O ράφτης που έφτιαξε το στιλ του Αλέξη Τσίπρα [εικόνες]


O ράφτης που έφτιαξε το στιλ του Αλέξη Τσίπρα [εικόνες]

Το ντύσιμο του πρωθυπουργού της Ελλάδας στη Σύνοδο Κορυφής δεν πέρασε απαρατήρητο. Όλα τα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης σχολίασαν το άψογα διπλωμένο μαντιλάκι στο πέτο του, που παρέπεμπε στη δεκαετία του \'50, ενώ τις εντυπώσεις κέρδισε και το γκρι-μπλε κοστούμι που -στην κυριολεξία- ήταν ραμμένο και κομμένο στα μέτρα του.

Αναμφισβήτητα, εκείνη την ημέρα ο Αλέξης ήταν «του κουτιού» και κατάφερε να μη φανεί σαν φτωχός συγγενής δίπλα στους πανίσχυρους εταίρους του. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από το περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα και συγκεκριμένα από άνθρωπο που βρίσκεται στο πλευρό του, υπεύθυνος για τις στυλιστικές επιλογές του πρωθυπουργού είναι ο Παναγιώτης Γιαννέτος, γιος του Δημήτρη Γιαννέτου και συνεχιστής της οικογενειακής επιχείρησης που μετράει ήδη έναν αιώνα ζωής.

Το κατάστημα επί της Πανεπιστημίου

Το κομψό ποσετάκι

Το ποσετάκι για το οποίο μιλούσαν επί δύο ημέρες όλοι οι δημοσιογράφοι στα εγχώρια αλλά και στα ξένα Μέσα ήταν ιδέα του 38χρονου ράφτη Παναγιώτη Γιαννέτου. Πρόκειται για το νέο αίμα της ραφτάδικης οικογένειας των Γιαννέτων, οι οποίοι από την αρχή της Μεταπολίτευσης έχουν ντύσει όλους του πρωθυπουργούς της Ελλάδας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ στα «Παραπολιτικά», ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να φορέσει στη Σύνοδο Κορυφής ένα χειροποίητο κοστούμι που θα έφερε ελληνική υπογραφή. Οι άνθρωποι του γραφείου του επικοινώνησαν με τον Δημήτρη Γιαννέτο, ο οποίος με τη σειρά του έστειλε τον γιο του να πάρει μέτρα από τον πρωθυπουργό. Το ραντεβού τους πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή και, όπως μαθαίνουμε, οι δυο τους ανέπτυξαν και φιλική σχέση, αφού είναι πολύ κοντά στην ηλικία.

Εμφαση στο χρώμα
Ο Παναγιώτης Γιαννέτος πρότεινε στον Αλέξη Τσίπρα να φορέσει το μαντιλάκι στο πέτο προκειμένου να δώσει άλλη φινέτσα στο ρούχο, ενώ το ύφασμα που επέλεξε για να ράψει το κοστούμι είχε το χρώμα μιας περίεργης σκούρας απόχρωσης του γκρι με μπλε νερά. Σύμφωνα μάλιστα με τους ενδυματολόγους, το χρώμα παίζει ιδιαίτερο ρόλο σε συναντήσεις τέτοιου είδους, αφού επηρεάζει θετικά ή αρνητικά την ψυχολογία των συνομιλητών.

Ποιοι «ράφτηκαν» στον Γιαννέτο
Ο Θοδωρής Ρουσόπουλος, ο Θεόδωρος Πάγκαλος και ο Νίκος Κοτζιάς είναι μερικοί ακόμη από τους πολιτικούς που «ράβονται» στον κ. Γιαννέτο, ενώ από τον χώρο του θεάματος οι Γρηγόρης Βαλτινός, Λάκης Λαζόπουλος και Τίτος Βανδής είναι μερικοί μόνο από τους κυρίους που αγαπάνε να ντύνονται με ντελικάτα υφάσματα.

Οι ρίζες της οικογένειας Γιαννέτου ξεκινούν από ένα χωριό της Καλαμάτας το 1907. Εκεί, ο Δημήτρης Γιαννέτος φτιάχνει το πρώτο ραφτάδικο και το 1954 στην Καλαμάτα ανοίγει το δικό του ο γιος του Παναγιώτης. Πρωτοποριακός για την εποχή του, έφυγε για την Ιταλία, όπου και σπούδασε σχέδιο, ενώ γυρίζοντας πίσω στην Ελλάδα ενημερωνόταν διαρκώς για τα υφάσματα και τις νέες τάσεις. Την αγάπη του κληρονόμησε και ο γιος του Δημήτρης, ο οποίος συνεχίζει μαζί με τον γιο του Παναγιώτη την τέχνη της οικογένειας. Πηγή: Παραπολιτικά


Αίσθηση προκάλεσε και το ιδιαίτερο κομψό και ποιοτικό ντύσιμο του πρωθυπουργού κατά την πρόσφατη ομιλία του για την υποδοχή του κινεζικού στόλου στον Πειραιά:

Tρεις γενιές Γιαννέτος. Οι φωτογραφίες από το σάιτ του οίκου:

Tags Αλέξης Τσίπρας, ντυσιμο, ραφτης, εμφανιση, στιλ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 0.0050 s (13 Queries.) // Parse time: 0.0374 s // Total time: 0.0424 s // Source: cache

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X