Στην... πασαρέλα της προεδρίας


Στην... πασαρέλα της προεδρίας

Την ευχάριστη έκπληξη έκανε το κόμμα Δημοκρατική Αριστερή Συμμαχία, προτείνοντας για υποψήφια πρόεδρο της Πολωνίας την πανέμορφη Μαγκνταλένα Ογκόρεκ, που έχει διαπρέψει στην τηλεόραση.  

 Αν και το επίθετό της σημαίνει... αγγούρι στα Πολωνικά, η 36χρονη Μαγκνταλένα κάθε άλλο παρά με λαχανικό μοιάζει. Ψηλή, ξανθιά, λυγερόκορμη, με γαλάζια μάτια και αδυναμία στις ψηλοτάκουνες γόβες, η υποψήφια της Αριστεράς συμβολίζει «το άνοιγμα της πολιτικής στη νεότερη ευρωπαϊκή γενιά των Πολωνών», σύμφωνα με τον πρόεδρο της Συμμαχίας της Δημοκρατικής Αριστεράς Λέσεκ Μίλερ, για να προσθέσει πως «είναι σύμβολο εθνικής ενότητας».

Ιστορικός, πρώην οικονομική σύμβουλος, τηλεπαρουσιάστρια και σταρ σε σαπουνόπερα, η Μαγκνταλένα βρίσκεται αυτήν τη στιγμή στην 3η θέση των δημοσκοπήσεων με ποσοστό 6% (μεταξύ έξι υποψηφίων), επομένως είναι μάλλον απίθανο να εκλεγεί. Φαβορί θεωρείται ο νυν κάτοχος του αξιώματος Μπρόνισλαβ Κομορόφσκι.

Ωστόσο, η ίδια μοιάζει αποφασισμένη να παλέψει και δηλώνει πως «θα προσπαθήσει να εκπροσωπήσει την Αριστερά όσο καλύτερα μπορεί», καθώς πιστεύει βαθιά στο κόμμα του οποίου, παρεμπιπτόντως, δεν είναι μέλος.

Η Ογκόρεκ γεννήθηκε τον Φεβρουάριο του 1979 στην πόλη Ρίμπνικ, σπούδασε Ιστορία με ειδικότητα στην Καθολική Εκκλησία, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση στο Πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας και το 2005 παρακολούθησε σεμινάρια Δημόσιας Διοίκησης στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Δημόσιας Διοίκησης στο Μάαστριχτ. Το 2009 ολοκλήρωσε το διδακτορικό της. Στο μεταξύ, είχε ήδη αρχίσει να εργάζεται στον δημόσιο τομέα, πρώτα στο Γραφείο της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης, στο Γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας και ως σύμβουλος για αρκετά χρόνια για ευρωπαϊκά ζητήματα στο υπουργείο Εσωτερικών. Το 2011 διεκδίκησε -ανεπιτυχώς- έδρα στο κοινοβούλιο με τη Δημοκρατική Αριστερή Συμμαχία.

Ομως η «πιο όμορφη υποψήφια παγκοσμίως», όπως την αποκαλούν οι συμπατριώτες της, έκανε θραύση και στην τηλεόραση παίζοντας τη νοσοκόμα σε πολλά επεισόδια δημοφιλούς σαπουνόπερας, ενώ έχει εμφανιστεί και σε αρκετές ταινίες. Για αρκετά χρόνια επίσης παρουσίαζε ενημερωτική εκπομπή με διεθνή θέματα στο κανάλι TVN24.

Επίσης, διετέλεσε και σύμβουλος στην Εθνική Τράπεζα της Πολωνίας από το 2012 έως το 2014.

Καμπάνια για το Playboy

Σύμμαχος στην εκλογή της ενδέχεται να είναι ο... ανδρικός πληθυσμός, που προς το παρόν αξιώνει (μεγάλο μέρος του τουλάχιστον) να φωτογραφηθεί για το Playboy. Εχει μάλιστα δημιουργηθεί σχετική σελίδα στο Facebook που ονομάζεται «Θέλουμε τη Μαγκνταλένα στο Playboy» και στη σχετική καμπάνια αναφέρεται ότι αν «η σελίδα αποκτήσει 100.000 μέλη, ελπίζουμε η Μαγκνταλένα να σκεφτεί σοβαρά να φωτογραφηθεί γυμνή».

Tags πολωνια, Τηλεοραση, μοντελο, ΥΠΟΨΗΦΙΑ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 0.0079 s (13 Queries.) // Parse time: 0.0380 s // Total time: 0.0459 s // Source: cache

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X