Γυναίκα στη θέση του Κόνιγκ στην Αμερικανική Πρεσβεία


Γυναίκα στη θέση του Κόνιγκ στην Αμερικανική Πρεσβεία

Η επιτετραμμένη της αμερικανικής πρεσβείας στη Ρώμη, Κάθλιν Ντόχερτι, προαλείφεται για διάδοχος του απερχόμενου τον Αύγουστο Πρέσβη των ΗΠΑ στη Λευκωσία, Τζον Κόνιγκ.

Αυτό αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές στην Ουάσιγκτον, σύμφωνα με τις οποίες ο κ. Κόνιγκ θα αναλάβει τη διεύθυνση της διπλωματικής σχολής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η κ. Ντόχερτι θεωρείται ειδική στις σχέσεις ΗΠΑ – ΕΕ και έχει υπηρετήσει στο πόστο αυτό ως Βοηθός Υφυπουργός Εξωτερικών από το 2011 μέχρι και το 2013, που ανέλαβε καθήκοντα στη Ρώμη.

Ο διορισμός της, δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί από το Λευκό Οίκο, υπόκειται σε επικύρωση από τη Γερουσία. Η ανακοίνωση θα πρέπει να γίνει  αρχές Μαΐου και οι ακροάσεις τον Ιούνιο.

Υπενθυμίζεται ότι η τριετής θητεία του κ. Κόνιγκ λήγει το καλοκαίρι του 2015, και όπως ανακοίνωσε χθες η Πρεσβεία των ΗΠΑ σε ανακοίνωσή της, θα τον αντικαταστήσει άλλος διπλωμάτης, για τον οποίο θα ληφθεί απόφαση από το αμερικανικό ΥΠΕΞ και το Κογκρέσο.

Το παρασκήνιο του «τιτιβίσματος» που προκάλεσε

Η συζήτηση για την αποχώρηση του Αμερικανού Πρέσβη άνοιξε στη Λευκωσία, μετά από ανάρτηση του ιδίου στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, συνδέοντας με ερώτημα την επίσκεψη Αναστασιάδη στη Μόσχα με τη δολοφονία του πολιτικού Μπορίς Νεμτσόφ έξω από το Κρεμλίνο.

Tags ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ, πρεσβης, κυπρος


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.8150 s (234 Queries.) // Parse time: 0.2158 s // Total time: 3.0308 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X