Πρώην Υπουργός σε σκάνδαλο με απαλλοτρίωση γης


Πρώην Υπουργός σε σκάνδαλο με απαλλοτρίωση γης

Έρευνα για διαφαινόμενο σκάνδαλο με απαλλοτρίωση γης από το κράτος στον πρώην Υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων Αδάμο Κ. Αδαμίδη, διεξάγει το Υπουργείο Εσωτερικών κατόπιν σχετικής επιστολής του Γενικού Ελεγκτή.  

Όπως προκύπτει από εμπιστευτική επιστολή του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, ο Αδάμος Αδαμίδης, Υπουργός της διακυβέρνησης Κληρίδη, κέρδισε 536 χιλιάδες ευρώ από απαλλοτρίωση ενός χωραφιού στην περιοχή «Πιθάρκα» του χωριού Ερήμη.  Η απαλλοτρίωση έγινε λόγω εντοπισμού αρχαιοτήτων, και αφού εκδόθηκε πολεοδομική άδεια και διαχωρίστηκαν οικόπεδα.

Το χωράφι αγοράστηκε τι 2001 από εταιρεία, στην οποία ο Αδάμος Αδαμίδης ήταν μέτοχος, στην τιμή των 4697 ευρώ και απαλλοτριώθηκε οκτώ χρόνια μετά στο ποσό των 541.644 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στην ίδια περιοχή, ιδιοκτήτες άλλων τεμαχίων δεν μπορούν να αξιοποιήσουν τη γη τους και περιμένουν μέχρι σήμερα απαλλοτριώσεις.

Το θέμα διερευνήθηκε από τον Γενικό Ελεγκτή κατόπιν απαίτησης της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής, η οποία συζήτησε το θέμα σε συνεδρία της στις 27/1/2015 στην παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών. Στόχος ήταν να βρεθεί λύση για τις οικογένειες οι οποίες μέχρι σήμερα παραμένουν  ξεκρέμαστες.

Περισσότερα στο Sigmalive

Tags υπουργος, σκάνδαλο, κυπρος, αστυνομία


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.4549 s (228 Queries.) // Parse time: 0.4137 s // Total time: 2.8686 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X