4 + 1 λάθη που δεν πρέπει να κάνετε (ξανά) όταν είστε σε... δίαιτα


4 + 1 λάθη που δεν πρέπει να κάνετε (ξανά) όταν είστε σε... δίαιτα

Δείτε τα και από την επόμενη φορά που θα πείτε «ξεκινάω δίαιτα», φροντίστε να μην τα ακολουθήσετε ξανά    

Τρώτε κυρίως πρωτεΐνες: Πολλές από εσάς το ρίχνετε στις τροφές με πρωτεΐνη θεωρώντας, πως έτσι θα χάσετε πιο γρήγορα τα περιττά κιλά. Και όμως, σύμφωνα με τη διατροφολόγο και συγγραφέα του «The One One Diet», Rania Batayneh, κάνετε λάθος. Ο οργανισμός σας θέλει εξίσου τόσο τις πρωτεΐνες όσο και τους υδατάνθρακες και το λίπος. Η συνήθειά σας αυτή στερεί από το σώμα σας τις φυτικές ίνες και τα αντιοξειδωτικά που κρύβονται μέσα στους υδατάνθρακες, τα δημητριακά ολικής αλέσεως, τα φρούτα και τα λαχανικά.

Τρώτε πολύ συχνά γεύματα: Είναι η παγίδα στην οποία πέφτουν πολλές γυναίκες κατά την περίοδο της δίαιτας. Ναι μεν οι διατροφολόγοι συστήνουν μικρά και συχνά γεύματα, αλλά πρέπει να παραμένετε πιστές στα 5 γεύματα και να αφήνετε ένα κενό 3-4 ωρών ανάμεσά τους. Μην τσιμπάτε το κατιτίς σας ανά δύο ώρες, γιατί στο τέλος της ημέρας θα έχετε καταναλώσει περισσότερες θερμίδες από όσες πρέπει και τελικά ο δείκτης της ζυγαριάς θα ανέβει αντί να κατέβει. Το θέλετε; Δε το θέλετε.

Όλα ή τίποτα: Και επιτέλους έφτασε η μέρα που ξεκινάτε δίαιτα. Αυτό όμως δε σημαίνει, πως ήρθε και το τέλος του κόσμου. Δε χρειάζεται να στερείτε από τον οργανισμό σας αυτό το κομματάκι πίτσας, που σας μύρισε και να βασανίζεστε. Δείξτε  αυτοσυγκράτηση και προσήλωση στον στόχο σας αλλά επιτρέψτε στον εαυτό σας να αφεθεί που και που στις μικρές γευστικές αμαρτίες. Άλλωστε, κάποια στιγμή θα αισθανθείτε τόσο καταπιεσμένη που θα καταλήξετε να φάτε πέντε κομμάτια αντί ενός. Απλά για να μην παρεξηγηθούμε, όλα με μέτρο.

Εξοικονομείτε θερμίδες κόβοντας το πρωινό: Όχι δε σας παρακολουθούμε, απλά είναι κάτι που κάνουμε όλες μας! Το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα και μόνο με θερμίδες δε σας επιβαρύνει. Αφιερώστε τον απαραίτητο χρόνο που πρέπει γιατί αλλιώς δε θα αργήσει η στιγμή, που η κοιλιά σας θα παραπονεθεί και θα καταλήξετε να φάτε σίγουρα κάτι πιο παχυντικό από ένα ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκαλιού και ένα τοστ.

Λέτε όχι στους ξηρούς καρπούς: Έρευνα του The American College of Nutrition απέδειξε πως οι ξηροί καρποί δεν πρέπει να απουσιάζουν από τη διατροφή μας ακόμη και σε περίοδο... δίαιτας. Ναι δεν εννοούμε να πέσετε με τα μούτρα στο μπολ ή να φάτε ένα ολόκληρο σακουλάκι την ώρα που βλέπετε ταινία, αλλά να ενδώσετε σε 5-6 αμύγδαλα την ώρα του σνακ. Τα φιστίκια Αιγίνης είναι επίσης μία πολύ καλή επιλογή και θεωρούνται αρκετά υγιεινά.

Tags Δίαιτα, Διατροφή, γεύματα, θερμίδες, ξηροι καρποι, ΠΡΩΙΝΟ ΓΕΥΜΑ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.2520 s (228 Queries.) // Parse time: 0.3572 s // Total time: 2.6092 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X