Φόβοι για οδυνηρά μέτρα, λόγω Διοικητού


Φόβοι για οδυνηρά μέτρα, λόγω Διοικητού

Σοβαρών προειδοποιήσεων ως προς το μέλλον της Κυπριακής οικονομίας βρίθει το προσχέδιο συμπερασμάτων της επιτροπής θεσμών της βουλής, για το θέμα του ασυμβίβαστου της Χρυστάλλας Γιωρκάτζη, το οποίο αποκαλύπτει η εφημερίδα η Σημερινή.  

ρκάτζη, το οποίο αποκαλύπτει η εφημερίδα η Σημερινή.

Στο προσχέδιο καταγράφεται μεταξύ άλλων η τεράστια ανησυχία της επιτροπής αναφορικά με τις επιβεβαιωμένες πληροφορίες περί απόσυρσης της αγωγής της πρώην Λαϊκής τράπεζας εναντίον προσώπων για τα οποία έχει διαταχθεί πάγωμα περιουσιακών στοιχείων μεγάλης αξίας αλλά και για τα όσα η Διοικήτρια της Κ.Τ. άφησε να εννοηθούν ενώπιον της επιτροπής, ότι δεν προκρίνει τη συνέχιση αυτής της αγωγής.

Η Επιτροπή «κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ότι κάτι τέτοιο (απόσυρση αγωγής) ενδεχομένως να οδηγήσει σε νέα οδυνηρά μέτρα εις βάρος των κύπριων πολιτών».

Σημειώνει δε, περαιτέρω πως τα όσα πλέον γνωρίζει η Επιτροπή για το θέμα, «ενδεχομένως να επηρεάσουν το εύθραυστο χρηματοπιστωτικό σύστημα και την εμπιστοσύνη που επιβάλλεται να επανοικοδομηθεί σε σχέση με αυτό».

Το σύνολο των συμπερασμάτων της Επιτροπής αποτελεί κυριολεκτικά «κόλαφο» για την κ. Γιωρκάτζη, αλλά και την ίδια την κυβέρνηση, αφού τα μέλη της χωρίς περιστροφές αναφέρουν ότι όχι μόνο δεν πείσθηκαν από τις εξηγήσεις που δόθηκαν, αλλά κυρίως αφήνουν υπονοούμενα για σκόπιμη παραπληροφόρηση τους, ενώ κάνουν λόγο για κάκιστες σχέσεις μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας και της Διοικητού, διατυπώνοντας έντονη ανησυχία ως προς τα προβλήματα που αυτές οι σχέσεις μπορούν να επιφέρουν στην οικονομία.

Tags ΧΡΥΣΤΑΛΛΑ ΓΙΩΡΚΑΤΖΗ, Νίκος Αναστασιάδης


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.6059 s (234 Queries.) // Parse time: 0.2673 s // Total time: 2.8732 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X