Γυμναστείτε μαζί με το σύντροφό σας


Γυμναστείτε μαζί με το σύντροφό σας

5 λόγοι για τους οποίους το ζευγάρι έχει καλύτερα αποτελέσματα όταν γυμνάζεται μαζί 

Σύμφωνα με έρευνες, η άσκηση με το έτερο σας ήμισυ μπορεί να αποδειχθεί πιο ευχάριστη και αποτελεσματική. Μη διστάζετε, λοιπόν. Πάρτε τον σύντροφό σας και σπεύσετε στο κοντινότερο γυμναστήριο για εγγραφή. Οι λόγοι είναι προφανείς:

1. Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας, η κοινή γυμναστική είναι πιο απολαυστική και έτσι αυξάνονται οι πιθανότητες να μείνουμε «πιστοί» στην άσκηση μακροπρόθεσμα.

2. Κατά τη διάρκεια της κοινής άσκησης παρατηρείται περισσότερη αύξηση των «θετικών» ορμονών στους ασκούμενους, σε σχέση με άτομα που ασκούνται μόνα τους, όπως αποδείχθηκε σε έρευνα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Το γεγονός αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη βελτίωση της διάθεσης, άρα και της μεταξύ τους επικοινωνίας.

3. Η γυμναστική βοηθά τα μέγιστα το ζευγάρι στην απελευθέρωση του θυμού, των αρνητικών σκέψεων και της έντασης  που προκαλεί η καθημερινότητα, όπως επισημαίνεται σε σχετική μελέτη του Πανεπιστημίου Troy των ΗΠΑ.                                          

4. Σύμφωνα με έρευνα Βρετανικού Πανεπιστημίου, η υιοθέτηση υγιεινών συνηθειών – σωστής διατροφής και σωματικής άσκησης – έχει τριπλάσιες πιθανότητες επιτυχίας εάν το άτομο έχει στήριξη από τον σύντροφό του. Και για να μιλάμε με συγκεκριμένα ποσοστά, το 66% των γυναικών και το 67% των αντρών ξεκίνησαν γυμναστική όταν ο σύντροφός τους πρώτος πήρε την… ηρωική απόφαση.

5. Καθηγητές ψυχολογίας του πανεπιστημίου της Santa Clara υποστηρίζουν πως είναι στην ανθρώπινη φύση να κρίνουμε τον εαυτό μας, βάσει των ικανοτήτων και της απόδοσης των γύρω μας. Εμπνευστείτε, λοιπόν, από τις ικανότητες του συντρόφου σας και επιδιώξετε να τον φτάσετε. Ο θετικός ανταγωνισμός ανεβάζει την αδρεναλίνη, αυξάνει και διατηρεί το πάθος στη σχέση.

ΦΑΝΗ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ
Πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης
Bokwa Fitness Instructor,
Group και Personal Trainer,
Salto Health and Fitness
saltohealthandfitness@hotmail.com

Tags γυμναστικη, συντροφοσ, άσκηση, υγεια, θερμίδες, ΚΑΛΗ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 1.9030 s (250 Queries.) // Parse time: 0.3428 s // Total time: 2.2459 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X