Ρίξτε την πίεση με γυμναστική


 Ρίξτε την πίεση με γυμναστική

Τι είδους γυμναστική προτείνεται και σε ποια συχνότητα, σύμφωνα με τα πορίσματα ερευνών

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες έρευνες, που εντοπίσαμε σε επιστημονικά συγγράμματα καθώς και σε ιατρικές αναφορές στο διαδίκτυο, καταδεικνύουν ότι η άσκηση μπορεί να αποδειχθεί ευεργετική για τη ρύθμιση αλλά και την πρόληψη της αρτηριακής πίεσης. Απαραίτητη προϋπόθεση, βεβαίως, η συνέπεια και σε άλλους παράγοντες προστασίας ή ρύθμισης, όπως είναι η διατροφή, η φαρμακευτική αγωγή και άλλοι.                                                                 

Τι καταδεικνύουν 4 έρευνες                                                                                    

1. Η καθημερινή άσκηση μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες εμφάνισης υψηλής πίεσης σε ποσοστό έως και 80%, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of the American Medical Association. Σε συνδυασμό με τον σταθερό - κάτω του 25 - δείχτη μάζας σώματος, την περιορισμένη στις ιατρικές υποδείξεις κατανάλωση αλκοόλ, τη μετρημένη χρήση αναλγητικών και ασφαλώς την υγιεινή διατροφή μπορεί να εξασφαλίσει μία ζωή χωρίς υπέρταση.                                                                                          

2. Ερευνητές της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας διαπίστωσαν ότι μισή ώρα γυμναστικής είναι αρκετή για να ρίξει την πίεση κατά 20%. Τέσσερις ώρες άσκησης την εβδομάδα, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, μειώνουν την πίεση κατά 19% και οι τρεις ώρες κατά 11%.                                                                               

3. Επιστήμονες άρχισαν να εργάζονται από το 1985 με εθελοντές που ήταν τότε 18 με 30 ετών. Στο πέρασμα των χρόνων διαπίστωσαν πως όσοι εθελοντές γυμνάζονταν τακτικά, από μικρή ηλικία, είχαν φυσιολογική πίεση στην πορεία της ζωής τους, σε αντίθεση με όσους δεν αγαπούσαν την άσκηση και οι οποίοι κατέληξαν να έχουν υπέρταση.                                                              

4. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, 30 λεπτά καθημερινής άσκησης και ειδικά αερόβιας - αερόμπικ στο γυμναστήριο, χορός, περπάτημα, κολύμπι κτλ. - συμβάλλουν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης σε άτομα που έχουν οριακές τιμές και δεν παίρνουν φάρμακα κατά της υπέρτασης. Μισής ώρας γυμναστική συστήνεται, επίσης, ως επικουρική θεραπεία για υπερτασικούς που ακολουθούν φαρμακευτική αγωγή.


ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΦΗ
ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΤΕΦΑΑ ΑΘΗΝΩΝ
PILATES MASTER TRAINER
GROUP & PERSONAL TRAINER
Salto Health and Fitness
saltohealthandfitness@hotmail.com

Tags γυμναστικη, άσκηση, ΕΡΕΥΝΕΣ, πίεση, αλατι, υγεια, ΕΠΙΣΤΗΜΗ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.0787 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3445 s // Total time: 2.4232 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X