα, ώστε να μην ροχαλίζετε πλέον.

Δείτε έναν ειδικό ύπνου. Αν έχετε ένα ροχαλητό πολύ ενοχλητικό, που δεν σταματάει και μπορεί να υποδηλώνει άπνοια ύπνου, ξεκινήστε μιλώντας με έναν ειδικό σχετικά με τις επιλογές της θεραπείας σας. Θα πρέπει βρείτε μια λύση, που να επιτρέπει τόσο εσάς όσο και τους γύρω σας, να κοιμούνται καλύτερα.

Tags ροχαλητο, ύπνος, ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΥΠΝΟΥ, κρεβατι, ΣΤΡΩΜΑ, συντροφοσ, αντιμετώπιση


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.5415 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3875 s // Total time: 2.9290 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X