20 λάθη προς αποφυγήν


20 λάθη προς αποφυγήν

Προ του γάμου πολλά είναι αυτά που πρέπει να οργανωθούν, να συντονιστούν και να γίνουν. Πολύς ο αναβρασμός, πολλά και τα λάθη που καραδοκούν. Έχετε τον νου σας.

1. Όλα με μέτρο
Κάθε μέλλουσα νύφη θέλει να έχει την ιδανική σιλουέτα τη μέρα του γάμου της. Οι υπερβολές όμως φέρνουν αντίθετο αποτέλεσμα. Όλα με μέτρο. Φροντίστε να τρώτε υγιεινά και μετρημένα, αλλά προσοχή στις «ύποπτες» διαίτες-αστραπή.

2. Πρόβα νυφικού
Από μικρό κορίτσι ονειρευόσασταν το νυφικό του γάμου σας. Είστε στην πρώτη πρόβα νυφικού και διαπιστώνετε πως τίποτα δεν σας ικανοποιεί. Μην απογοητεύεστε. Έχετε χρόνο. Ήρεμα κι ωραία ψάξτε μέχρι να βρείτε αυτό που απόλυτα ανταποκρίνεται στο γούστο σας.

3. Κάθε πράγμα  θέλει τον ειδικό του
Το «φτιάξε το μόνος σου» δεν είναι καλή ιδέα για τη μέρα του γάμου σας, όσο κι αν αυτό μειώνει τον προϋπολογισμό. Να θυμάστε μόνο πως κινδυνεύετε να τρέχετε από το πρωί για κείνο και για τούτο, ενώ κανονικά θα έπρεπε να απολαμβάνετε κάθε στιγμη αυτής της τόσο ξεχωριστής μέρας.

4. Επαγγελματίας ο φωτογράφος
Το άλμπουμ του γάμου σας θα κρατά για πάντα αποτυπωμένες τις στιγμές από το μεγάλο αυτό γεγονός της ζωής σας. Καλές οι selfie αλλά όχι για γαμήλιες φωτογραφίες. Επιλέξτε έναν καλό επαγγελματία φωτογράφο και εμπιστευτείτε τον.

5. Το γοργόν και χάριν έχει
Μην αναβάλλετε την επιλογή του χώρου της δεξίωσης. Η συγκεκριμένη επιλογή είναι το «κλειδί» για να ρυθμίσετε τις υπόλοιπες λεπτομέρειες.

6. Τα αξεσουάρ έρχονται τελευταία
Να θυμάστε πως πρώτα πρέπει να γίνει η αγορά ή η ενοικίαση του νυφικού και μετά η επιλογή των αξεσουάρ, αφού αυτά μπορείτε να τα αλλάξετε πολύ πιο εύκολα.

7. Το νου σας στον προϋπολογισμό
Καλό είναι να γνωρίζετε από την αρχή το ακριβές ποσόν που διαθέτετε για την όλη διοργάνωση του γάμου σας, για να μη βρεθείτε προ εκπλήξεων. 

8. Η επιλογή κουμπάρων δεν είναι παίξε γέλασε  
Είναι μία από τις σημαντικότερες αποφάσεις που θα πρέπει να πάρετε. Θα πρέπει να είναι άνθρωποι πολύ δικοί σας και αγαπημένοι. Και το κυριότερο, δοκιμασμένοι στον χρόνο.

9. Και ο γαμπρός είναι μέρος του γάμου...
Μην ξεχνάτε τον γαμπρό. Είναι και δική του μέρα. Θα πρέπει να έχει και αυτός λόγο. Ακούστε τη γνώμη του και σεβαστείτε τις δικές του επιθυμίες.

10. Μενού για όλους
Φροντίστε να έχετε ποικιλία στο μενού για όλα τα γούστα, μην αφήσετε κανένα νηστικό και παραπονεμένο.

11. Φοβού τον ήλιο
Αν παντρεύεστε εν μέσω θερινής περιόδου, προσοχή στις ηλιοθεραπείες της τελευταίας στιγμής. Δεν είναι η καλύτερη ιδέα. Ξεκινήστε ηλιοθεραπεία καιρό πριν ώστε να έχετε το επιθυμητό μαύρισμα τη μέρα του γάμου σας.

12. Εν αρχή ην η λίστα των καλεσμένων
Η επιλογή των καλεσμένων είναι καθοριστική. Μην καθυστερείτε. Αν η λίστα γίνει έγκαιρα, θα μπορείτε με άνεση χρόνου να σχεδιάσετε τη γαμήλια δεξίωση.

13. Μην αφήνετε τους άλλους να αποφασίσουν ερήμην σας
Όλα του γάμου σας θα πρέπει να αντικατοπτρίζουν το δικό σας γούστο και τη δική σας αισθητική. Ακούστε τις γνώμες των ειδικών αλλά βάλτε την πινελιά σας σε όλα. 

14.Τους γονείς σας και τα μάτια σας
Οι γονείς όσο μπορούν συνδράμουν στα έξοδα. Αφήστε τους να συμμετέχουν και στη χαρά της διοργάνωσης του γάμου των παιδιών τους. Θα κάνει καλό σε όλους σας αν έχουν λόγο σε κάποια θέματα. Να μην ξεχνούν βέβαια ότι πρόκειται για τον δικό σας γάμο και όχι τη βελτιώμενη έκδοση του δικού τους...

15. Το άγχος είναι εκ του πονηρού
Η μέρα του γάμου είναι μέρα ευλογήμένη. Μην αγχώνεστε και μην ανησυχείτε. Αν δώσατε τον καλύτερό σας εαυτό και φροντίσατε για όλα εν καιρώ, όλα θα πάνε καλά και όλα θα κυλήσουν όμορφα.

16. Βιολιά και λαούτα
Αν θα κάνετε γάμο παραδοσιακό και «αλλάγματα», να είστε προσεκτικοί στην επιλογή των μουσικών. Να είναι μερακλήδες και να βάλουν γονείς, συγγενείς και καλεσμένους στο κλίμα της μέρας. Φροντίστε να τους γνωρίσετε και να τους ακούσετε πριν κάνετε την επιλογή.

17. Επιτρατεύστε και του φίλους σας
Μην αφήνετε τους φίλους σας έξω από τη διοργάνωση του γάμου. Δεν θα τους επιβαρύνετε με το να τους δώσετε «αρμοδιότητες». Αντίθετα, θα τους κάνετε να νιώσουν ότι έχουν σημαντικό ρόλο και αυτό θα τους δώσει πολλή χαρά και πιο πολύ κέφι για το γλέντι.

18. Τα του προσώπου έγκαιρα...
Αποφύγετε καθαρισμό προσώπου την τελευταία στιγμή. Η περιποίηση του προσώπου σας θα πρέπει να γίνει πολλές μέρες πριν, για να προλάβουν να φύγουν οι κοκκινίλες και τα σπυράκια που πιθανόν να βγάλετε.

19. Η μουσική το Α και το Ω της διακέδασης
Μην κάνετε επιπόλαια επιλογή με την ορχήτρα ή τον dj. Οι άνθρωποι αυτοί θα πρέπει να πιάνουν «πουλιά στον αέρα», για να μπορούν να πιάνουν και τον παλμό του κόσμου. Δεν υπάρχει πιο απογοητευτική εικόνα από μια δεξίωση γάμου όπου οι καλεσμένοι χασμουριούνται.        

20. Άδεια γάμου έχετε;
Ασχοληθείτε έγκαιρα με τις άδειες γάμου. Ειδικά για τον θρησκευτικό γάμο υπάρχουν αρκετοί κανόνες. Τα γραφειοκρατικά θέματα δεν είναι για την τελευταία στιγμή.

Πηγή: Περιοδικό "Lovely Wedding"

Tags Γαμος, λάθη, οργανωση, τελετη, προετοιμασια


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 3.7134 s (228 Queries.) // Parse time: 0.6020 s // Total time: 4.3154 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X